Αυτά κατέγραψαν οι κάμερες από την φονική πυρκαγιά-Πώς έδρασαν οι εμπρηστές

Το κουβάρι της φονικής πυρκαγιάς που στοίχησε τη ζωή σε 42χρονη από την Ουκρανία, ξετυλίγουν σιγά σιγά οι ανακριτές της υπόθεσης, μετά και τη σύλληψη του 33χρονου Σύρου που καταζητείτο  ο οποίος ανακρινόμενος κελάηδησε και ομολόγησε τα πάντα.
 
Μετά τη σύλληψη του, χειροπέδες φόρεσε ο 45χρονος ιδιοκτήτης που φέρεται ως εγκέφαλος της εγκληματικής ενέργειας καθώς και 28χρονος Ελληνοκύπριο ο οποίος ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που μετέφερε στο σημείο τον εμπρηστή.
 
Για την υπόθεση, συνελήφθη και 21χρονος με τον οποίο διέμενε ο καταζητούμενος Σύρος, ο οποίος ωστόσο αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος αφού δεν φαίνεται να εμπλέκεται στην εγκληματική ενέργεια.
 
Και οι τρεις ύποπτοι οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου το οποίο διέταξε την κράτηση τους για οκτώ ημέρες.
 
Έτσι έγινε η εγκληματική ενέργεια
 
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, ο 33χρονος Σύρος ομολόγησε και έδειξε τους άλλους δύο, ενώ ως άμεσα συνεργό του έδειξε τον 28χρονο.

Γύρω στις 2 και 35 μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού σταμάτησε στην οδό Γερμανού Πατρών στη Λευκωσία σε απόσταση 150m περίπου από την μια εκ των δύο εισόδων της καφετέριας στην οδό Ρηγαίνης.

Στην μοτοσικλέτα επέβαιναν ο 33χρονος Σύρος, ενώ στη θέση του οδηγού ήταν ο 28χρονος Ελληνοκύπριος ο οποίος έφερε κράνος και ο συνοδηγός είχε καλυμμένο το κεφάλι με κουκούλα του φούτερ που φορούσε.

Ακολούθως φαίνεται ο συνοδηγός να αποβιβάζεται από τη μοτοσικλέτα, δηλαδή ο 33χρονος Σύρος, να πηγαίνει πεζός προς την οδό Ρηγαίνης με κατεύθυνση την καφετέρια, ενώ ο 28χρονος οδηγός παρέμεινε στο σημείο αναμένοντας τον.

Στις 2 και 42, όπως φαίνεται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, μια λάμψη εκπέμπει από την έξοδο της καφετέριας στην οδό Ρηγαίνης και ταυτόχρονα ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας, να βγαίνει τρέχοντας από τη συγκεκριμένη είσοδο και να κατευθύνεται στη μοτοσικλέτα.

Η ώρα 2 και 43 ο 33χρονος επιστρέφει τρέχοντας προς την μοτοσικλέτα, επιβιβάζεται σε αυτή και ο οδηγός αφού ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα κατευθύνεται προς την οδό Αρσινόης.

Επίσης, εξασφαλίστηκε μαρτυρία από δύο μάρτυρες, οι οποίοι κατά τον δεδομένο χρόνο όπου ακούστηκε η έκρηξη, βρίσκονταν σε υποστατικό έναντι της καφετέριας, οι οποίοι είδαν ένα νεαρό πρόσωπο ύψους 1.65 να φεύγει τρέχοντας από την οδό Ρηγαίνης προς την οδό Γερμανού Πατρών, ενώ ακολούθως άκουσαν θόρυβο μοτοσικλέτας να απομακρύνεται.
 

Δειτε Επισης

Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
Προειδοποιεί για απάτη με παραπλανητικά μηνύματα SMS η Cyta
Δύο συλλήψεις για τη διάρρηξη υποσταθμού της ΑΗΚ στην επαρχία Αμμοχώστου
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο