Εκδίδει Κώδικα Δεοντολογίας το Ανώτατο μετά τις καταγγελίες για οικογενειοκρατία

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργού Δικαιοσύνης με τους Δικαστές του Ανωτάτου, όπου τέθηκαν επί τάπητος τα νομοσχέδια για τις μεταρρυθμίσεις στην Δικαιοσύνη, στον απόηχο του σάλου που καλά κρατεί μετά τις καταγγελίες για οικογενειοκρατία και διαπλοκή στη δικαστική εξουσία.

Οι δεκατρείς Δικαστές του Ανωτάτου ανεβήκαν το λόφο του Προεδρικού στις 6 και 45 το απόγευμα, με τη συνάντηση τους με τον Νίκο Αναστασιάδη και Ιωνά Νικολάου να διαρκεί πάνω από δύο ώρες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Δικαστές έτυχαν ενδελεχούς ενημέρωσης για τα εννέα νομοσχέδια που προωθεί η Κυβέρνηση και τα οποία αλλάζουν ριζικά την Δικαιοσύνη, ενώ επρόκειτο για την τρίτη συνάντηση.  

Από την πλευρά τους οι Δικαστές ενημέρωσαν τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και τον υπουργό Δικαιοσύνης για τις επικείμενες αλλαγές σε σχέση με τον κώδικα δεοντολογίας, ούτως ώστε να διασφαλίζονται θέματα αντικειμενικότητας και σύγκρουσης συμφερόντων.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «επρόκειτο για μια εκτενής, καλή και εποικοδομητική συζήτηση», ενώ ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος του Ανωτάτου ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι εντός των επόμενων μία-δύο ημερών αναμένεται να εκδοθεί ο Κώδικας Δεοντολογίας για εξαίρεση Δικαστών, μετά και τις καταγγελίες που έθεσαν υπό αμφισβήτηση την αμεροληψία της δικαστικής εξουσίας.  
 
Όπως ανέφερε ο Ιωνάς Νικολάου, οι Δικαστές συμφώνησαν στην προώθηση των νομοσχέδιων χωρίς καθυστέρηση, γεγονός που χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη, αφού όπως τόνισε και ο Νίκος Αναστασιάδης στα μέλη του Ανωτάτου, η αναδιοργάνωση και η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης είναι στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης.
 

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής