Ζητά τον φάκελο του Αστυνομικού Διευθυντή το Αλεξούι πριν τη δικαστική διαμάχη

Το φάκελο του Αστυνομικού Διευθυντή Λευκωσίας ούτως ώστε να διαφανεί εάν είχε οποιεσδήποτε άλλες σε βάρος του κατηγορίες, ζήτησε η υπεράσπιση του Αλέξη Μαυρομιχάλη ο οποίος δικάζεται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για το επεισόδιο έξω από ξενοδοχείο και στο γραφείο του  Νίκου Σοφοκλέους, καθώς και για τις κάμερες ασφαλείας στην οικία του.
 
Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης και ο 31χρονος φίλος του βρέθηκαν χθες εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ωστόσο η διαδικασία αναβλήθηκε καθώς ο δικηγόρος του Μαυρομιχάλη, Χάρης Γεωργίου, ζήτησε από την Κατηγορούσα Αρχή όπως της παραδοθεί ο φάκελος του Αστυνομικού Διευθυντή Λευκωσίας. Και αυτό λόγω του ότι το Αλεξούι καταγγέλλει ότι ο κ. Σοφοκλέους τον απείλησε λέγοντας του «εν να σε ξιτζοιλιάσω» και «εν να πάθεις σιειρόττερα που τους Αεροπόρους», και η υπεράσπιση θέλει να διαφανεί κατά πόσο εναντίον του Αστυνομικού Διευθυντή υπάρχουν και άλλες καταγγελίες. Επίσης, θέση του Μαυρομιχάλη είναι ότι ο Νίκος Σοφοκλέους τον ύβρισε και να τον απείλησε λέγοντας του «θα πεθάνεις», ενώ του φέρεται να του είπε «να ρωτήσεις να μάθεις ποιος είμαι εγώ».

Από την πλευρά του ο Νίκος Σοφοκλέους, υποστηρίζει ότι απειλήθηκε από το Αλεξούι με τη φράση «εν να δεις είντα που να σου κάμω», φράση την οποία επανέλαβε.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Εν να σε ξετζοιλιάσω τζιαι εν να σου κάμω σιειρόττερα από τους Αεροπόρους»
 
Το επεισόδιο μεταξύ των δύο εκτυλίχθηκε τον περασμένο Ιούλιο, όταν το Αλεξούι συνελήφθη με τον 31χρονο φίλο του έξω από ξενοδοχείο, αφού όταν ανακόπηκαν για έρευνες ο Μαυρομιχάλης άρχισε να διαμαρτύρεται για τους συνεχείς ελέγχους στους οποίους υποβάλλεται τόσο ο ίδιος και φιλικά του πρόσωπα.
 
Ως εκ τούτου, οι αστυνομικοί φόρεσαν χειροπέδες και στους δύο για τα αδικήματα της ανησυχίας, της κοινής επίθεσης και της αντίστασης σε νόμιμη σύλληψη.
 
Ο Μαυρομιχάλης την επόμενη μέρα, ενώ αναμενόταν να αφεθεί ελεύθερος αφού πρώτα κατηγορηθεί γραπτώς, ο Αστυνομικός Διευθυντής τον κάλεσε στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν, όπου και τον μετέφεραν αστυνομικοί.
 
Τότε ακολούθησε το μεταξύ τους επεισόδιο, ενώ το Αλεξούι συνελήφθη εκ νέου μετά από καταγγελία του Νίκου Σοφοκλέους. Ο δικηγόρος του Μαυρομιχάλη είχε αναφέρει ενώπιον Δικαστηρίου ότι δεν επιτράπηκε στον πελάτη του να καταθέσει και ο ίδιος για το επεισόδιο, ενώ προχώρησε σε καταγγελία ενώπιον στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.
 
Οι εννέα κατηγορίες
 
Οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανησυχίας, θορύβου και ταραχής, της κοινής επίθεσης και πρόκλησης, και της αντίστασης κατά τη σύλληψη, ενώ ο Αλέξης Μαυρομιχάλης αντιμετωπίζει ακόμα τις κατηγορίες της απειλής, αλλά και άλλες δύο κατηγορίες που αφορούν τη σύσταση και λειτουργία αρχείου δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα χωρίς τη συγκατάθεση της επιτρόπου και λήψη γνώσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Κοινώς οι δύο τελευταίες κατηγορίες αφορούν κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διαθέτει στην οικία του.  

Όσον αφορά το πρώτο αδίκημα και 4ο αδίκημα οι δύο κατηγορούμενοι τη 10η Ιουλίου στη Λευκωσία, σε δημόσιο χώρο, δηλαδή έξω από το ξενοδοχείο «Χίλτον» χωρίς εύλογη αιτία προκάλεσαν θόρυβο και ταραχή με τέτοιο τρόπο που ενδέχετο να προκαλέσει διασάλευση ειρήνης.
 
Για τη 2η και 5η κατηγορία που αφορά κοινή επίθεση οι δύο κατηγορούμενοι κατά χρόνο και τόπο που αναφέρονται στην κατηγορία 1, παράνομα επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικού του ΟΠΕ Λευκωσίας.
 
Για τη 3η κατηγορία που αφορά αντίσταση, οι δύο κατηγορούμενοι κατά χρόνο και τόπο που αναφέρονται στην κατηγορία 1, αντιστάθηκαν σε όργανο της τάξης κατά την κανονική εκτέλεση καθήκοντος του, δηλαδή όταν πληροφορήθηκε από αστυνομικό ότι είναι υπό σύλληψη για τα αδικήματα της κοινής επίθεσης, αυτός αντιστάθηκε.
 
Όσον αφορά την 6η κατηγορία ο Αλέξης Μαυρομιχάλης κατηγορείται ότι κατά τον χρόνο και τόπο που αναφέρεται στην 1η κατηγορία παράνομα επιτέθηκε σε δεύτερο αστυνομικό.
 
Στην 8η κατηγορία της απειλής κατηγορείται ότι προκάλεσε τρόμο ή ανησυχία στον Αστυνομικό Διευθυντή Λευκωσίας, Ανώτερο Αστυνόμο Νίκο Σοφοκλέους, απειλώντας τον με βία, δηλαδή τον απείλησε με τη φράση «Εν να δεις ήντα που να σου κάμω», την οποία επανέλαβε αρκετές φορές.
 
Στην κατηγορία υπ' αριθμό 9, το Αλεξούι κατηγορείται ότι, στην κατοικία του λειτουργούσε και διατηρούσε αρχείο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, χωρίς γραπτή γνωστοποίηση στην Επίτροπο . Δηλαδή, είχε εγκατεστημένο σύστημα διαχείρισης δεδομένων NVR, κλειστού κυκλώματος βίντεο παρακολούθησης με το οποίο καταγράφονταν πλάνα εξωτερικά της κατοικίας  του με οκτώ κάμερες παρακολούθησης, οι οποίες ήταν τοποθετημένες περιμετρικά της κατοικίας.
 
Στην τελευταία κατηγορία ο Αλέξης Μαυρομιχάλης χωρίς δικαίωμα έλαβε γνώση σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, δηλαδή κατέγραφε και αποθήκευε δεδομένα στο σύστημα διαχείρισης δεδομένων NVR που περιγράφεται στην κατηγορία 9.

Οι δύο κατηγορούμενοι απάντησαν μη παραδοχή στις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν κατά τη προηγούμενη δικάσιμο, ενώ παραμένουν ελεύθεροι με εγγύηση.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση είναι ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας και άλλοι αστυνομικοί. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Ψήφισε νόμο για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών η Βουλή
Αιμιλιανίδης: Σωστή η απόφαση για ποινικούς ανακριτές από το Υπουργικό, δύσκολο όμως το έργο τους
Συνελήφθη ο σύζυγος της 40χρονης για τη δολοφονία της στην Ελλάδα
Καταγγελίες για συνομωσία μαφιόζων, δικαστικών και αστυνομίας κατά της κυβέρνησης Ερντογάν
Ο Μαχμούντ Αμπάς κατηγορεί τη Χαμάς ότι έδωσε προσχήματα στο Ισραήλ για να επιτεθεί στη Γάζα
Ανησυχητική η εξέλιξη του δρόμου Πάφου-Πόλης, εκτιμά ο Πρόεδρος ΕΒΕΠ
Κρατήθηκε για νοσηλεία στη ΜΕΘ ο 29χρονος γεωργός που κτυπήθηκε από τρακτέρ-Διερευνώνται τα αίτια
Καρογιάν: Στόχος το 7,5%+ και η εκλογή ευρωβουλευτή στις εκλογές
Θανατηφόρο τροχαίο με Έλληνες στην Τουρκία-Ένας νεκρός και δύο τραυματίες
«SMS από πολιτικά πρόσωπα, αδελφότητες και κανονίσματα από τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα»