Οι πληροφορίες που έφεραν τη σύλληψή του Σήφη και ο μάρτυρας που τον «έκαψε»

Ενάμισι μήνα μετά την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου στο κέντρο της Λευκωσίας, συνελήφθη από τις κατοχικές αρχές, ο καταζητούμενος για την υπόθεση, Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης, ο οποίος φαίνεται ότι κρυβόταν στην Αμμόχωστο.

Κατόπιν πληροφοριών που έφτασαν στις διωκτικές αρχές, η Αστυνομία, ενημέρωσε τη δικοινοτική ομάδα για τις κινήσεις του καταζητούμενου, ο οποίος τελικά συνελήφθη σήμερα το απόγευμα, από την «αστυνομία» των κατεχομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή του εντοπίστηκε οπλισμός, ενώ για τη σύλληψή του ενημερώθηκε άμεσα η κυπριακή Αστυνομία.

Ο Σήφης, φέρεται να εμπλέκεται τόσο στην απόπειρα φόνου του Νίκου Ροδοθέου όσο και στην υπόθεση ναρκωτικών.

Κατηγορούμενοι πλέον ενώπιον του Κακουργιοδικείου για την απόπειρα φόνου κατά του Ροδοθέου είναι
-Ο 27χρονος που ομολόγησε την εμπλοκή του και έδειξε και άλλα πρόσωπα.

-Ο 37χρονος από τη Συρία που πιάστηκε με τους υπόλοιπους να φορτώνουν την μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα φόνου σε βαν όχημα και ισχυρίστηκε ότι περνούσε τυχαία από το σημείο και προσφέρθηκε να βοηθήσει τον 27χρονο που γνωρίζει.

-Ο 33χρονος οδηγός του βαν οχήματος.

Υπενθυμίζεται ότι, οι τρείς πιάστηκαν όταν επιχειρούσαν να φορτώσουν σκούτερ σε όχημα τύπου βαν, το οποίο ομοίαζε με αυτό που χρησιμοποίησαν οι δράστες που άνοιξαν πυρ κατά του Ροδοθέου, οι οποίοι παρακολουθούνταν για άλλη υπόθεση της ΥΚΑΝ.

Την ίδια ώρα καταζητούμενος παραμένει ο Balazovjech Miroslav, 37 ετών, από τη Σλοβακία, τον οποίο επίσης ενέπλεξε στην υπόθεση, ο 27χρονος που θα χρησιμοποιηθεί και ως μάρτυρας κατηγορίας για την υπόθεση.

Η ομολογία του υπόπτου που έδειξε τον Σήφη
Ο 27χρονος, ο ένας εκ των τριών υπόπτων για την απόπειρα φόνου κατά Ροδοθέου, είναι αυτός που ενέπλεξε και στις δύο υποθέσεις τον Σήφη ως ηθικό αυτουργό.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε και ακούστηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, ο 27χρονος ήταν φίλος με τον Σήφη από τον καιρό που ανέλαβε τις προστασίες και δούλευε μαζί του.

Όπως ανέφερε ο 27χρονος, «ο Σήφης είπε σε έμπιστο του άτομο ότι “πρέπει να βρεθεί ο Ροδοθέου τζιαί να παιχτεί».

Ανέφερε επίσης ότι έστησαν καρτέρι στο Ροδοθέου αλλά δεν πέτυχαν τον σκοπό τους, ενώ ακολούθως «τον κάλεσε ο Σήφης και του είπε να μιλήσει με τον 37χρονο Σύρο».

Όταν μίλησε μαζί του, ο Σύρος του είπε ότι άφησε το σκούτερ σε διπλανό σπίτι και επειδή ήταν επικίνδυνο να του το δείξει εκείνη την ώρα, θα πήγαιναν την επόμενη.

Σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα, ο Σύρος τον πήρε σε βενζινάδικο και του έδειξε ένα πρόβλημα που είχε με το αυτοκίνητο, λέγοντας του στα αγγλικά ότι «η δουλειά που έγινε την προηγούμενη νύχτα δεν πήγε καλά και αν ήταν ο ίδιος στην απόπειρα θα πήγαινε δίπλα του και θα τον εκτελούσε».

«Έπιασαν τον τηλέφωνο τζιαί ήρτεν ο Άνταμ τζιαμέ περπατητός με το μωρό του. Ο Σήφης με πήρε την ώρα που πήγαινα στην πολυκατοικία. Είπε μου να κοιτάξω στο σκούτερ αν είχε κράνος τζιαί πιστόλι. Εκοίταξα τζιαί είχε μόνο έναν κράνος. Ο ‘Σήφης’ γράφει τις μοτόρες από άλλους», ισχυρίστηκε ο 27χρονος μάρτυρας.

Η μαρτυρία του 27χρονου που δείχνει Σήφη και για τα ναρκωτικά
Ο 27χρονος όπως και ο 24χρονος αδελφός του παραπέμφθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου για την υπόθεση των ναρκωτικών, με τον πρώτο να δείχνει και πάλι τον Σήφη ως «εγκέφαλο». Ο αδελφός του 27χρονου μετά τις συλλήψεις για την απόπειρα φόνου κατά Ροδοθέου, είχε μεταβεί στο διαμέρισμα του αδελφού του μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε από άγνωστο, ο οποίος του ανέφερε «να εξαφανίσει τα ναρκωτικά».

Η ΥΚΑΝ όμως είχε στήσει καρτέρι και έτσι ο 24χρονος συνελήφθη, ενώ ανακρινόμενος έδωσε τον 27χρονο αδελφό του.

Ανακριμένος ο 27χρονος από την πλευρά του ενέπλεξε τον Σήφη αλλά και τον Αλέξη Μαυρομιχάλη, ο οποίος ωστόσο είχε συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερος αφού δεν προέκυψαν στοιχεία που να το συνδέουν με την υπόθεση.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του 27χρονου από τον Μάιο του 2018 μέχρι και σήμερα ο Σήφης ανέθεσε στον νεαρό να κρατήσει το διαμέρισμα που βρέθηκαν τα ναρκωτικά και του έδινε κάθε μήνα 450 ευρώ για το ενοίκιο.

Έτσι ο 27χρονος κράτησε το διαμέρισμα χωρίς να γίνει νέο συμβόλαιο, αφού προηγουμένως ενοικιαζόταν από τον αδερφό του 27χρονου που διέμενε εκεί με την πρώην σύντροφο του και που τελεί υπό σύλληψη για την ίδια υπόθεση.

Όπως ισχυρίζεται ο 27χρονος πριν δύο εβδομάδες ο Σήφης του ζήτησε να συναντηθούν σε πρακτορείο στοιχημάτων και του είπε να βρει ένα άλλο αυτοκίνητο που να μην κινεί υποψίες.

Κατόπιν τούτου ζήτησε και πήρε από ένα φίλο του ένα όχημα και αφού το παρέλαβε μετέβη στο πρακτορείο όπου εκεί ο Σήφης τον περίμενε.
Μόλις έφθασε οι δύο αντάλλαξαν αυτοκίνητα ενώ ο 27χρονος πήρε ένα αλεξίσφαιρο όχημα, μετέβη σε συγκεκριμένο κατάστημα για να αγοράσει τσάντες χειρός κατόπιν οδηγιών του Σήφη.

Μετά από λίγη ώρα ο Σήφης τηλεφώνησε στον 27χρονο για να μεταβεί πίσω στο πρακτορείο και στη συνέχεια έφυγαν μαζί και πήγαν σε ανοικτό οικόπεδο πλησίον του Απολλώνιου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του 27χρονου εκεί ο Σήφης του ανέφερε ότι σε σταθμευμένο όχημα βρίσκονται δύο μεγάλες ταξιδιωτικές τσάντες με 14 κιλά κάνναβης και τρία κιλά κοκαΐνης. Επίσης του ανέφερε ότι τα κλειδιά είναι στον πίσω δεξιό τροχό.

Ακολούθως ο 27χρονος οδήγησε το όχημα με τα ναρκωτικά στο διαμέρισμα όπου αντιλήφθηκε, όπως ισχυρίζεται ότι οι συσκευασίες ήταν τυλιγμένες με καφέ τέλλες. Στη συνέχεια ο 27χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με το Σήφη όπου του το ανέφερε. Ο Σήφης του έδωσε οδηγίες να πάει στην οικία του για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο διαμέρισμα.

Όπως ισχυρίζεται ο 27χρονος, ο Σήφης φωτογράφισε τις συσκευασίες με το κινητό του.

Δειτε Επισης

Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Έφυγε… κύριος ως επισκέπτης από τις Κεντρικές ο δραπέτης-Έτσι τους πήρε στον ύπνο
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα
Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό