Και φονιάς και ληστής σε λιγότερο από πέντε λεπτά-Όσα κατέγραψαν τα δύο βίντεο

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτηση του, οδηγήθηκε το πρωί ο 21χρονος Ελληνοκύπριος που ομολόγησε ότι σκότωσε τον 76χρονο Γιώργο Μαυρομμάτη, παππού Κόκο όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι και οι γείτονες του στη Λάρνακα, ο οποίος εντοπίστηκε απανθρακωμένος στο σπίτι του την Κυριακή το πρωί, έπειτα από πυρκαγιά που κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανατροπή! Φόνος στην υπόθεση θανάτου του παππού Κόκου-Ομολόγησε 21χρονος
 
Μια γιαγιά 96 ετών ήταν η αιτία να συλληφθεί ο 21χρονος, αφού η ηλικιωμένη κατήγγειλε ότι το πρωί της Κυριακής ενώ περπατούσε σε δρόμο κοντά στην οικία του 76χρονου, νεαρός άνδρας της έκλεψε την  τσάντα η οποία περιείχε μικρό χρηματικό ποσό.

Ενώπιον της Αστυνομίας έφθασε βίντεο από κλειστό κυκλώματα παρακολούθησης, όπου σε αυτό απεικονιζόταν ο νεαρός να εξέρχεται της οικίας του 76χρονου. Ακολούθως οι ανακριτές εντόπισαν και συνέλαβαν τον 21χρονο αφού θεωρείτο ύποπτος για την ληστεία της ηλικιωμένη, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του εντοπίστηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία αποστάληκαν για επιστημονικές εξετάσεις.  
 
Ο 21χρονος ανακρινόμενος παραδέχθηκε τη ληστεία της ηλικιωμένης καθώς και ότι εισήλθε στο σπίτι του ηλικιωμένου για να τον ληστέψει, ωστόσο έφερε αντίσταση με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει και να τον σκοτώσει.
 
Σύμφωνα με την ομολογία του 21χρονου, αφού του έκλεψε 50 ευρώ, στη συνέχεια άναψε φωτιά στο κρεβάτι για να μην αφήσει πίσω του ίχνη και τράπηκε σε φυγή.
 
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο 21χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών και αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα.
 
Όσα κατέγραψαν βίντεο
 
Η υπόθεση της ληστείας της 96χρονης διερευνάτο από το Τμήμα Μικροπαραβάσεων της Λάρνακας.  
 
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του REPORTER, στα πλαίσια των ερευνών εντοπίστηκε βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, το οποίο κλήθηκε και υπέδειξε στους ανακριτές ο ιδιοκτήτης του υποστατικού και στο οποίο απεικονιζόταν ένα νεαρό πρόσωπο να επιτίθεται και να αρπάζει τη τσάντα της ηλικιωμένης, ρίχνοντας την στο δρόμο.
 
Επίσης, από την εν λόγω κάμερα ασφαλείας καταγράφηκε και εξασφαλίστηκε δεύτερο βίντεο που δείχνει τον ίδιο ύποπτο να εξέρχεται από την πάροδο που βρίσκεται η οικία του παππού Κόκου, σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Αξίζει να αναφερθεί ότι η μία οδός είναι πάροδος της άλλης και ο φόνος προηγήθηκε της ληστείας.  
 
Μετά τα σχετικά βίντεο, το Τμήμα Μικροπαραβάσεων ενημέρωσε το ΤΑΕ Λάρνακας για τα σημαντικά στοιχεία που εξασφάλισε και ο κάτοχος των βίντεο κλήθηκε για κατάθεση.
 
Ως εκ τούτου, λόγω της τροπής της υπόθεσης, την περαιτέρω διερεύνηση ανέλαβε το ΤΑΕ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το βίντεο που έδειξε τον δολοφόνο, η ληστεία στη γειτόνισσα και η ομολογία του υπόπτου

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα
 
Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος του παππού Κόκου ήταν βίαιος, ενώ επήλθε από αιμορραγία λόγω ρήξης ζωτικών οργάνων συνεπεία καταγμάτων πλευρών και θώρακος.
 
Επίσης από τις τοξικολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το μονοξείδιο του άνθρακα στον οργανισμό του 76χρονου ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα, κάτι που υποδεικνύει ότι ο ηλικιωμένος ήταν νεκρός προτού ξεσπάσει η φωτιά στο σπίτι του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Μαυρομμάτης που ζούσε μόνος του σε ισόγεια μονοκατοικία, ανασύρθηκε απανθρακωμένος από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι οποίοι κλήθηκαν από κατοίκους της περιοχής, λίγο μετά τις επτά το πρωί της Κυριακής 27 Ιανουαρίου, για να σβήσουν φωτιά που ξέσπασε στην οικία του, στη Λάρνακα.

Στο δωμάτιό του ηλικιωμένου εντοπίστηκε ένα γκαζάκι υγραερίου, το οποίο εξερράγη, με αποτέλεσμα να προκληθεί δεύτερη εστία φωτιάς.
 
Το απανθρακωμένο πτώμα του 76χρονου εντοπίστηκε από τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφυγε φτωχός, μόνος και αβοήθητος-Θλίψη για τον πάππου Κόκο
 

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»