Αρχίζει η δίκη του απαγωγέα επί της άρνησής του για τη νάρκωση των παιδιών

Αρχίζει σήμερα η πολύκροτη δίκη του Γιώργο Νικολάου, άλλως Τζιωρτζ, 35 χρόνων από τη Λάρνακα, που κατηγορείται για την υπόθεση την απαγωγής των δύο μαθητών από δημοτικό σχολείο της Λάρνακας στις 25 Σεπτεμβρίου, η οποία είχε καθηλώσει το παγκύπριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Αυτός είναι ο χάρτης της διαδρομής του απαγωγέα

Ο Νικολάου, δεν παραδέχθηκε ενοχή σε δύο από τις τέσσερις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, κατά την προηγούμενη δικάσιμο.  
 
Στις δύο πρώτες κατηγορίες, στις οποίες απάντησε αρνητικά ο κατηγορούμενος,  αφορούν περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης - για τον κάθε ένα από τους δύο μαθητές, με την Κατηγορούσα Αρχή να εξηγά ότι ο 35χρονος στις 25/9/2018 στην Οδό Τυρνάβου στην Λάρνακα, με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, δηλαδή την απαγωγή με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του, χορήγησε σε αυτόν τη φαρμακευτική ουσία Λοραζεπάμη που ήταν ικανή να τον ναρκώσει.  
 
Όσον αφορά τις δύο άλλες κατηγορίες που αφορούν απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό - για τον κάθε ένα από τους μαθητές, η Κατηγορούσα Αρχή εξήγησε ότι ο κατηγορούμενος στις 25/9/2018 στο Δημοτικό σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα απήγαγε μαθητή, δηλαδή με απατηλά μέσα, παριστάνοντας ψευδώς τον εαυτό του ως δάσκαλο, παρακίνησε τον ανήλικο να φύγει από το σχολείο του με σκοπό να προκαλέσει τον κρυφό και άδικο περιορισμό του.
 
Ο κατηγορούμενος απάντησε καταφατικά στις συγκεκριμένες κατηγορίες και το δικαστήριο όρισε τη σημερινή ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις δύο κατηγορίες τις οποίες αρνήθηκε.
 
Για τις δύο κατηγορίες που παραδέχθηκε θα ακουστούν γεγονότα και θα επιβληθεί ποινή.
 
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου ο ύποπτος φέρεται να απήγαγε τους δύο μαθητές από την αυλή του σχολείου τους στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα.

Μόλις έγινε αντιληπτή η απαγωγή, η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό του δράστη και των μαθητών. Αργότερα εκείνη την ημέρα, ο ύποπτος και τα παιδιά εντοπίστηκαν, ύστερα από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία από Παρατηρητές της Γειτονιάς, στο διαμέρισμα του που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το Δημοτικό Σχολείο. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Συνελήφθη νοσηλευτής, τον έδωσε ο απαγωγέας-Προσπάθησε να επηρεάσει γιατρό

Δειτε Επισης

«Θηροφύλακες παραλίγο να πυροβοληθούν μεταξύ τους»-Καταγγελίες Ισότητας για Υπ. Θήρας
«Όχι» Τατάρ σε πρόταση Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
Ευθύνες σε αστυνομικό και υποδιευθύντρια για την γυναικοκτονία της Κυριακής-Τα ευρήματα της ΕΔΕ
Χάθηκαν τα ίχνη του 58χρονου Αντρέα Ιακώβου από την οικία του στη Λακατάμια (pic)
Ψάχνει και τρίτο πρόσωπο για την συμπλοκή και εντοπισμό όπλου στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Χειροπέδες και σε 19χρονο για τα επεισόδια και τον εμπρησμό περιπολικού στον Ύψωνα
Είχε ανακοπεί για έλεγχο και πιάστηκε με κουζινομάχαιρο ο 34χρονος που έκρυβε όπλο σε βαρέλι
Προφυλακίστηκε η 49χρονη που σκότωσε τον πατέρα της στη Σάμο-Υπό ψυχιατρική παρακολούθηση
Έφεση Εισαγγελέα για την απόφαση αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου
Χάθηκαν τα ίχνη 16χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)