Τα τελευταία φρικτά λεπτά, το μοιραίο μυστικό και ο… γελαστός δολοφόνος

Με τον πιο φρικτό τρόπο έμελλε να χάσει τη ζωή του ο 76χρονος Γιώργος Μαυρομμάτης, ευρέως γνωστός ως παππούς Κόκος στη Λάρνακα, ο οποίος εντοπίστηκε απανθρακωμένος στο σπίτι του το πρωί της περασμένης Κυριακής, έπειτα από πυρκαγιά.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Σοκαριστικές αποκαλύψεις… Πατούσε στο θώρακα τον παππού Κόκο μέχρι να ξεψυχήσει

Μόνο συγκλονισμό και αποτροπιασμό προκαλούν όσα ακουστήκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, για τη άγρια όπως αποδείχθηκε δολοφονία του 76χρονου από τον 21χρονο, εναντίον του οποίου εκδόθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης.
 
Σύμφωνα με τα όσα ομολόγησε ο νεαρός, χρήστης ναρκωτικών και με ψυχιατρικά προβλήματα, στις 5 και 30 το πρωί της Κυριακής μετέβη στην οικία του παππού Κόκου όπου εισήλθε από πλαϊνή πόρτα, την οποία παραβίασε με σωματική βία. Στη συνέχεια προχώρησε προς το υπνοδωμάτιο όπου το θύμα τον αντιλήφθηκε και τον χτύπησε.
 
Ακολούθως, όπως παραδέχθηκε, εκνευρίστηκε και έριξε τον 76χρονο κάτω από το κρεβάτι και τον πατούσε στον θώρακα μέχρι αυτός να πεθάνει.
 
Όταν ο 21χρονος αντιλήφθηκε ότι σκότωσε τον 76χρονο παρέμεινε στο δωμάτιο για χρονικό διάστημα όπου σιγουρεύτηκε ότι το θύμα εξέπνευσε, και αφού του έκλεψε 50 ευρώ, έθεσε φωτιά με τη χρήση αναπτήρα στο στρώμα για να καλύψει τα ίχνη του.
 
Στη συνέχεια εξερχόμενος από την οικία προχώρησε προς την οδό Αρχιεπισκόπου Κυπριανού όπου επιτέθηκε και λήστεψε την ηλικιωμένη.
 
Μετά τη σύλληψη του για την υπόθεση της ληστείας και αφού εξασφαλίστηκε σχετικό βίντεο, ανακρινόμενος ο 21χρονος ανέφερε «παραδέχομαι τα ούλλα. Εγιώ εκσότωσα το γέρο τζιαί έκρουσατω».
 
Τον έκλεψε ξανά
 
Συγκλονισμό προκαλούν επίσης και οι αποκαλύψεις ότι ο δράστης, όπως ομολόγησε, είχε ληστέψει τον 76χρονο ξανά, δύο εβδομάδες προηγουμένως, αποσπώντας του δια της βίας το ποσό των 100 ευρώ.
 
Σύμφωνα με μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία, ο 76χρονος είχε αναφέρει σε συγγενικό του πρόσωπο ότι είχε πέσει θύμα ληστείας από δύο νεαρούς Κύπριους.
 
Μετά τη σύλληψη του 21χρονου αρκετοί πολίτες που επισκέπτονταν τον παππού Κόκο, ανέφεραν στις Αρχές πως σε διάφορα χρονικά διαστήματα άγνωστα πρόσωπα τον χτυπούσαν και του έπαιρναν τα χρήματα του.
 
Τον έκαψε η ληστεία
 
Σαν να μην έφτανε η άγρια δολοφονία την οποία διέπραξε ο 21χρονος, θέτοντας στη συνέχεια φωτιά, λίγα λεπτά αργότερα λήστεψε την 96χρονη γυναίκα η οποία μετέβαινε κατά τον δεδομένο χρόνο στην εκκλησία.
 
Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία όπου εντοπίστηκε ο ύποπτος μέσω κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης να αρπάζει την τσάντα της ηλικιωμένης, ενώ προηγουμένως στο ίδιο βίντεο διαφάνηκε ότι είχε εισέλθει στην οικία του 76χρονου, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος  .
 
Μετά τη σύλληψη του έγινε έρευνα στην οικία όπου διαμένει, στη βάση δικαστικού εντάλματος όπου εντοπίστηκαν τα ρούχα που φορούσε ο δράστης κατά την διάπραξη της ληστείας καθώς και τα παπούτσια του στα οποία εντοπίστηκαν ίχνη αίματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η 96χρονη που λήστεψε ο δολοφόνος στο REPORTER: Με τραβούσε και με έσπρωξε κάτω

Έδειξε πολλαπλά κατάγματα η νεκροτομή
 
Τη βιαιότητα με την οποία έχασε τη ζωή του ο 76χρονος Γιώργος Μαυρομμάτης κατέδειξε και η νεκροτομή επί της σορού του που διενεργήθηκε χθες Τρίτη από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου, η οποία διαπίστωσε πως το θύμα έφερε πολλαπλά κατάγματα και θλάση πνευμόνων, τραύματα τα οποία προκλήθηκαν στο θύμα πριν από την πυρκαγιά.
 
Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο θάνατος του δεν είχε προέλθει από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα αλλά από τα δολοφονικά κτυπήματα του δράστη.
 
Το προφίλ του δράστη
 
Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε στο Δικαστήριο ο φερόμενος ως δολοφόνος του 76χρονου, ο οποίος χαμογελούσε διαρκώς προκαλώντας δυσφορία στον δικαστή της υπόθεσης, ο οποίος αναγκάστηκε να τον παρατηρήσει, έτσι ώστε να σταματήσει.
 
Παράλληλα ο δικηγόρος του ανέφερε ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, την οποία ωστόσο δεν ακολουθούσε τις τελευταίες δύο εβδομάδες.  
 
Εναντίον του 21χρονου διερευνώνται συνολικά πέντε αδικήματα μεταξύ των οποίων ο φόνος εκ προμελέτης, ο εμπρησμός και η ληστεία, ενώ όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης είναι πρόσωπο που απασχόλησε επανειλημμένα το ΤΑΕ σχετικά με αδικήματα διαρρήξεων και κλοπών στο πρόσφατο παρελθόν.
 
Οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται και αναμένεται να ληφθούν άλλες περίπου εξήντα καταθέσεις από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον του υπόπτου, ενώ θα γίνει αναγνώριση του υπόπτου από την 96χρονη γυναίκα που έπεσε θύμα ληστείας.
 
Εξάλλου αναμένεται επίσης να γίνουν υποδείξεις σκηνών από τον ύποπτο, ενώ τα ρούχα και τα παπούτσια του θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024