Δεν χαρίστηκε το Ανώτατο στον παιδοκτόνο της Παραμύθας-Ανέβασε την ποινή του

Λαμβάνοντας υπόψιν τον περί φυλακών νόμο και ότι ο δολοφόνος του 20χρονου Οδυσσέα από την Παραμύθα, ήταν ο ίδιος του ο πατέρας, το Ανώτατο Δικαστήριο αύξησε κατά πέντε χρόνια την ποινή του κατηγορούμενου ο οποίος είχε καταδικαστεί από το πρωτόδικο Δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης 10 ετών.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Αδίστακτο χαρακτήρισε το δικαστήριο τον παιδοκτόνο αλλά... «χάδι» η ποινή
 
Μετά την ανακοίνωση της ποινής στον 71χρονο Τιμολέοντα Θεμιστοκλέους τον περασμένο Απρίλιο στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, η οικογένεια του 20χρονου γιου του Οδυσσέα τον οποίο είχε δολοφονήσει ο καταδικασθείς, άσκησε με την Νομική Υπηρεσία έφεση, η οποία επετεύχθη με το Ανώτατο να εκδίδει μια απόφαση κόλαφο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ανώτατο στην απόφαση του αναφέρθηκε ότι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ο περί φυλακών νόμος και η μείωση της ποινής του κάθε κατηγορούμενου και ως εκ τούτου στη συγκεκριμένη περίπτωση η ποινή στον 71χρονο θεωρήθηκε ότι δεν θα μπορούσε να ήταν μικρότερη από τα 15 χρόνια.
 
Επίσης, στην απόφαση του αναφέρθηκε στις πράξεις του ίδιου του πατέρα του 20χρονου τις οποίες μεταξύ άλλων χαρακτήρισε «κτηνώδεις».
 
Υπενθυμίζεται ότι το άγριο φονικό διαπράχθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2015, στην κοινότητα Παραμύθας στη Λεμεσό, μετά από διαπληκτισμό θύτη και θύματος, στην αυλή της οικίας τους, όταν ο 20χρονος αρνήθηκε να επιστρέψει τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον 71χρονο, καθώς τα χρειαζόταν για να μεταβεί στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε.

Ο πατέρας πήρε τότε το κυνηγετικό όπλο από το υπνοδωμάτιο του και επέστρεψε, πυροβολώντας θανάσιμα τον 20χρονο, μπροστά στα έντρομα μάτια του μεγαλύτερου γιου του, που προσέτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Ακολούθησε συμπλοκή πατέρα και μεγαλύτερου γιου, ο οποίος κατάφερε να του αποσπάσει το όπλο και να τον κτυπήσει στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να χρειαστεί να νοσηλευτεί για κάποιο διάστημα στο Νοσοκομείο Λεμεσού και στο Κέντρο Αποκατάστασης του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Παρά τα αδιάσειστα στοιχεία και μαρτυρίες που υπήρξαν εναντίον του, ο Τιμολέοντας Θεμιστοκλέους παρέμενε σταθερός στη θέση ενώπιον του Κακουργιοδικείου πως δεν πυροβόλησε το γιο του, δίνοντας διαφορετικές εκδοχές κατά τη διάρκεια της δίκης, τις οποίες το δικαστήριο έκρινε αβάσιμες και αντικρουόμενες.
 
Μετά την ανακοίνωση της ποινής στο πρωτόδικο Δικαστήριο ο μεγαλύτερος γιος του 71χρου, Αλέξανδρος Θεμιστοκλέους εξέφρασε την απογοήτευση του για την ποινή που επιβλήθηκε στον πατέρα του, ενώ η πρώην σύζυγος του 71χρονου, είχε αναφέρει πως θα έπρεπε να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή. 
 
Το πρωτόδικο Δικαστήριο ανακοινώνοντας την ποινή, τον περασμένο Απρίλιο είχε χαρακτηρίσει τον Τιμολέοντα Θεμιστοκλέους ως «άτομο σκληρό και αδίστακτο», καθώς προσπάθησε να εμπλέξει τον μεγάλο του γιο και την πρώην σύζυγο του στο έγκλημα.

Δειτε Επισης

Στρατηγικές προστασίας των παιδιών στην ΕΕ προτείνει στα κράτη μέλη η Κομισιόν
Μπορέλ: Το Ισραήλ να διασφαλίσει προστασία εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις
Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο Χίτλερ της εποχής μας
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Δήμαρχος στη Γαλλία απαγορεύει την κυκλοφορία ασυνόδευτων ανήλικων κάτω των 13 ετών
BINTEO: Άλλο ένα περιστατικό για τη Boeing-Αεροσκάφος έχασε τον τροχό του κατά την απογείωση
Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν ξανά τη βόρεια Γάζα-Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι Παλαιστίνιοι