Ψάχνουν τον τρίτο βοηθό του Σήφη στα κατεχόμενα-Εκπνέει το διάταγμα των άλλων δύο

Εκπνέει αύριο Δευτέρα το διάταγμα κράτησης των δύο Τ/κ οι οποίοι φέρονται να βοήθησαν τον Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης, να κρυφτεί στα κατεχόμενα, μετά την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου στις ελεύθερες περιοχές τον περασμένο Νοέμβριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Δεν τους δώσαμε τους δολοφόνους, δεν μας δίνουν τον Σήφη

Τόσο ο Cengiz Yakupoğluları, όσο και ο Hüseyin İbrahim αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον του ψευδοδικαστηρίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους.

 
Όπως μεταδίδουν Τ/κ μέσα ενημέρωσης φαίνεται ένας εκ των δύο να ήταν το πρόσωπο που παρέλαβε με το όχημα του τον Σήφη από το οδόφραγμα Στροβιλιών στις οκτώ Δεκεμβρίου. Μαζί με τον συγκεκριμένο Τουρκοκύπριο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ακόμη ένα πρόσωπο το οποίο και καταζητείται.
 
Ωστόσο δεν διευκρινίζεται επί του παρόντος, αν πρόκειται για άλλο καταζητούμενο ή για τον καταζητούμενο των κυπριακών αρχών για την απόπειρα φόνου  του Ροδοθέου, Dudu Rudolf ή Balazovjech Miroslav, 37 ετών από τη Σλοβακία.
 
Έτσι πέρασε στα κατεχόμενα ο Σήφης
Όσον αφορά τον Σήφη, παραμένει υπό οκταήμερη κράτηση στα μπουντρούμια του Αττίλα και θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου το ερχόμενο Σάββατο.
 
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο Ιωσήφ Ιωσήφ είχε περάσει, από το οδόφραγμα Στροβιλιών στα κατεχόμενα στις οκτώ Δεκεμβρίου, την ώρα μάλιστα που ήταν καταζητούμενος από τις κυπριακές Αρχές, δείχνοντας πλαστό διαβατήριο υπό την επωνυμία Νίκος Νικολάου.
 
Kάτι πάντως που δεν επιβεβαιώνεται από τις κυπριακές Αρχές, αφού εκτιμάται ότι ο Σήφης πέρασε στα κατεχόμενα από τυφλό σημείο της Νεκρής Ζώνης.
 
«Έδωσαν θεληματική κατάθεση»
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Σήφης «έδωσε θεληματική κατάθεση και παραδέχθηκε ότι πέρασε στα κατεχόμενα στις οκτώ Δεκεμβρίου, ενώ παραδέχθηκε επίσης ότι τον βοήθησαν οι δύο Τουρκοκύπριοι εκ των οποίων ο ένας στην κατάθεσή του, ανέφερε ότι είχε μιλήσει μαζί του πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, όταν και ο Σήφης του ζήτησε να του βρει τόπο διαμονής.
 
Ο δεύτερος Τουρκοκύπριος, ο οποίος μετά τη σύλληψη του Σήφη στα κατεχόμενα παραδόθηκε οικιοθελώς στην ψευδοαστυνομία, ανέφερε ότι ο πρώτος Τουρκοκύπριος ύποπτος του είχε ζητήσει βοήθεια για να κρύψουν τον Σήφη.
 
Υπενθυμίζεται ότι η ψευδοαστυνομία που εντόπισε τον Σήφη κατόπιν πληροφοριών που δόθηκαν από τις κυπριακές Αρχές μέσω της δικοινοτικής ομάδας για το έγκλημα, διενήργησε έρευνα στο διαμέρισμά, του κατά την οποία εντοπίστηκαν δύο πιστόλια τα οποία στάλθηκαν για βαλλιστικό έλεγχο καθώς και 100 σφαίρες.
 
Την ίδια ώρα, όπως λέχθηκε ενώπιον του ψευδοδικαστηρίου, οι κατοχικές αρχές έχουν θέση στο μικροσκόπιο τους κάμερες ασφαλείας, ενώ εξετάζουν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα και των τριών συλληφθέντων.
 

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ βομβαρδίζει σε περιοχές που διέταξε εκκένωση-«Πρόβα επέμβασης στη Ράφα»
Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό
Νέο σοκ στην Ελλάδα-Δεκατετράχρονη κατήγγειλε τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση
Η πρώτη αντίδραση της Χαμάς για την εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ραφάς-«Επικίνδυνη κλιμάκωση»
Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε εκκλησία και προσπαθεί να πυροβολήσει ιερέα
Δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δεκαοκτώ μέλη έστειλε στην Κύπρο η Ιορδανία
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Στην Κύπρο αποστολή από την Ιορδανία για ενίσχυση των πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης
Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Χαμάς-Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Ράφα