Επανήλθε με… ριπή ο Τριανταφυλλίδης κατά Κληρίδη, παραπέμπει στην παύση του Ρίκκου

Επανήλθε ο Κρις Τριανταφυλλίδης σε σχέση με τις καταγγελίες και τα όσα καταλογίζονται τόσο στον ίδιο όσο και στον πατέρα του από τον δικηγόρο Νίκο Κληρίδη ο οποίος μίλησε για διαπλοκή στην δικαστική εξουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς απαντά το Ανώτατο και ο Πρόεδρος του Σώματος στις καταγγελίες Κληρίδη

Σε επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Γενικό Ελεγκτή, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αναφέρει ότι πρόκειται για αβάσιμα συμπεράσματα του Νίκου Κληρίδη, υπογραμμίζοντας ότι «εάν είχαν οποιαδήποτε βάση τότε αυτό π.χ σημαίνει ότι ο εξαίρετος και έντιμος Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου κος Τ. Οικονόμου συμφώνησε με το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα κου Κώστα Κληρίδη, αδελφού του κου Νίκου Κληρίδη, για τη παύση του τότε Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κου Ρίκκου Ερωτοκρίτου διότι τα παιδιά του εργάζονται στο Δικηγορικό γραφείο ενός εκ των Δικηγόρων του Γενικού Εισαγγελέα σ΄ εκείνη την υπόθεση.  Δεν ήταν όμως αυτός ο λόγος που ο κος Οικονόμου απεφάσισε  τη παύση του κου Ερωτοκρίτου.  Απεφάσισε διότι έντιμα πίστευε ότι αυτή ήτο η ορθή, νομικά απόφαση».

Επίσης αναφέρει ότι ο λόγος των «ψευδών και παραπλανητικών» αναφορών του  Νίκου Κληρίδη είναι να εκμεταλλευθεί μία κοινωνία η οποία αμφισβητεί τα πάντα, να παρουσιάσει τον εαυτό του ως «σταυροφόρο» κατά της διαφθοράς και να υπερασπιστεί τον αδελφό του αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα υπάρξουν στον ευαίσθητο Θεσμό της Δικαιοσύνης που τόσο ο ίδιος, ο αδελφός του και ο πατέρας του αλλά και πλείστοι όσοι άλλοι συγγενείς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ντόμινο εξελίξεων στο δικαστικό μέτωπο-Οι αντιδράσεις και η… γυναίκα του Καίσαρα

Αυτούσια η επιστολή του Κρις Τριανταφυλλίδης : 

Γράφω σχετικά με την ανωτέρω επιστολή παρ΄ όλο που κατά τη γνώμη μου το επίπεδο του περιεχομένου της όσο και τα κίνητρα της την καθιστούν ανάξια σχολιασμού.

Είμαι όμως υποχρεωμένος να το πράξω δεδομένου ότι εις αυτήν αναφέρεται, κατά τρόπο προσβλητικό και μειωτικό, το όνομα του αποβιώσαντος το 2005 πατέρα μου Μιχαλάκη Τριανταφυλλίδη, πρώην Δικαστή του Συνταγματικού Δικαστηρίου, πρώην Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρώην Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.  Αναφορές που βεβαίως ο κος Νίκος Κληρίδης δεν τόλμησε να εκστομίσει ενώ ο Μιχαλάκης Τριανταφυλλίδης ευρίσκετο εν ζωή παρ΄ όλο που ήδη, μέχρι το 2005 που απεβίωσε, ο κος Νίκος Κληρίδης ασκούσε τη δικηγορία για αρκετά χρόνια.  Αφήνω εις τη κρίση τη δική σας και του οιουδήποτε τρίτου την ποιότητα του ανθρώπου που επιλέγει μετά τον θάνατο κάποιου να καταφερθεί εναντίον του, μη τολμώντας να το πράξει ενώ αυτός ευρίσκετο στη ζωή δια να του απαντήσει.        

Δεν είναι πρόθεση μου να αναφερθώ εκτενώς εις τη παρούσα επιστολή μου σε ζητήματα που δεν αφορούν το όνομα του πατέρα μου με εξαίρεση εκεί που αυτό κρίνεται αναγκαίο όπως π.χ όταν συνδυάζει τις αναφορές αυτές με εμένα.  Τα υπόλοιπα είναι ζητήματα που οι άμεσα επηρεαζόμενοι και οι συντεταγμένοι Θεσμοί της Πολιτείας οφείλουν να τα επιληφθούν και να πράξουν ανάλογα.

