Οι επικείμενες μάχες στα έδρανα των Δικαστηρίων

Σε εξέλιξη αρκετές πολύκροτες δίκες βρίσκονται ενώπιον των Επαρχιακών Δικαστηρίων, με το 2019 να εκτιμάται ότι στις περισσότερες από αυτές θα πέσουν τίτλοι τέλους με τις αποφάσεις των Κακουργιοδικείων.
 
Με το άνοιγμα των Δικαστηρίων τα βλέμματα αναμένεται να στραφούν και πάλι στη δίκη για το διπλό φονικό, η οποία συνεχίζεται αύριο στις 4 Ιανουαρίου με την κατάθεση μαρτύρων που παρουσιάζει η Κατηγορούσα Αρχή.
 
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου, είναι ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής, ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του, Λευτέρης Σολωμού, η Σάρα Σιάμς και ο 22χρονος Μάριος Χατζηξενοφώντος.
Όλοι έχουν δηλώσει μη παραδοχή και στις 7 συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Η κυρίως δίκη της υπόθεση καθυστέρησε περίπου δύο μήνες να αρχίσει, καθώς ο δικηγόρος του βασικού κατηγορούμενου Λοΐζου Τζιωνή έφερε ζήτησε δίκη εντός δίκη, σε σχέση με τη θέση του ότι η ομολογία του κατηγορούμενου ήταν υπό το καθεστώς πίεσης. Ωστόσο κατά την αντεξέταση του ο Τζιωνής, «άδειασε» την γραμμή υπεράσπισης και παραδέχθηκε ότι δεν πιέστηκε από τους ανακριτές και ως εκ τούτου αποσύρθηκε η διαδικασία.
 
Η ώρα του απαγωγέα των παιδιών στη Λάρνακα
 
Με την μη παραδοχή του στις δύο από τις τέσσερις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Γιώργος Νικολάου, άλλως Τζιωρτζ, 35 χρόνων, από τη Λάρνακα, που κατηγορείται για την υπόθεση απαγωγής δύο μαθητών από δημοτικό σχολείο της Λάρνακας στις 25 Σεπτεμβρίου, συνεχίζεται ενώπιον του Μόνιμού Κακουργιοδικείου Λάρνακας η ακροαματική διαδικασία.
 
Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ελλη Παπαγαπίου δεν έθεσε θέμα διεξαγωγής της διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών και απηύθυνε έκκληση στους δημοσιογράφους «να αντιμετωπίσουν την υπόθεση με σεβασμό λόγω της ιδιαίτερης φύσης της».
Στις δύο πρώτες κατηγορίες που αφορούν περιαγωγή σε κατάσταση νάρκωσης - για τον κάθε ένα από τους δύο μαθητές, η Κατηγορούσα Αρχή εξήγησε ότι ο κατηγορούμενος στις 25/9/2018 στην Οδό Τυρνάβου στην Λάρνακα, με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, δηλαδή την απαγωγή με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του, χορήγησε σε αυτόν τη φαρμακευτική ουσία Λοραζεπάμη που ήταν ικανή να τον ναρκώσει.  
 
Ο κατηγορούμενος απάντησε αρνητικά στις δύο κατηγορίες.
 
Όσο αφορά τις δύο άλλες κατηγορίες που αφορούν απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό - για τον κάθε ένα από τους μαθητές, η Κατηγορούσα Αρχή εξήγησε ότι ο κατηγορούμενος στις 25/9/2018 στο Δημοτικό σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα απήγαγε μαθητή, δηλαδή με απατηλά μέσα, παριστάνοντας ψευδώς τον εαυτό του ως δάσκαλο, παρακίνησε τον ανήλικο να φύγει από το σχολείο του με σκοπό να προκαλέσει τον κρυφό και άδικο περιορισμό του.
 
Ο κατηγορούμενος απάντησε καταφατικά στις συγκεκριμένες κατηγορίες.
 
Η δίκη αρχίζει στις 16, 17 και 18 Ιανουαρίου 2019, ενώ ο 35χρονος τελεί υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.
  
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου ο ύποπτος φέρεται να απήγαγε τους δύο μαθητές από την αυλή του σχολείου τους στο Δημοτικό Σχολείο Καμάρων στη Λάρνακα.

Μόλις έγινε αντιληπτή η απαγωγή, η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό του δράστη και των μαθητών. Αργότερα εκείνη την ημέρα, ο ύποπτος και τα παιδιά εντοπίστηκαν, ύστερα από πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία από Παρατηρητές της Γειτονιάς, στο διαμέρισμα του που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το Δημοτικό Σχολείο. 
 
Στο εδώλιο οι δύο γιατροί για το θάνατο του Σταύρου
 
Στις 29 Ιανουαρίου 2019 αρχίζει ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά τους δύο γιατρούς που εργάζονταν στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ηλικίας 37 και 65 χρόνων, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή από το Αλεθρικό, στις 11 περασμένου Μαΐου.
 
Στους δύο κατηγορούμενους είχαν απαγγελθεί κατηγορίες τον περασμένο Μάιο οι οποίοι είχαν απαντήσει αρνητικά στις δύο κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.
Η πρώτη κατηγορία που αφορά την πρόκληση θανάτου λόγω απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, αναφέρει ότι οι δύο κατηγορούμενοι στις 11 Μαΐου 2018, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς που δεν ανάγεται σε υπαίτιο αμέλεια χωρίς πρόθεση, επέφεραν το θάνατο σε 10χρονο μαθητή, τέως από το Αλεθρικό, δηλαδή κατά την εξέταση του δεν εντόπισαν στην ακτινογραφία το κάταγμα κρανίου, παρέλειψαν να ζητήσουν γνωμάτευση από ακτινολόγο και ενώ έπρεπε να τον θέσουν υπό παρακολούθηση, του έδωσαν εξιτήριο με αποτέλεσμα την πρόκληση του θανάτου του.
 
Η δεύτερη κατηγορία που αφορά απερίσκεπτες και αμελείς πράξεις, αναφέρει πως οι δύο κατηγορούμενοι στις 11 Μαΐου 2018, ενώ ήταν γιατροί του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας με αλόγιστο τρόπο, βεβιασμένο ή αμελή, έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του 10χρονου, του οποίου ανέλαβαν την ιατρική θεραπεία.
 
Οι δύο κατηγορούμενοι βρίσκονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
 
Αντιμέτωπος με ισόβια ο δολοφόνος της Μαραθάσας
 
Αντιμέτωπος με τη σοβαρότερη κατηγορία του ποινικού κώδικα, αυτής του φόνου εκ προμελέτης η οποία επισύρει ποινή φυλάκισης διά βίου, βρίσκεται ο 40χρονος Giorgi Baratashvili από την Γεωργία.
 
Ο 40χρονος κατηγορείται ότι στις 12 Νοεμβρίου στον Οίκο Μαραθάσας, της επαρχίας Λευκωσίας, εκ προμελέτης και με παράνομη πράξη επέφερε το θάνατο της 56χρονης Γιαννούλας Χατζηγιάννη.
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε στην Αστυνομία τη διάπραξη του φόνου, μεταφέρθηκε στις Κεντρικές Φυλακές όπου κρατείται ως υπόδικος.

Στις 9 Ιανουαρίου ο 40χρονος αναμένεται να απαντήσει στην μοναδική κατηγορία που αντιμετωπίζει, αυτή του φόνου εκ προμελέτης, καθώς η δικηγόρος του ζήτησε χρόνο για να μελετήσει το κατηγορητήριο.

Για την υπόθεση θα κληθούν να καταθέσουν 44 μάρτυρες κατηγορίας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Στο εδώλιο οι τρεις για την απόπειρα φόνου κατά του Ροδοθέου
 
Σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παραπέμφθηκαν οι τρεις ύποπτοι για την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου και της υπόθεσης ναρκωτικών που αποκαλύφθηκε μια μέρα μετά, η οποία ήταν η αφετηρία των συλλήψεων. 
Για την υπόθεση της απόπειρας φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου κατηγορούμενοι είναι και οι τρείς ύποπτοι που συνελήφθησαν αρχικά και όχι μόνο οι δύο που τελούν υπό κράτηση, οι οποίοι είναι:
 
-Ο 27χρονος που ομολόγησε την εμπλοκή του και έδειξε και άλλα πρόσωπα.
-Ο 37χρονος από τη Συρία που πιάστηκε με τους υπόλοιπους να φορτώνουν την μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα φόνου σε βαν όχημα και ισχυρίστηκε ότι περνούσε τυχαία από το σημείο και προσφέρθηκε να βοηθήσει τον 27χρονο που γνωρίζει.
-Ο 33χρονος οδηγός του βαν οχήματος
 
Υπενθυμίζεται ότι, οι τρείς πιάστηκαν όταν επιχειρούσαν να φορτώσουν σκούτερ σε όχημα τύπου βαν, το οποίο ομοίαζε με αυτό που χρησιμοποίησαν οι δράστες που άνοιξαν πυρ κατά του Ροδοθέου, οι οποίοι παρακολουθούνταν για άλλη υπόθεση της ΥΚΑΝ.
 
Για την ίδια υπόθεση καταζητείται ο Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης καθώς και ο Balazovjech Miroslav, 37 ετών, από τη Σλοβακία, τους οποίους ενέπλεξε στην υπόθεση ο 27χρονος που θα χρησιμοποιηθεί και ως μάρτυρας κατηγορίας για την υπόθεση.

Οι δύο εκ των τριών κατηγορουμένων, ο 27χρονος μάρτυρας και ο 37χρονος Σύρος, αντιμετωπίζουν κατηγορίες που αφορούν την απόπειρα φόνου, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος και συγκεκριμένα ο οδηγός του βαν, αντιμετωπίζει κατηγορίες που σχετίζονται με τη βοήθεια που προσέφερε στους δύο για να αποκρύψουν τη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα φόνου.
 
Σε ότι αφορά τον 27χρονο αναφέρθηκε ότι μετά από έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα, τελεί πλέον υπό προστασία μάρτυρας και ως εκ τούτου αντί στις Κεντρικές Φυλακές θα κρατείται στα σπιτάκια της ΜΜΑΔ. Σε σχέση με τον Σύρο διατάχθηκε η κράτηση του ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές, ενώ ο 33χρονος οδηγός του βαν αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.
  
Από αναβολή σε αναβολή ι δίκη του τέως Υπαρχηγού
 
Τον ερχόμενο Απρίλιο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εάν δεν υπάρξει για πολλοστή φορά αναβολή αναμένεται να αρχίσει η πολύκροτη δίκη του τέως Υπαρχηγού Αστυνομίας Αντρέα Κυριάκου, ενώπιον του Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.  
 
Η υπόθεση, η οποία βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης για πάνω από ένα χρόνο, καθυστέρησε να αρχίσει να εκδικάζεται καθώς υπήρχε διαμάχη μεταξύ της υπεράσπισης του τέως Υπαρχηγού και της Κατηγορούσας ως προς το πόρισμα των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών για τους Σέρβους εκτελεστές που ήταν η αφορμή να διωχθεί ο Αντρέας Κυριάκου.
Τελικά στην υπεράσπιση του Κυριάκου δεν παραδόθηκε ολόκληρο το πόρισμα καθώς ο Δικαστής έκρινε ότι «τα αποσπάσματα που δεν παραδόθηκαν δεν αφορούν την υπόθεση που προωθείται, εναντίον του Κατηγορούμενου».
 
Εν αναμονή της απόφασης για τον Εμπεδοκλή
 
Συνεχίζεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας - Αμμοχώστου η ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης για την οποία ο Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας Λευτέρης Εμπεδοκλής, που τελεί σε διαθεσιμότητα, κατηγορείται για υποθέσεις κλοπής από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 
Συγκεκριμένα κατηγορείται ότι στις 8/9/2015 έλαβε από επιχειρηματία το ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ για νομιμοποίηση παρανομιών στο υποστατικό του στην περιοχή Μακένζη στη Λάρνακα, χωρίς όμως, σύμφωνα με την καταγγελία, να γίνει οτιδήποτε.  

Το Δικαστήριο όρισε την 22η Ιανουαρίου 2019 ως ημερομηνία για τελικές αγορεύσεις της υπεράσπισης και της Κατηγορούσας Αρχής. Ακολούθως θα ανακοινωθεί η απόφαση του Δικαστηρίου.
 
Γεφύρι της Άρτας η Focus

Η υπόθεση της Focus συνεχίζεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας με την έγερση ενστάσεων από την υπεράσπιση αναφορικά με τα τεκμήρια της υπόθεσης για την εξέταση των οποίων το Δικαστήριο διέταξε μέχρι σήμερα τη διεξαγωγή τρεις δίκες εντός δίκης.

Το Δικαστήριο θα αποφασίσει στις 8 Ιανουαρίου 2019 κατά πόσον θα διατάξει και 4η δίκη εντός δίκης για να εξετάσει τις νέες ενστάσεις που ήγειρε η υπεράσπιση του Μιχάλη Ζολώτα και του Μιχάλη Φόλε, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, και αφορούν τον εξωτερικό σκληρό δίσκο που παραλήφθηκε από τις ελληνικές αρχές και περιέχει τα δικανικά αντίγραφα σκληρών δίσκων που εξασφαλίστηκαν μετά από έρευνα στα γραφεία της Focus Maritime Corp και στην οικία του Μιχάλη Ζολώτα στην Αθήνα.  

Όλες οι προηγούμενες ενστάσεις που αφορούσαν στο απόρρητο της επικοινωνίας για κάποια τεκμήρια και στη διαδικασία παραλαβής συγκεκριμένων τεκμηρίων από τις ελληνικές και βρετανικές αρχές απορρίφθηκαν από το Δικαστήριο.

Συνέχεια στην Τράπεζα Κύπρου χωρίς Ηλιάδη και Κυπρή
 
Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η τρίτη υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου, που αφορά στην επαναταξινόμηση των ομολόγων της Τράπεζας.
 
Το Κακουργιοδικείο έκανε αποδεκτή την προδικαστική ένσταση που ήγειραν οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων Αντρέα Ηλιάδη και Γιάννη Κυπρή για κατάχρηση της δικαστικής διαδικασίας λόγω κοινού θεμέλιου γεγονότων της τρίτης υπόθεσης με τις άλλες δύο υποθέσεις που αφορούν την Τράπεζα Κύπρου και ως εκ τούτου οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.
Για τους άλλους κατηγορούμενους η υπόθεση συνεχίζεται. Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι επίσης οι Χρίστης Χατζημιτσής, Νικόλας Καρυδάς, Χριστόδουλος Πατσαλίδης, Ελίζα Λειβαδιώτου και Δέσποινα Κυριακίδου. Όλοι οι κατηγορούμενοι απάντησαν την 01/06/2017 μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ηλιάδης είχε κριθεί, μαζί με την Τράπεζα Κύπρου, ένοχος από το Κακουργιοδικείο στην πρώτη υπόθεση της Τράπεζας και στην κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 2,5 ετών. Στις 12/09/2018, το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση, αθωώνοντας τον κ. Ηλιάδη και την Τράπεζα Κύπρου. Κατηγορούμενος στην πρώτη υπόθεση ήταν και ο Γιάννης Κυπρή, ο οποίος αθωώθηκε ως επίσης και οι άλλοι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης και ο Γιάννης Κυπρή ήταν κατηγορούμενοι και στη δεύτερη υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου, που αφορούσε την εξαγορά των ελληνικών ομολόγων και την παράλειψη της Τράπεζας να ενημερώσει τους μετόχους για τους κινδύνους της εν λόγω επένδυσης.
 
Η ώρα της ποινής για το θάνατο της Milchova  
 
Με αναβολές άρχισε το 2018 η υπόθεση του θανάτου της 46χρονης από τη Βουλγαρία Petrana Milchova Nikolova, η οποία κατασπαράχθηκε από δύο σκύλους ράτσας Rottweiler, στις 22 Φεβρουαρίου σε αγροτική περιοχή Γεροσκήπου.
 
Η υπόθεση εκδικάζεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στην Πάφο και σ΄αυτήν κατηγορούμενος είναι 27χρονος ιδιοκτήτης σκύλων.
 
Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για γεγονότα και ποινή στις 8/2/2019, στις 09:00 το πρωί. Επίσης ορίστηκαν οι ημερομηνίες 13,14 και 15 Φεβρουαρίου του 2019 καθώς και 21 και 22 Φεβρουαρίου.
Ο 27χρονος ιδιοκτήτης σκύλων αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης και επικίνδυνης πράξης και απάντησε μη παραδοχή στις κατηγορίες.
 
Παραδέχτηκε ωστόσο τις κατηγορίες 4,5,6,7,8, που αφορούν την κατοχή σκύλου χωρίς άδεια .Επίσης μη παραδοχή απήντησε στις κατηγορίες που αφορούν ανοχή από τον έχοντα υπό φροντίδα σκύλου να περιφέρεται ελεύθερος.
 
Το Δικαστήριο διέταξε όπως ο ύποπτος αφεθεί ελεύθερος με  τους ίδιους περιοριστικούς όρους. Ο 27χρονος υπέγραψε εγγύηση με αξιόχρεο εγγυητή ύψους 100.000 ευρώ, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, το όνομα του τοποθετήθηκε στο stop list, κάθε μέρα να παρουσιάζεται στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Πάφου. Επιπρόσθετα οι σκύλοι του 27χρονου να φέρουν φίμωτρο και λουρί.
 
Στο εδώλιο ο διαβόητος Μούζος
 
Συνέχεια και στη δίκη του 38χρονου Ηλία Μούζου καθώς και δύο συγκατηγορούμενων του, ενός 31χρονου από την Πάφο και ενός 35χρονου από τη Βουλγαρία, για τους πυροβολισμούς κατά των δυο αστυνομικών, στις 5 Μαΐου στον Ύψωνα.
 
Εναντίον τους απαγγέλθηκαν συνολικά 41 κατηγορίες, με τις πρώτες εννέα να είναι κοινές, ενώ οι υπόλοιπες να αφορούν μόνο τον Ηλία Μούζο, ο οποίος αν και αρχικά φέρεται να είχε παραδεχθεί ότι αυτός πυροβόλησε τους δυο αστυνομικούς, στη συνέχεια αρνήθηκε ενοχή σε όλες τις κατηγορίες.
Οι εννέα κατηγορίες που απαγγέλθηκαν και στους τρεις αφορούν την απόπειρα φόνου κατά των δυο αστυνομικών, τη συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος καθώς και την παράνομη κατοχή, μεταφορά και χρήση όπλου και εκρηκτικών υλών.

 
Οι υπόλοιπες 32 κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Ηλία Μούζο, αφορούν άλλες εγκληματικές ενέργειες που διαπράχθηκαν, από το 2016, σε Λεμεσό και Πάφου και σχετίζονται με κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών υλών, εσκεμμένη πρόκληση ζημιάς σε περιουσία, απαγωγή, απειλές, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.
 
Υπενθυμίζεται πως οι τρεις φέρονται ως τα πρόσωπα που βρίσκονταν εντός οχήματος ενοικιάσεως, από το οποίο ρίφθηκαν οι πυροβολισμοί εναντίον των δυο αστυνομικών, που επιχείρησαν να ελέγξουν το ύποπτο όχημα.
 
Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που αρχικά εντόπισαν τον 35χρονο και τον 31χρονο, ενώ η σύλληψη του Ηλία Μούζου έγινε στις 8 Μαΐου, μετά από επεισοδιακή καταδίωξη του οχήματος που εντοπίστηκε να οδηγεί, στον κύριο δρόμο Λεμεσού - Πλατρών.

Ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την μητέρα του

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η δίκη του 42χρονου γιου που ξυλοκόπησε άγρια και άφησε κλινικά νεκρή την 73χρονη μητέρα του στη Λεμεσό, η οποία απεβίωσε λίγους μήνες αργότερα.
 
Ο 42χρονος φαίνεται να είχε εκνευριστεί με τη μητέρα του γιατί δεν του έδινε χρήματα, ενώ παρόν στο ξυλοδαρμό ήταν και ο αδελφός της μητέρας του.
 
Παρά τη μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή, η άτυχη 73χρονη απεβίωσε έξι μήνες αργότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με τον γιο της κατηγορείται για ανθρωποκτονία ενώπιον Κακουργιοδικείου.
 
Εν αναμονή απόφασης και για τον πατροκτόνο της Ορόκλινης
 
Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου δικάζεται για την ανθρωποκτονία του πατέρα του, 62 χρόνων, που διαπράχθηκε στις 11 Απριλίου στην Ορόκλινη, ο Αγγλοκύπριος George Steven Ioannou, 34 χρόνων.
 
Η έναρξη της δίκης καθυστέρησε καθώς μετά το φονικό ο 34χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αθαλάσσας καθώς κρίθηκε ότι δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τη διαδικασία.  
 
Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της 11ης Απριλίου, ο 34χρονος, που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και παρακολουθείται από ψυχίατρο, βρισκόταν στο καθιστικό του σπιτιού του μαζί με τον πατέρα του και τη γιαγιά του.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην Αστυνομία η γιαγιά, σε κάποια στιγμή γύρω στις δέκα το βράδυ γιος και πατέρας άρχισαν να συζητούν για το εάν ο 34χρονος είχε πάρει τα φάρμακά του. 
 
Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γιαγιάς, οι δύο άρχισαν να σπρώχνονται και κατέληξαν στο έδαφος με τον ύποπτο πάνω από τον πατέρα του. Ενώ η ηλικιωμένη προσπαθούσε να τους χωρίσει, άκουσε το γιο της να της φωνάζει «Mum, εμασιέρωσε με», οπότε ο 34χρονος σηκώθηκε και έφυγε τρέχοντας από το σπίτι.
 
Ωστόσο εντοπίστηκε στις 2 τα ξημερώματα της 12ης Απριλίου και συνελήφθη, λέγοντας στους αστυνομικούς στα αγγλικά «τον μαχαίρωσα, θα πάω φυλακή».
 
Στη συνέχεια οδήγησε την Αστυνομία απέναντι από το σπίτι του, όπου εντοπίστηκε το μαχαίρι που είχε πετάξει. Πρόκειται για ανοιγόμενο μαχαίρι μήκους 15 εκατοστών, με λεπίδα μήκους 6 εκατοστών. 
 
Μεταφερόμενος στα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας, ο 34χρονος ομολόγησε προφορικά ότι μαχαίρωσε τον πατέρα του μετά από λογομαχία για τη φαρμακευτική αγωγή την οποία ο ίδιος λαμβάνει.

Στο εδώλιο για το φόνο του Βρετανού
 
Μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει απάντησε 35χρονος στα αδικήματα φόνου εκ προμελέτης 39χρονου Βρετανού στις 24 Ιουνίου στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας και απόπειρας φόνου σε βάρος 32χρονου.

Η υπόθεση εκδικάζεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο, ενώ ο 35χρονος κρατείται ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 29.1.2019 στις 09:00.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα της Κυριακής 24ης Ιουνίου, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι στη λεωφόρο Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια, άγνωστο όχημα , κτύπησε  δύο πεζούς οι οποίοι περπατούσαν κατά μήκος της συγκεκριμένης λεωφόρου.

Μέλη της Αστυνομίας, μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν άνδρα ηλικίας 39 ετών νεκρό στο έδαφος και το δεύτερο άνδρα ηλικίας 32 ετών τραυματία.

Ο 35χρονος οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε τη σκηνή, ενώ λίγο αργότερα λήφθηκε πληροφορία, ότι ένα αυτοκίνητο έπεσε στην θάλασσα στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου στην Πέγεια. Από το εν  λόγω όχημα θεάθηκαν να εξέρχονται δύο πρόσωπα,ένας άντρας και μια γυναίκα.

Τα δύο πρόσωπα ηλικίας 35 ετών ο άντρας και 23 ετών η γυναίκα, εντοπίστηκαν από μέλη της Αστυνομίας να περπατούν στον κύριο δρόμο Αγίου Γεωργίου Πέγειας και μεταφέρθηκαν στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου.

Το αυτοκίνητο του 35χρονου εντοπίστηκε στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου και ανασύρθηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και η 23χρονη ωστόσο στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να κατηγορηθεί αφού δεν προέκυψαν οποιοδήποτε ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον της.
 

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»