Η δίωρη διαδρομή της φρίκης στην οδό Ζαλόγγου με «ξεναγούς» τους δράστες

Ξύπνησαν ξανά εννέα μήνες μετά, οι μνήμες του άγριου φονικού στο Στρόβολο, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που διενεργήθηκε από σύσσωμο το Κακουργιοδικείο, τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, καθώς επίσης και δύο εκ των κατηγορουμένων, τον Λοΐζο Τζιωνή και τον Μάριο Χατζηξενοφώντος.
 
Από νωρίς το πρωί μέλη της Αστυνομίας έφραξαν την οδό Ζαλόγγου και ανέμεναν την άφιξη του Δικαστηρίου, έξω από την οικία των Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου.
 
Γύρω στις έντεκα το πρωί, πέντε οχήματα της Αστυνομίας με πάνοπλους αστυνομικούς, μαζί με μία κλούβα της Αστυνομίας, αλλά και δύο αστυνομικούς της ομάδας «Ζ», έφθασαν στο σπίτι όπου διαπράχθηκε το στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο στις 19 Απριλίου.
Αρχικά, το Δικαστήριο μετέβη στον δρόμο πίσω από την οικία και ακολούθως ανέβηκε σε ταράτσα παρακείμενης πολυκατοικίας, από την οποία φέρεται ο Λοΐζος Τζιωνής να άφησε τον σκύλο του πριν μεταβεί στην οικία του ζεύγους Χατζηγεωργίου όπου διαπράχθηκε το διπλό φονικό.
Είδαν ιδίοις όμμασι και το σπίτι
Μία περίπου ώρα αργότερα οι πάνοπλοι αστυνομικοί μαζί με το Δικαστήριο μεταφέρθηκαν μπροστά από την οικία και αφού εισήλθαν στον κήπο, ακολούθως πέρασαν εντός της οικίας. Μαζί τους σε κάθε βήμα και ο φερόμενος ως δολοφόνος του ζεύγους Λοΐζος Τζιωνής καθώς και ο κατηγορούμενος Μάριος Χατζηξενοφώντος, ο οποίος φαίνεται να βρισκόταν το βράδυ του φόνου στην οικία μαζί με τον Τζιωνή.
Η αυτοψία εντός της οικίας κράτησε για άλλη μία ώρα, ενώ ακολούθως αφού οι δύο ύποπτοι επιβιβάστηκαν στην κλούβα της Αστυνομίας αναχώρησαν από το σημείο.
Στα οχήματα Σάρα-Λευτέρης
Παρότι στο σημείο βρίσκονταν και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, Σάρα Σιάμς και Λευτέρης Σολωμού, εντούτοις παρέμειναν μέσα στα οχήματα της Αστυνομίας, φρουρούμενοι από αστυνομικούς.
 
Για δύο ολόκληρες ώρες η Σάρα Σιάμς κρατούσε το κεφάλι της μέσα στο όχημα, ενώ ο Λευτέρης Σολωμού ήταν σκυφτός και ανέμενε το τέλος της διαδικασίας.
Από την άλλη, ο Λοΐζος Τζιωνής και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος ήταν ανέκφραστοι τόσο κατά την είσοδο, όσο και κατά την έξοδο τους από την κλούβα της Αστυνομίας.
 
Την ίδια ώρα, ανάμεσα στα πρόσωπα που βρέθηκαν στο χώρο που έγινε η αυτοψία ήταν και συγγενείς των κατηγορουμένων οι οποίοι αντιμετώπισαν σκυθρωποί τη διαδικασία.
 
Δείτε τη εδώ τη Live εικόνα από την αυτοψία
 
«Όχι» Δικαστηρίου σε αιτήματα Σάρας-Λευτέρη
Πριν διενεργηθεί αυτοψία στη σκηνή, στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας οι συνήγοροι των Σάρα Σιάμς και Λευτέρη Σολωμού κατέθεσαν αίτημα όπως οι πελάτες να μην επισκεφθούν το σπίτι του στυγερού εγκλήματος.
 
Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Μάριου Χατζηξενοφώντος ανέφερε ότι ο πελάτης του είχε απειληθεί στο σημείο με μαχαίρι από τον Λοΐζο Τζιωνή και θα ένιωθε πίεση για το λόγο αυτό. Έτσι ζήτησε σε περίπτωση που ένιωθε πίεση να έφευγε από τη σκηνή με την Αστυνομία.
Στα αιτήματα των δικηγόρων δεν έφεραν ένσταση ούτε η Κατηγορούσα Αρχή, αλλά ούτε ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή.
 
Παρόλα αυτά το Δικαστήριο δεν ενέκρινε τα αιτήματα των κατηγορουμένων, αφού όπως ανέφερε στο σημείο θα μεταφέρονταν για υποδείξεις σκηνών.
Ο Δικαστής της υπόθεσης, ανέφερε παράλληλα ότι ο λόγος που έδωσαν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων δεν είναι επαρκείς, αφού η υπόθεση ενέχει στοιχεία έντονης συναισθηματικής φόρτισης.
 
Kατά τη δικάσιμο έγινε παραδεκτό γεγονός και η κατάθεση της Ελένης Χατζηγεωργίου, αδελφής του άτυχου Γιώργου Χατζηγεωργίου που έχασε τη ζωή του το μοιραίο βράδυ της 19ης Απριλίου.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ορειβάτες στην Κίνα κόλλησαν σε γκρεμό για περισσότερο από μία ώρα λόγω συνωστισμού-Απίστευτη εικόνα
Στο Κάιρο οι διαμεσολαβητές της Χαμάς-«Αν συνεχιστεί η επίθεση του Ισραήλ δεν θα υπάρξει συμφωνία»
Τύπος ισχυρίζεται ότι τρώει κάθε μέρα πίτσα τα τελευταία έξι χρόνια-«Νιώθω υγιής»
Λευκός Οίκος: Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα
Η φύση έχει τις λύσεις-Ουρακοτάγκος θεράπευσε τραύμα φτιάχνοντας αλοιφή με ιαματικό φυτό
«Χωρίς πρόοδο στο θέμα των ομήρων η επιχείρηση στη Γάζα θα ενταθεί»-Προειδοποιεί ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ
Ο Τζον Σουίνι που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αναλαμβάνει την πρωθυπουργία
Σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΕ για ανεξαρτησία και πολυφωνία των ΜΜΕ
Μέσα στο χλιδάτο παλάτι του Πούτιν με κρυφή κάμερα-Το ανακαίνισε, έχτισε εκκλησία με δικό του θρόνο