Στο δρόμο του Σήφη και ο Ρούντολφ-Στο περίμενε οι Αρχές της Δημοκρατίας

Την ώρα που ενώπιον Κακουργιοδικείου παραπέμφθηκαν οι δύο εκ των τριών υπόπτων που συνελήφθησαν για την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου, εκ των οποίων ο ένας, 26 ετών, είναι και ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, στις φυλακές των κατεχομένων παραμένουν και θα παραμείνουν για τους επόμενους δύο μήνες, ο Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης και ο Σλοβάκος Μιροσλάβ Μπαλαζόβσεκ που χρησιμοποιεί και το όνομα Ρούντολφ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά τον Σήφη συνελήφθη και ο Σλοβάκος για την ενέδρα στον Ροδοθέου
 
Ο Σήφης παραπέμφθηκε σε δίκη για «παράνομη είσοδο» και για τον οπλισμό που βρέθηκε στην κατοχή του κατά τη σύλληψη του στην Αμμόχωστο, ενώ ο Rudolf οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον ψευδοδικαστηρίου αφού εξέπνευσε το διάταγμα κράτησης του.
Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο 37χρονος κατηγορείται για «παραβίαση στρατιωτικής απαγορευμένης περιοχής» και «παράνομη είσοδο» στα κατεχόμενα, ενώ όπως αναφέρθηκε στο «δικαστήριο» είναι καταζητούμενος από τις κυπριακές Αρχές και ζητούν την παράδοση του για την απόπειρα φόνου του Νίκου Ροδοθέου.

Ο «ανακριτής» της υπόθεσης ζήτησε την κράτηση του 37χρονου μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του, καθώς όπως ανέφερε υπάρχει κίνδυνος διαφυγής. Αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό και ο ύποπτος οδηγήθηκε στις φυλακές των κατεχομένων για δύο μήνες.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ρούντολφ συνελήφθη στην Κερύνεια, με την ψευδοαστυνομία να φθάνει στα ίχνη του μετά από σχετική πληροφορία που έδωσε ελληνοκύπριος, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης.
 
Τον 37χρονο, εκτός από τις κυπριακές Αρχές, τον «διεκδικούν» και οι Αρχές τις Σλοβακίας καθώς εναντίον του διερευνώνται σωρεία σοβαρών ποινικών υποθέσεων.
 
Στις φυλακές του ψευδοκράτους παραμένει και ο Σήφης, καθώς επίσης διατάχθηκε η κράτηση του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του, με το «δικαστήριο» να υποδεικνύει ότι δεν θα ξεπεράσει τους δύο μήνες.   
Ως εκ τούτου, οι κυπριακές Αρχές είναι στο «περίμενε» μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεων των δύο υπόπτων και ακολούθως το ψευδοκράτος θα αποφασίσει εάν θα τους παραδώσει ή όχι.

Τόσο τον Σήφη όσο και τον Ρούντολφ, ενέπλεξε στην υπόθεση της απόπειρας φόνου του Ροδοθέου ο 26χρονος μάρτυρας, άλλοτε φίλος του Ιωσήφ Ιωσήφη, τον οποίο «έδειξε» και για την υπόθεση ναρκωτικών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θέλουν πάρε-δώσε οι Κυπριακές Αρχές, κάνει παιχνίδι αντιποίνων η ψευδοαστυνομία

Δειτε Επισης

Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»