Θα ήταν όμως μέγιστη παράλειψη και θα αδικούσα το επίπεδο εντιμότητας της Δικαιοσύνης στη πατρίδα μας και όλους εκείνους που την υπηρέτησαν έντιμα διαχρονικά αν δεν επαναλάμβανα την αναφορά μου σε πρόσφατη αρθρογραφία μου ότι στις σχεδόν τέσσερεις δεκαετίες που ασκώ τη μάχιμη Δικηγορία μου δώθηκε ποτέ η εντύπωση ότι οι Δικαστές όλων των βαθμίδων απονομής της Δικαιοσύνης δεν είναι αδέκαστοι. Λάθη σίγουρα κάνουν διότι το λάθος είναι άρρηκτα ταυτισμένο με τη λέξη άνθρωπος. Δεν δικάζουν όμως ανέντιμα ή επηρεαζόμενοι από εξωγενής παράγοντες όπως π.χ τις συγγένειες ισχυρισμός που αποτελεί το θεμέλιο του απαράδεκτου σκεπτικού και των αβάσιμων συμπερασμάτων του κου Νίκου Κληρίδη.

Αν ο ανωτέρω ισχυρισμός και τα αβάσιμα συμπεράσματα του κου Νίκου Κληρίδη είχαν οποιαδήποτε βάση τότε αυτό π.χ σημαίνει ότι ο εξαίρετος και έντιμος Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου κος Τ. Οικονόμου συμφώνησε με το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα κου Κώστα Κληρίδη, αδελφού του κου Νίκου Κληρίδη, για τη παύση του τότε Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα κου Ρίκκου Ερωτοκρίτου διότι τα παιδιά του εργάζονται στο Δικηγορικό γραφείο ενός εκ των Δικηγόρων του Γενικού Εισαγγελέα σ΄ εκείνη την υπόθεση.  Δεν ήταν όμως αυτός ο λόγος που ο κος Οικονόμου απεφάσισε  τη παύση του κου Ερωτοκρίτου.  Απεφάσισε διότι έντιμα πίστευε ότι αυτή ήτο η ορθή, νομικά απόφαση.

Αν ο ανωτέρω ισχυρισμός και τα αβάσιμα συμπεράσματα του κου Νίκου Κληρίδη είχαν οποιαδήποτε βάση τότε ο αδελφός του ο Γενικός Εισαγγελέας, ως Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακος που ήτο τότε, δεν θα έπρεπε να δίκαζε υπόθεση (Αγωγή υπ΄αριθμό 3172/1999) που ο ένας από τους Δικηγόρους ήταν ο πρώτος του εξάδελφος κος Χρίστος Κληρίδης και όμως την δίκασε χωρίς την ένσταση του αντίδικου Δικηγόρου που ήμουν εγώ.  Και αν περαιτέρω είχαν βάση τότε με το σκεπτικό του κου Νίκου Κληρίδη θα έπρεπε ο κος Χρίστος Κληρίδης να κέρδιζε την υπόθεση για λογαριασμό του πελάτη του. Και όμως την έχασε (απόφαση ημερομηνίας 25/1/2007) διότι ο Δικαστής Κώστας Κληρίδης ήτο – και είναι – αδέκαστος όπως και οι συνάδελφοι του οι οποίοι δεν επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες όπως π.χ οι συγγένειες ή που εργοδοτούνται τα παιδιά τους.

Αν τέλος οι Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι όντως ταγμένοι να εξυπηρετούν τους συγγενείς και τα παιδιά τους, δεν θα έκδιδαν από το 1988 μέχρι σήμερα, ούτε λίγο ούτε πολύ επτά Δικαστικές Πρακτικές (οι έξι πριν την υπόθεση «Νικόλας») οι οποίες να ρυθμίζουν τις εμφανίσεις συγγενών και παιδιά Δικαστών ενώπιον όλων των Δικαστηρίων.  Ακριβώς δια να μην απονέμεται μόνο ορθά η Δικαιοσύνη αλλά και να φαίνεται ότι απονέμεται ορθά που είναι το επιχείρημα του κου Νίκου Κληρίδη.

Αναφέρθηκα εις την αρχή της επιστολής μου σε κίνητρο.  Να υπενθυμίσω ότι η πρώτη αναφορά του κου Νίκου Κληρίδη ήταν όταν εξέδωσε το μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας την 14/12/2018, την αθωωτική του απόφαση αναφορικά με τους κ.κ. Ηλιάδη και Κυπρή. Εθεώρησε ότι με το να αναφέρει ότι κάποιοι Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου ελέγχονται από συγκεκριμένο Δικηγορικό Γραφείο υπερασπίζετο τον αδελφό του, Γενικό Εισαγγελέα έναντι ισχυρισμών ότι δεν εκτελεί ορθά τα καθήκοντα του.  Επιεικώς ατυχέστατη και απαράδεκτη ενέργεια. Το μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, το οποίο εν πάση περιπτώσει δεν συνδέετο συγγενικά με κανένα διάδικο ή Δικηγόρο, τους αθώωσε διότι πίστευε ότι αυτή ήτο η ορθή νομική θέση και βεβαίως καμία σχέση δεν είχε η απόφαση του με τις ικανότητες του αδελφού του.

Επανερχόμενος εις την επιστολή της 11/1/2019 του κου Νίκου Κληρίδη δυστυχώς ενώ ο τελευταίος γνωρίζει ή όφειλε να γνωρίζει την πραγματικότητα ψεύδεται ή τουλάχιστο παραπλανεί.  Αναφέρθηκε εις την Πολιτική ΄Εφεση υπ΄ αρ. 423/2017 απόφαση ημερομηνίας 3/4/2018 η οποία αφορούσε την δεύτερη αθωωτική απόφαση στη Ποινική Υπόθεση που αφορούσε τη Τράπεζα Κύπρου δια να δημιουργήσει δυσμενής εντυπώσεις δια το Δικαστήριο υποδεικνύοντας ότι μέσα εις τη σύνθεση του Δικαστηρίου ήσαν τρείς συγκεκριμένοι Δικαστές, οι οποίοι, είναι η θέση μου ότι αυτοί είναι εξαίρετοι και έντιμοι Δικαστές. Παρέλειψε να αναφέρει όμως και τοιουτοτρόπως απέκρυψε ότι πριν να αρχίσει η εκδίκαση της ΄Εφεσης υπεδείχθει εις την εκπρόσωπο της Γενικής Εισαγγελείας η ιδιαίτερη σχέση των Δικαστών αυτών με Δικηγόρους των διαδίκων ερωτώντας αν η Γενική Εισαγγελεία επιθυμούσε την εξαίρεση των. Η απάντηση της Γενικής Εισαγγελείας ήτο ένα ηχηρό όχι.

Εις την επιστολή του όμως αναφέρθηκε άκρως παραπλανητικά και εις απόφαση του πατέρα μου εις την «Τάκης Φωτιάδης vs Φώτος Φωτιάδης» όπως την περιγράφει προσπαθώντας να διοχετεύσει εις την κοινή γνώμη την εντύπωση ότι ο Μιχαλάκης Τριανταφυλλίδης απεφάσισε υπέρ του Τάκη Φωτιάδη διότι Δικηγόρος του τελευταίου ήταν ο υποφαινόμενος.  Και μάλιστα ανέφερε συγκεκριμένα ότι «…Ο Χρίστος Κληρίδης κέρδισε αργότερα κατ΄ έφεση όπου ήγειρε θέμα επηρεασμού λόγω της συγγενικής σχέσης…».

Την 11/1/2019 ο κος Χρίστος Κληρίδης πρώτος εξάδελφος του κου Νίκου Κληρίδη, με ανακοίνωση του επεβεβαίωσε εκείνο που ανάφερα εγώ με την ανακοίνωση μου της 11/1/2019 ότι ο συνήθης Δικηγόρος του Τάκη Φωτιάδη ήτο ο κος ΄Αντης Τριανταφυλλίδης, ένας εξαίρετος και έντιμος Δικηγόρος.  Είναι γεγονός ότι ο υποφαινόμενος εκπροσώπησε μίαν φορά τον Τάκη Φωτιάδη, όχι στις πολλές δικαστικές υποθέσεις Τάκη Φωτιάδη vs Φώτου Φωτιάδη (όπως ρητά αναφέρει ο κος Νίκος Κληρίδης) αλλά σε υπόθεση πριν 33 χρόνια εις την οποία ο Τάκης Φωτιάδης εστρέφετο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι του Φώτου Φωτιάδη. Ο τελευταίος επηρεάζετο από το αποτέλεσμα.

Και το κυριότερο, όταν ο κος Χρίστος Κληρίδης επέτυχε με την ΄Εφεση του αυτό ήταν δια κάποιους νομικούς λόγους που καμία σχέση δεν είχαν με επηρεασμό του Μιχαλάκη Τριανταφυλλίδη από συγγενική σχέση όπως ψευδώς αναφέρει ο κος Νίκος Κληρίδης αφού αυτός ο ισχυρισμός, είχε αποσυρθεί και δεν ευρίσκετο ενώπιον του Εφετείου όταν εξέδωσε την απόφαση του.

Ο λόγος των ψευδών και παραπλανητικών αναφορών του κου Νίκου Κληρίδη είναι προφανής. Να εκμεταλλευθεί μία κοινωνία η οποία αμφισβητεί τα πάντα, να παρουσιάσει τον εαυτό του ως «σταυροφόρο» κατά της διαφθοράς και να υπερασπιστεί τον αδελφό του αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα υπάρξουν στον ευαίσθητο Θεσμό της Δικαιοσύνης που τόσο ο ίδιος, ο αδελφός του και ο πατέρας του – την μνήμη του οποίου εγώ τιμώ- αλλά και πλείστοι όσοι άλλοι συγγενείς του. Όλοι αυτοί δηλαδή «έκτισαν» και υπηρέτησαν μια διεφθαρμένη, κατά τον κον Νίκο Κληρίδη, Δικαιοσύνη;

Κατέχετε φίλε Πρόεδρε μίαν πολύ νευραλγική θέση εις το όλο οικοδόμημα του Θεσμού της Δικαιοσύνης εις τη Κύπρο.  ΄Εχετε υποχρέωση να τον προστατεύσετε.  Κατ΄ επέκταση αιτούμαι όπως παραπέμψετε τον κον Νίκο Κληρίδη ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου δια να στοιχειοθετήσει τα αναφερόμενα εις τον υποφαινόμενο και τον αποβιώσαντα πατέρα μου εις την επιστολή του της 11/1/2019 και προκαλώ τόσον εσάς όσο και τους άμεσα εμπλεκόμενους με τον Θεσμό της Δικαιοσύνης εις τη Κύπρο (τους Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τον Γενικό Εισαγγελέα αλλά και την Πολιτεία δια του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως) να τοποθετηθείτε ευθαρσώς εάν ο Μιχαλάκης Τριανταφυλλίδης υπηρέτησε τη Δικαιοσύνη εις αυτόν τον τόπο άοκνα και έντιμα από όλες τις θέσεις που του εμπιστεύθηκε η Πολιτεία, που προανάφερα.  Υπενθυμίζω ότι με δική του απόφαση εις την γνωστή υπόθεση “Imbrahim” διεσώθει κατά γενική ομολογία η Κυπριακή Δημοκρατία μετά τη Τουρκική ανταρσία του 1963.  Εσείς δε ειδικά δύνασθε να επικαλεσθείτε και τη δικηγορική του ιδιότητα κατά τη περίοδο 1950-1960 υπερασπιζόμενος ως Δικηγόρος αγωνιστές της ΕΟΚΑ ενώπιον των ειδικών Αγγλικών Δικαστηρίων αλλά και μετά την αφυπηρέτηση του από τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα μέχρι και του θανάτου του το 2005.

Διατελώ

Χρίστος Μ. Τριανταφυλλίδης
Δικηγόρος

Δειτε Επισης

Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ανέκοψαν όχημα για έλεγχο και εντόπισαν 120 κροτίδες-Συνελήφθη 22χρονος
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Τέλος στις κακοποιήσεις παιδιών ζητούν από Χαρτσιώτη μαθητές μέσω τέχνης (pics)
Παρατείνεται μέχρι τον Αύγουστο η δίκη του Κενάν Αγιάζ
Δύο καραμπόλες στο ίδιο σημείο στον αυτοκινητόδρομο-Στο νοσοκομείο τέσσερα πρόσωπα
Υπ. Δικαιοσύνης: Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Αναχώρησαν προς το άγνωστο οι πέντε βάρκες που ανακόπηκαν από τις κυπριακές Αρχές στα σύνορα του Λιβάνου