«Εγκληματική η συμπεριφορά της…Η δράση της αποκαλύπτει αποφασιστικότητα»

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας η 39χρονη από τη Δευτερά, η οποία ξεγέλασε δεκάδες πολίτες ανά το παγκύπριο αποσπώντας τους ποσά που ξεπερνούν τις διακόσες χιλιάδες ευρώ, ενώ την ίδια ώρα εκδικάζεται και για άλλες υποθέσεις.
 
Η κατηγορούμενη η οποία ήταν σχεδόν για όλη τη ζωή της άνεργη, παρουσιαζόταν σε πολίτες με διαφορετικές ιδιότητες, όπως στέλεχος ναυτιλιακών εταιρειών, μάνατζερ ποδοσφαιριστών και τραγουδιστών, ή ακόμα και ως επαγγελματίας στο να φέρνει στην Κύπρο εργαζόμενους από το εξωτερικό.
 
Μέσα από την δράση της, μόνο στη Λευκωσία κατάφερε να εξαπατήσει δεκαοκτώ πρόσωπα και να αρπάξει ποσό των 90 χιλιάδων ευρώ, ενώ τον ένα εξ αυτών ξεγέλασε συνολικά δέκα φορές, αποσπώντας του συνολικά 85,500 ευρώ.
 
Πιο συγκεκριμένα, η κατηγορούμενη εξασφάλισε με ψευδείς παραστάσεις τα ακόλουθα ποσά:
 
(1)       €22.441 από την … σε ένα χρονικό διάστημα 5 μηνών (μεταξύ Οκτωβρίου του 2017 και Φεβρουαρίου του 2018),
(2)       €5.000 από τον … τον Ιανουάριο του 2018,
(3)       €1.750 από την …. τον Ιανουάριο του 2018,
(4)       €3.600 από την …. τον Δεκέμβριο του 2017,
(5)       €600 από την …. τον Φεβρουάριο του 2018,
(6)       €6.890 από τον …. σε ένα χρονικό διάστημα 3 μηνών (μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του 2017),
(7)       €31.750 από τον …. σε ένα χρονικό διάστημα 3 μηνών (μεταξύ Δεκεμβρίου του 2016 και Φεβρουαρίου του 2017),
(8)       €13.339,34 από τον …. τον Μάρτιο του2017 και
(9)       €5.000 από τον …. τον Ιούνιο του 2017.
 
Το Δικαστήριο στην απόφαση του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι από τον τρόπο δράσης της κατηγορούμενης διαπιστώνεται η ευκολία και η έλλειψη οποιασδήποτε αναστολής με την οποία προέβαινε στη διάπραξη των επίδικων αδικημάτων με σκοπό την εξασφάλιση για την ίδια οφέλους, αδιαφορώντας πλήρως για την πρόκληση ζημιάς σε άλλους ανθρώπους, οι οποίοι πίστευαν στα λόγια της.
 
Επισημαίνεται επίσης ότι ο τρόπος με τον οποίο έδρασε και η έκταση της δράσης της 39χρονης, αποκαλύπτουν, αφ' ενός την αποφασιστικότητα της να διαπράξει τα αδικήματα και αφ' ετέρου την ύπαρξη προσχεδιασμού.
 
«Η σοβαρότητα των αδικημάτων που διέπραξε η κατηγορούμενη είναι δεδομένη, και δυστυχώς ο ανησυχητικός ρυθμός διάπραξης και η φύση τέτοιων αδικημάτων αναμφίβολα ενδυναμώνει το καθήκον του Δικαστηρίου να προστατεύει τους νομοταγείς πολίτες και την κοινωνία γενικότερα από άτομα της νοοτροπίας της κατηγορούμενης» τόνισε το Δικαστήριο προσθέτοντας ότι η επιβολή στην 39χρονη στερητικής της ελευθερίας της ποινής, είναι αναπόφευκτη.
 
Την χώρισε ο σύζυγος της μετά τις αποκαλύψεις
 
Στην αγόρευση του για μετριασμό της ποινής της 39χρονη, ο συνήγορος υπεράσπισης της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η κατηγορούμενη είναι διαζευγμένη και μητέρα ενός ανήλικου παιδιού ηλικίας 12 ετών, ενώ προέρχεται από διασπασμένη πολυμελή οικογένεια.  
 
Όπως ανέφερε οι γονείς της χώρισαν όταν η ίδια ήταν σε ηλικία 14 ετών και μετά την εξέλιξη αυτή, η μητέρα της ανέλαβε την κηδεμονία των παιδιών, ενώ ο πατέρας ουδέποτε επέδειξε οποιονδήποτε ενδιαφέρον τόσο σε συναισθηματικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
 
Σύμφωνα με τις αναφορές της ίδιας της κατηγορούμενης, έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια σε συγκρουσιακό οικογενειακό περιβάλλον. Υπήρξε μάρτυρας συνεχών καβγάδων μεταξύ των γονιών της για τους οποίους αφορμή ήταν οι εξωσυζυγικές σχέσεις που δημιουργούσε ο πατέρας της.
 
Όπως αναφέρθηκε, το 2013 προχώρησε σε διαζύγιο με το σύζυγο της και μετά τη κράτηση της ως υπόδικος στις φυλακές, τη φύλαξη και φροντίδα του παιδιού ανέλαβε ο πρώην σύζυγος της. Από το 2013 συντηρείται από τον συμβίο της και από την πατρική της οικογένεια.
 
Το Δικαστήριο στην απόφαση του, υπέδειξε ότι έλαβε υπόψη τις προσωπικές συνθήκες της 39χρονης, ωστόσο επισήμανε ότι «αυτές οι περιστάσεις όπου μεγάλωσε η κατηγορούμενη δεν μπορούν να αποτελέσουν δικαιολογία για την εγκληματική συμπεριφορά της».
 

Δειτε Επισης

Άμεση επέμβαση μελών του Υποσταθμού Λήδρας σε περιστατικό οικογενειακής βίας-Πρόταξε μαχαίρι ο δράστης
Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονου εδώ και τρεις μέρες στην Πάφο (pic)
Έσπασαν την μπάρα του πάρκινγκ της Μαρίνας Λεμεσού για να μην πληρώσουν-Τους τσάκωσαν και ανέσυραν μαχαίρι
Επεφύλαξε την απόφασή του το Δικαστήριο για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια στην ΑΔΕ Λεμεσού
Επέστρεψαν στις χώρες τους άλλοι 181 παράτυποι μετανάστες-Ξεπέρασαν τις 3.500 οι επιστροφές φέτος
Υπό κράτηση οι επτά για το «Δημητρούι», ελεύθεροι οι άλλοι τρεις λόγω «απογυμνωμένης μαρτυρίας»
Ελεύθερος ο ύποπτος για την βόμβα σε μπαρ στον Πρωταρά, ελεύθερος και ο ένας για τους εμπρησμούς πρακτορείων
Μπαίνουν σε λειτουργία άλλες πέντε κάμερες στη Λεμεσό-Σε ποια σημεία θα βρίσκονται
Από την δολοφονία Αλέξη στο Δημητρούι-Ρήξη σχέσεων, απειλές και ερώτημα η αντίπαλη φατρία στους υπόπτους