Τετάρτη 17 Ιουλ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Νέα παράσταση από τον διαβόητο Σιακόλα που προσποιείτο τον… Σιακόλα

Ντίνα Κλεάνθους  10/02/2019 07:59
Νέα παράσταση από τον διαβόητο Σιακόλα που προσποιείτο τον… Σιακόλα

Νέα παράσταση από τον διαβόητο Σιακόλα που προσποιείτο τον… Σιακόλα

Ντίνα Κλεάνθους  10/02/2019 07:59
Στο Ανώτατο Δικαστήριο… αυτοβούλως προσέφυγε ο γνωστός διαβόητος Γιάννης Σιακόλας σε σχέση με την κράτηση του ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.
 
Ο 45χρονος με το πλούσιο βιογραφικό, αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες που αφορούν απάτες και αφού παραπέμφθηκε σε δίκη τον περασμένο Δεκέμβριο, εγκρίθηκε το αίτημα για κράτηση του στις Κεντρικές, βασιζόμενο στη θέση ότι ο Σιακόλας είχε προηγούμενες παρόμοιες καταδίκες και ήταν ορατός ο κίνδυνος να μην προσέλθει στη δίκη του, αλλά και να διαπράξει νέα αδικήματα εάν αφηνόταν ελεύθερος.
 
Ο Σιακόλας προσέφυγε στο Ανώτατο όπου άσκησε έφεση, εκπροσωπώντας μόνος του τον εαυτό του, με τη βασική του θέση να είναι ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα, ο εγκλεισμός του του προξενεί προβλήματα, η μητέρα του είναι καρδιοπαθής και ο ίδιος τη στηρίζει, αλλά και ότι είχε παρουσιάσει ιατρικό πρόβλημα και παρέμεινε στο νοσοκομείο για σειρά εξετάσεων. 
 
Ωστόσο το Εφετείο εξετάζοντας τη θέση του 45χρονου, ανέφερε ότι το πρωτόδικο Δικαστήριο εξέτασε με προσοχή όλους τους παράγοντες, ορθά αναφέροντας και καταγράφοντας τη νομολογία επί του θέματος, ότι ένας δικαιούται να παραμείνει ελεύθερος εκτός εάν συντρέχουν ικανοί λόγοι περί του αντιθέτου. Ευλόγως τόνισε τη σοβαρότητα των αδικημάτων, την ύπαρξη προηγούμενων καταδικών και τον κίνδυνο επανάληψης τους. Το ίδιο το ιατρικό πιστοποιητικό δεν αναφέρει ούτε υποστηρίζει, όπως ο ίδιος ο κατηγορούμενος είπε, ότι ο εγκλεισμός του εντείνει τη ψυχολογική ή ψυχιατρική του κατάσταση ή επιτείνει τα προβλήματα του. 
Αναφέρεται επίσης ότι παρακολουθείτο και στο παρελθόν στις τρεις προηγούμενες φυλακίσεις του το 2013, το 2014 και το 2016. Είναι άτομο που έχει ιστορικό ψυχωσικής διαταραχής, με ακουστικές ψευδαισθήσεις, άγχος, μειωμένη διάθεση και ψυχοκινητική ανησυχία. Κατά διαστήματα, σύμφωνα με το πιστοποιητικό, κάνει χρήση παράνομων ουσιών και καταχράται φαρμάκων.
Ως εκ τούτου, η έφεση του Σιακόλα έπεσε στο κενό και η απόφαση για προφυλάκιση του επικυρώθηκε.
 
Το πλούσιο βιογραφικό του
  
Ο 45χρονος συλληφθεί στις 28 Νοεμβρίου 2018 στη Λεμεσό, λίγες ώρες μετά που απολύθηκε από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας όπου μεταφέρθηκε ενώ τελούσε υπό κράτηση, λόγω κακής συνεννόησης μεταξύ του ψυχιατρείου και Αστυνομίας.
  
Ο Σιακόλας χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία ως ταλέντο στην υποκριτική, αφού κατάφερε να ξεγελάσει αρκετό κόσμο, ενώ σε μια περίπτωση το 2014, προσποιήθηκε μέχρι και τον γνωστό επιχειρηματία με τον οποίο έχει το ίδιο επώνυμο, καταφέρνοντας να ξεγελάσει τη διεύθυνση του ξενοδοχείου, αφού πριν εμφανιστεί για να διαμείνει σε αυτό, είχε φροντίσει να τηλεφωνήσει υποδυόμενος άλλον επιχειρηματία ενημερώνοντας ότι πρόκειται για «δικό» του άνθρωπο.
 
Ο Σιακόλας αφού ξεκουράστηκε για ένα μήνα σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να πληρώσει αφήνοντας χρέος 6.500 ευρώ μετά και από «φιλική» τιμή
 
Κατά το 2013 ο 45χρονος κατάφερε να αποδράσει από αίθουσα του Δικαστηρίου που είχε οδηγηθεί για την εκδίκαση σωρείας υποθέσεων πλαστογραφίας, έκδοση ακάλυπτων επιταγών και διαρρήξεων.
 
Ο 45χρονος αυτή τη φορά δικάζεται για υποθέσεις κλοπών με πιστωτικές κάρτες, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν στη Λεμεσό.
 
Συγκεκριμένα, ο ύποπτος επισκέφθηκε κατάστημα γνωστής αλυσίδας και αφού τοποθέτησε την τραπεζική κάρτα σε μηχάνημα πληρωμής, κατάφερε να ακυρώσει τις συναλλαγές προηγούμενων πελατών και να μεταφέρει στον λογαριασμό του το ποσό των 1.400 ευρώ. Προσπάθησε επίσης, να εμβάσει και ποσό χιλίων 1000 ευρώ, ωστόσο η συναλλαγή ακυρώθηκε.
 
Την ίδια ημέρα τηλεφώνησε σε δεύτερο κατάστημα και παρήγγειλε οικιακές συσκευές αξίας 1.195 ευρώ, ζητώντας να μεταφερθούν στο σπίτι του με την πρόφαση ότι είναι ανάπηρος. Πλασιέ μετέφερε τις συσκευές στο σπίτι του 45χρονου, ο οποίος είπε ότι θα πλήρωνε τηλεφωνικώς με τραπεζική κάρτα. Ωστόσο έδωσε τον αριθμό της κάρτας, αλλά δεν επετεύχθη η συναλλαγή.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας