Δεν παραδέχεται ότι λήστεψε υπό την απειλή μαχαιριού περίπτερο 29χρονος στο Μενεού

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, 29χρονος από τη Δρομολαξιά απάντησε «μη παραδοχή» σε τέσσερις κατηγορίες που αφορούν απόπειρα ληστείας, απειλή, οπλοφορία προς διέγερση τρόμου και είσοδο σε ξένη περιουσία με σκοπό την όχληση, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 18 Οκτωβρίου 2018, στη Κοινότητα Μενεού της επαρχίας Λάρνακας.

 Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Θανάσης Παπανικολάου απήγγειλε σήμερα τις τέσσερις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 29χρονος.
 
Συγκεκριμένα η 1η κατηγορία αναφέρει ότι γύρω στις δέκα το πρωί της 18ης Οκτωβρίου 2018 στη Οδό Ακροπόλεως στο Μενεού, ο 29χρονος αποπειράθηκε να κλέψει από περίπτερο χρηματικό ποσό, αφού απείλησε να χρησιμοποιήσει εναντίον της αλλοδαπής υπαλλήλου του υποστατικού, πραγματική βία ενώ ήταν οπλισμένος με μαχαίρι.
 
Η 2η κατηγορία αναφέρει ότι ο 29χρονος στον ίδιο τόπο και χρόνο, όπως αναφέρεται στην 1η κατηγορία, προκάλεσε τρόμο στην αλλοδαπή υπάλληλο του περιπτέρου, απειλώντας την ότι με παράνομη πράξη θα της κάνει κακό, προτάσσοντας εναντίον της μαχαίρι.
 
Η 3η κατηγορία αναφέρει ότι ο 29χρονος στον ίδιο τόπο και χρόνο όπως αναφέρεται στην 1η κατηγορία, έφερε δημοσίως επιθετικό όργανο, δηλαδή ένα μαχαίρι και άνευ νομίμου αιτίας κατά τρόπο διεγείροντα τρόμο σε άλλο πρόσωπο.
 
Η 4η κατηγορία αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος στον ίδιο τόπο και χρόνο όπως η 1η κατηγορία, εισήλθε σε περιουσία που ήταν στην κατοχή της Σχολικής Εφορίας, δηλαδή στο Δημοτικό Σχολείο Μενεού με σκοπό την όχληση.
 
Η Κατηγορούσα Αρχή ανέστειλε την ποινική δίωξη εναντίον του κατηγορουμένου στην 5η κατηγορία, σύμφωνα με την οποία στις 18/10/18 στο Μενεού της επαρχίας Λάρνακας σε δημόσιο μέρος και σε κατάσταση μέθης, συμπεριφέρθηκε ατάκτως
 
Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την 7η Μαίου 2019 ως ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ενώ διέταξε όπως μέχρι τότε, ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές. 
 
Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 10 το πρωί της 18ης Οκτωβρίου 2018, ο ύποπτος που είχε καλυμμένο το πρόσωπο του με κουκούλα, μπήκε σε περίπτερο στο Μενεού και αφού πρόταξε μαχαίρι κουζίνας μήκους 30 εκατοστών εναντίον της υπευθύνου του υποστατικού, ζήτησε χρήματα.
 
Στη σκηνή βρισκόταν και ο σύζυγος της υπευθύνου, ο 29χρονος κτύπησε το μαχαίρι που κρατούσε στο πάγκο του ταμείου και φώναξε «λεφτά-λεφτά», ενώ πρόταξε το μαχαίρι και εναντίον του άνδρα.
 
Όταν η υπεύθυνη του περιπτέρου άρχισε να καλεί για βοήθεια, ο νεαρός τράπηκε σε φυγή κατευθυνόμενος στο Δημοτικό Σχολείο Μενεού, ωστόσο έγινε αντιληπτός από πολίτες οι οποίοι τον καταδίωξαν.
 
Στην προσπάθεια του να διαφύγει, ο 29χρονος πήδηξε πάνω από το κάγκελο του σχολείου, μπήκε στην αυλή και κρατώντας το μαχαίρι έτρεξε προς το γήπεδο όπου ανακόπηκε και ακινητοποιήθηκε από τους πολίτες που τον καταδίωκαν, οι οποίοι κατάφεραν να του πάρουν το μαχαίρι που κρατούσε.
 
Στη σκηνή μετέβησαν μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κιτίου οι οποίοι παρέλαβαν το μαχαίρι και τον 29χρονο ο οποίος όπως διαπιστώθηκε ήταν σε κατάσταση μέθης.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί