«Παραπληροφόρηση και γενικότητες» η καταγγελία για τα ναρκωτικά από καντίνα

Ως παραπληροφόρηση και γενικότητες χαρακτήρισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης, τα όσα καταγγέλθηκαν χθες στη Βουλή από την εκπρόσωπο του οργανισμού Drug Free World Στέλλα Εσμεράλντα Κωνσταντίνου, αναφορικά με την πώληση ναρκωτικών από καντίνα σχολείου στη Λεμεσό.
 
Σύμφωνα με τον κ. Σεργίδη, ο οποίος μίλησε στον REPORTER ο ίδιος μετά την σχετική καταγγελία, απαίτησε να μάθει περισσότερες πληροφορίες και ήδη κλιμάκιο της ΥΚΑΝ ξεκίνησε τη διερεύνηση της υπόθεσης.
 
Πάντως ο Εκπρόσωπος της ΥΚΑΝ άφησε αιχμές για τον τρόπο που δόθηκαν οι πληροφορίες της κ. Κωνσταντίνου, αφού όπως είπε τέτοιες σοβαρές καταγγελίες δεν μπορούν να «πετιόνται» έτσι απλά σε μια συνεδρία της Βουλής, χωρίς να προηγηθεί καταγγελία στην Αστυνομία.
 
Σε ότι αφορά τις αναφορές ότι υπήρχε φόβος από τους οργανωμένους γονείς του σχολείου να καταγγείλουν την υπόθεση, επεσήμανε πως η καταγγελία θα μπορούσε να γίνει ανώνυμα από τη Γραμμή του Πολίτη που διατηρεί η Αστυνομία και αμέσως θα ξεκινούσε η διερεύνηση της υπόθεσης.
 
Μάλιστα, νέες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως το περιστατικό έγινε τελικά πριν έξι μήνες, ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στην Αστυνομία.
 
Την ίδια ώρα προκύπτουν ερωτηματικά και για τον ρόλο της οργάνωσης Drug Free World που θεσμικά είναι ανύπαρκτη αφού δεν είναι καταχωρημένη στο αρχείο του εφόρου σωματείων και ιδρυμάτων.
 
Έδρα της ΜΚΟ με παγκόσμια δράση είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ενώ το Drug Free World, φέρεται να είναι παρακλάδι της εκκλησίας των σαϊεντολόγων μέλη της οποίας είναι και αρκετοί celebrities και βασικό γνώρισμα της που τη διακρίνει από όλες τις άλλες θρησκείες είναι το ότι χρεώνει όλες τις λειτουργίες που παρέχει στους πιστούς.
 
Πάντως, μιλώντας στην εφημερίδα «Πολίτης» η Εσμεράλδα Κωνσταντίνου υποστήριξε ότι η ευρωπαϊκή έδρα του είναι στη Γαλλία και ότι δεν χρηματοδοτείται από την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, όπως το αμερικανικό παράρτημα. 
 
Η ίδια εξήγησε πως δεν είναι μέλος της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας και πρόσθεσε πως ανέλαβε την πρωτοβουλία να φέρει το πρόγραμμα κατά των ναρκωτικών στην Κύπρο το 2014.
 
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης»,  ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Κυρίακος Χατζηγιάννης φέρεται να παρευρέθηκε σε εκδήλωση που οργάνωσε το «Drug Free World» στο Λιοπέτρι.

Ωστόσο σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Χατζηγιάννης, αναφέρει πως η παρουσία της οργάνωσης στη Βουλή «έγινε μετά από παράκλησή τους να παρευρεθούν και με βάση την πάγια πρακτική που ως επιτροπή ακολουθούμε υπήρξε θετική ανταπόκριση».

Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως, «η ανταπόκρισή μου με συμμετοχή σε εκδηλώσεις αυτής της οργάνωσης με θέμα τη δράση κατά των ναρκωτικών σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι ασπάζομαι, εγκρίνω ή προωθώ οποιεσδήποτε θρησκευτικές, αιρετικές ή άλλες άσχετες με το θέμα των ναρκωτικών πεποιθήσεις των μελών της, συνεργατών της ή φίλων της».

Αυτούσια η ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας:
Με την ευκαιρία του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πολίτης», δηλώνω πως η στήριξη μου στο οποιοδήποτε πρόγραμμα καταπολέμησης της εξάπλωσης των ναρκωτικών είναι δεδομένη και προσπαθώ να ανταποκρίνομαι θετικά προς κάθε φορέα ο οποίος δραστηριοποιείται με στόχο την καταπολέμηση των εξαρτησιογόνων ουσιών. Η μάστιγα των εξαρτησιογόνων ουσιών έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που όλοι μας θα πρέπει να συμβάλουμε στην καταπολέμησή της. Για αυτό ακόμη και σήμερα δηλώνω τη θετική ανταπόκριση μου και θα αγκαλιάσω κάθε νέα πρωτοβουλία και ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε σχέση με το πρόγραμμα καταπολέμησης των ναρκωτικών της οργάνωσης «Drug Free World», το έχω χαιρετίσει, επειδή δεδηλωμένος σκοπός του είναι η συμβολή του στην καταπολέμηση αυτής της γάγγραινας που κατατρώει την κοινωνία μας. Για το σκοπό αυτό θα συνεχίσω να ανταποκρίνομαι κατά το δυνατόν θετικά σε ενέργειες και δράσεις που έχουν να κάνουν με την καταπολέμηση της εξάπλωσης των εξαρτησιογόνων ουσιών. Η ανταπόκρισή μου με συμμετοχή σε εκδηλώσεις αυτής της οργάνωσης με θέμα τη δράση κατά των ναρκωτικών σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι ασπάζομαι, εγκρίνω ή προωθώ οποιεσδήποτε θρησκευτικές, αιρετικές ή άλλες άσχετες με το θέμα των ναρκωτικών πεποιθήσεις των μελών της, συνεργατών της ή φίλων της.

Η παρουσία αντιπροσώπων του «Drug Free World» στη Βουλή για θέμα που σχετίζεται με την καταπολέμηση των ναρκωτικών έγινε μετά από παράκλησή τους να παρευρεθούν και με βάση την πάγια πρακτική που ως επιτροπή ακολουθούμε υπήρξε θετική ανταπόκριση.
Επιθυμώ να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν ασπάζομαι καμία αίρεση ή άλλη θρησκευτική κατεύθυνση, ανάμεσά τους και αυτή της Σαϊεντολογίας, και  παράλληλα δηλώνω την πίστη και την αφοσίωσή μου στις αρχές και αξίες του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας. Με αυτές μεγάλωσα, αυτές έχω κάνει βίωμά μου, αυτές αποτελούν φάρο και οδηγό για την ζωή και τη δράση μου και προσπαθώ, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των συμπατριωτών μας, να τις ακολουθώ σε κάθε μου βήμα. Οι αρχές και αξίες που καθημερινά μας καλλιεργεί η ορθόδοξή μας πίστη για την αγάπη, την αλληλοβοήθεια και τη στήριξη στο δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας είναι ένας από τους κύριους λόγους για του οποίους αφοσιωμένα αγωνίζομαι εναντίον των εξαρτησιογόνων ουσιών, μιας αντικειμενικώς και πανθομολογουμένως κοινωνικής μάστιγας που καταστρέφει χιλιάδες ψυχές και ζωές.

Για το σκοπό της καταπολέμησης των ναρκωτικών δηλώνω ότι από τη θέση του βουλευτή, που μου έχει εμπιστευτεί ο Κυπριακός λαός, θα προσπαθήσω να στηρίξω κάθε νόμιμη ενέργεια και δράση και ταυτόχρονα καλώ όλους να πολλαπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους που αντιμετωπίζει η κοινωνία και η νεολαία μας.
 
Ο πρόεδρος ων Σχολικών Εφοριών
Σε δηλώσεις του στο REPORTER, ο πρόεδρος των Σχολικών Εφοριών Ντίνος Έλληνας, ανέφερε πως «έγινε ολόκληρη αναμπουμπούλα για το περιστατικό και στο τέλος μπορεί να μην είναι τίποτα. Πρέπει η Αστυνομία να δράσει άμεσα και να ενεργήσει. Μπορεί να μην ακούστηκε επίσημα ποιο σχολείο είναι αλλά ακούγονται πολλά και αυτό το μόνο που μπορεί να βλάψει είναι τους μαθητές του σχολείου».

Επιπλέον πρόσθεσε πως, «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λέγονται εν λευκώ σε μια Επιτροπής Βουλής τέτοιες σοβαρές καταγγελίες. Η Αστυνομία πρέπει να ελέγξει το περιστατικό και αν ισχύει κάτι τέτοιο θα δράσουμε ανάλογα».

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
ΝΑΤΟ: Αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αποστολές μαχητικών για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών