Η θέση της Προέδρου των ΛΟΑΤI για την αγοραπωλησία βρέφους από ομοφυλόφιλο ζευγάρι

Η πρόεδρος της Accept LGBTI Κύπρου Μόνικα Αχιλλέως παράθεσε με ανάρτηση της στο Facebook τη θέση της όσον αφορά την πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους από ομοφυλόφιλο  ζευγάρι που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο REPORTER.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αγοραπωλησία βρέφους στην Κύπρο από ζεύγος αντρών
 
Μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Accept σημειώνει πως «ο καθένας είναι υπόλογος των πράξεων του και καμιά ανοχή δεν πρέπει να υπάρχει από τον νόμο, ειδικά σε περιπτώσεις παραβίασης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
 
Την ίδια ώρα σημειώνει πως «είχα καιρό να νιώσω τόσα πολλά διαφορετικά και έντονα συναισθήματα ενώ διάβαζα μια είδηση».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτσι στήθηκε η αγοραπωλησία του βρέφους από ζεύγος ομοφυλοφίλων στην Κύπρο
 
«Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αγοράζει έναν άνθρωπο. Μια τέτοια πράξη δεν μπορώ να την δεχτώ κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη, αφού μας υποδεικνύει ότι ο αγώνας κατά της εμπορίας προσώπων δεν έχει διόλου τελειώσει. Από την άλλη, σε πολλές περιπτώσεις οι καταστάσεις της ζωής, μας οδηγούν στις λάθος αποφάσεις» σημειώνει.
 
Και προσθέτει: «Η απαγόρευση σε συνανθρώπους μας στο να βιώσουν τη δική τους εκδοχή της ευτυχίας και οικογένειας δημιουργεί ακριβώς αυτές τις συνθήκες των λάθος επιλογών. Θεωρώ ότι τα θύματα σε αυτή την περίπτωση είναι 3. Ένα παιδί που δεν έχει καμιά επιλογή και πωλείται ως αντικείμενο για χρήματα».
 
«Μια μητέρα που πιθανόν να μην έχει άλλη επιλογή επιβίωσης εκτός από το να πουλήσει το σπλάχνο της. Και τέλος, ένα ζεύγος ιδίου φύλου που δεν του δίνετε η επιλογή από την κοινωνία και την ίδια του την χώρα, στο να βιώσει την ζεστασιά μιας οικογένειας όπως την αισθάνεται».
 
Την ίδια ώρα η Μόνικα Αχιλλέως υποδεικνύει πως «πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν πρέπει να εφαρμόζονται κατά του δοκούν και επιλεκτικά και πρέπει όλοι χωρίς εξαιρέσεις να ζουν σε μια χώρα και με ένα νομικό σύστημα που είναι σε θέση να δημιουργήσει τις συνθήκες για ένα δίκαιο περιβάλλον για όλους, απομακρύνοντας έτσι τα περιθώρια για τέτοιες, τρομερά λανθασμένες, επιλογές».
 
«Κλείνοντας, αισθάνομαι ότι ο καθένας είναι υπόλογος των πράξεων του και καμιά ανοχή δεν πρέπει να υπάρχει από τον νόμο, ειδικά σε περιπτώσεις παραβίασης θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων» καταλήγει η πρόεδρος της Accept LGBTI Κύπρου.
 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό