Πέμπτη 2 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

«Έδωσαν θεληματική κατάθεση»-Νέα στοιχεία από τα κατεχόμενα για τον Σήφη

  12/01/2019 11:42
«Έδωσαν θεληματική κατάθεση»-Νέα στοιχεία από τα κατεχόμενα για τον Σήφη

«Έδωσαν θεληματική κατάθεση»-Νέα στοιχεία από τα κατεχόμενα για τον Σήφη

  12/01/2019 11:42
2 Δεκεμβρίου 2018. Η Αστυνομία δίνει στη δημοσιότητα το όνομα του Ιωσήφ Ιωσήφ, άλλος Σήφης και τον κηρύσσει καταζητούμενο για την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου και την υπόθεση ναρκωτικών, μετά τα όσα ισχυρίστηκε ο 27χρονος, ένας εκ των τριών συλληφθέντων που φόρεσαν χειροπέδες στις 27 Νοεμβρίου.
 
Έξι ημέρες μετά και ενώ η φωτογραφία του ήταν σε όλα τα μέσα και δόθηκε σε όλα τα σημεία εισόδου-εξόδου της χώρας, ο Σήφης, περνά, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά μέσα, από το οδόφραγμα Στροβιλιών δείχνοντας πλαστή ταυτότητα και διαφεύγει στις κατεχόμενες περιοχές.
 
Κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από τις κυπριακές Αρχές, αφού εκτιμάται ότι ο Σήφης πέρασε στα κατεχόμενα από τυφλό σημείο της Νεκρής Ζώνης.
 
 
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους, κατά τη χθεσινή διαδικασία ενώπιον του ψευδοδικαστηρίου, όπου διατάχθηκε η ανανέωση της κράτησης του Σήφη για άλλες επτά ημέρες, ο καταζητούμενος πέρασε στα κατεχόμενα από το συγκεκριμένο οδόφραγμα, επιδεικνύοντας πλαστό διαβατήριο που έφερε το όνομα Νίκος Νικολάου.
 
Οι δύο Τουρκοκύπριοι που συνελήφθησαν χθες από τις κατοχικές αρχές, εμφανίζονται ως τα πρόσωπα που βοήθησαν τον Σήφη να κρυφτεί στην Αμμόχωστο όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη σε διαμέρισμα, ενώ ο ένας εκ των δύο είναι το πρόσωπο που τον παρέλαβε με όχημα όταν πέρασε το οδόφραγμα.
 
Μαζί με τον συγκεκριμένο Τουρκοκύπριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν ακόμη ένα πρόσωπο το οποίο και καταζητείται. Ωστόσο δεν διευκρινίζεται επί του παρόντος, αν πρόκειται για άλλο καταζητούμενο ή για τον καταζητούμενο των κυπριακών αρχών για την απόπειρα φόνου  του Ροδοθέου, Dudu Rudolf ή Balazovjech Miroslav, 37 ετών από τη Σλοβακία.
 
«Έδωσαν θεληματική κατάθεση»
 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Σήφης «έδωσε θεληματική κατάθεση και είπε ότι πέρασε στα κατεχόμενα στις  8 Δεκεμβρίου ενώ παραδέχθηκε ότι τον βοήθησαν οι δύο Τουρκοκύπριοι εκ των οποίων ο ένας στην κατάθεσή του, ανέφερε ότι είχε μιλήσει μαζί του πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, όταν και ο Σήφης του ζήτησε να του βρει τόπο διαμονής.
 
Ο δεύτερος Τουρκοκύπριος, ο οποίος μετά τη σύλληψη του Σήφη στα κατεχόμενα παραδόθηκε οικιοθελώς στην ψευδοαστυνομία, ανέφερε ότι ο πρώτος Τουρκοκύπριος ύποπτος του είχε ζητήσει βοήθεια για να κρύψουν τον Σήφη.
 
Υπενθυμίζεται ότι η ψευδοαστυνομία που εντόπισε τον Σήφη κατόπιν πληροφοριών που δόθηκαν από τις κυπριακές Αρχές μέσω της δικοινοτικής ομάδας για το έγκλημα, διενήργησε έρευνα στο διαμέρισμά, του κατά την οποία εντοπίστηκαν δύο πιστόλια τα οποία στάλθηκαν για βαλλιστικό έλεγχο καθώς και 100 σφαίρες.
 
Την ίδια ώρα, όπως λέχθηκε ενώπιον του ψευδοδικαστηρίου, οι κατοχικές αρχές έχουν θέση στο μικροσκόπιο τους κάμερες ασφαλείας, ενώ εξετάζουν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα και των τριών συλληφθέντων.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας