ΒΙΝΤΕΟ: Η διαδικασία εξπρές για την κράτηση του Σήφη, ο οπλισμός και ο... Νίκος

Σε μια διαδικασία εξπρές το ψεδοδικαστήριο διέταξε την κράτηση του Ιωσήφ Ιωσήφ άλλος Σήφη για μια ημέρα ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του ψευδοδικαστηρίου για νέο διάταγμα που θα προβλέπει την οκταήμερη κράτηση του.
 
Συνοδευόμενος από πάνοπλους «αστυνομικούς» και με «αστυνομική πομπή» ο Σήφης έφτασε γύρω στις 9 και 30 στο ψευδοδικαστήριο και αμέσως άρχισε η διαδικασία με τον «αστυνομικό» να αιτείται την κράτηση του για μια ημέρα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ενώπιον ψευδοδικαστηρίου ο Σήφης-Αντιμέτωπος με κατηγορίες και στα κατεχόμενα
 
Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν ενώπιον του «δικαστηρίου» όπου βρισκόταν και μεταφραστής που μετέφραζε  στον Σήφη τα λεχθέντα, ο Σήφης συνελήφθη στην Αμμώχοστο χθες το απόγευμα.
Συγκεκριμένα  εντοπίστηκε σε διαμέρισμα το οποίο ενοικίασε. Όπως αναφέρθηκε στην κατοχή του Σήφη εντοπίστηκαν δύο πιστόλια και 100 σφαίρες από τις κατοχικές αρχές.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι πληροφορίες που έφεραν τη σύλληψή του Σήφη και ο μάρτυρας που τον «έκαψε»
Επίσης ο «αστυνομικός» ανέφερε ότι ο Σήφης πέρασε στις κατεχόμενες περιοχές παράνομα επιδεικνύοντας πλαστή ταυτότητα που έφερε το όνομα Νίκος Νικολάου, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί από ποιο οδόφραγμα διέφυγε στα κατεχόμενα πριν από ένα μήνα.
Η αναφορά αυτή δημιουργεί ερωτήματα αφού ο Σήφης ήταν καταζητούμενος από τα τέλη Νοεμβρίου, λίγες ημέρες δηλαδή μετά την απόπειρα φόνου κατά του Ροδοθέου και αφού τον ενέπλεξε ο ένας εκ των τριών συλληφθέντων για την υπόθεση.
Για τη διαδικασία τα τουρκοκυπριακά μέσα επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και κάλυψαν όσα έγιναν στο «δικαστήριο» της κατεχόμενης Αμμοχώστου.
Ο REPORTER βρέθηκε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και παρακολούθησε την διαδικασία ενώπιον του «δικαστηρίου». Σημειώνεται πως «αστυνομικοί» του ψευδοκράτους ζήτησαν από τους Ελληνοκύπριους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο «δικαστήριο», τις ταυτότητες τους ενώ διενήργησαν εξονυχιστικούς ελέγχους
Σύμφωνα με τα όσα μας ανέφεραν Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι, ο Σήφης να «δικαστεί» για τα αδικήματα για τα οποία συνελήφθη από το «δικαστήριο», να εκτίσει την ποινή του και ακολούθως να εκδοθεί στις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 

Δειτε Επισης

Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς