Το ανακάτεμα της τράπουλας του υποκόσμου και η νέα παρτίδα με φόντο την… παλιά

Αναμφισβήτητα το 2018 έφερε στο προσκήνιο του υποκόσμου το τετραπλό φονικό που διαπράχθηκε πριν από δύο χρόνια καθώς και την ενέδρα θανάτου που στήθηκε πριν από ένα χρόνο στον επιχειρηματία Άντρο Ροδοθέου, αφού δύο νέα εγκλήματα παρουσιάστηκαν ως αλληλένδετα με αυτά.

Στα συρτάρια με τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες κατέληξε το 2017 η εκτέλεση του επιχειρηματία Άντρου Ροδοθέου που διαπράχθηκε στις 12 Απριλίου 2017 στην Λεμεσό. Το νέο έτος 2019 θα βρίσκει τις Αρχές να συνεχίζουν να προσπαθούν να στήσουν το πάζλ της απόπειρας φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου, αδελφού του επιχειρηματία, που διαπράχθηκε ένα χρόνο μετά και συγκεκριμένα τα μεσάνυχτα της 26ης Νοεμβρίου στο κέντρο της Λευκωσίας.

Στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων βρίσκεται μεταξύ άλλων ο Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης, με το όνομα του να χαρακτηρίζεται ως βαρυσήμαντο για την Αστυνομία, ενώ για την υπόθεση συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα, τα οποία παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, με βασικό μάρτυρα κατηγορίας τον ένα εξ αυτών.

«Άνθρακας» το Αλεξούι
 
Ο Νίκος Ροδοθέου σε δηλώσεις του σε διάφορα μέσα ενημέρωσης μετά την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε εναντίον του, που τελικά δεν τραυματίστηκε ο ίδιος αλλά αριθμός πυροβολισμών έπληξαν το όχημα του, συνέδεε την δική του ενέδρα με την δολοφονία του αδελφού του, ενώ μιλούσε για «γνωστούς-άγνωστους».
 
Ωστόσο στο Δικαστήριο όπου είχαν οδηγηθεί οι ύποπτοι, αναφέρθηκε από τον ανακριτή της υπόθεσης ότι το θύμα είπε στην κατάθεση του ότι δεν έχει διαφορές με κανένα και δεν έδειξε οποιοδήποτε πρόσωπο.
 
Μια μέρα μετά την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου, η Αστυνομία προχώρησε στις συλλήψεις των υπόπτων, οι οποίες έγιναν από «σπόντα» στα πλαίσια παρακολούθησης της ΥΚΑΝ υπόπτων για υπόθεση ναρκωτικών. Λίγες ώρες μετά τις συλλήψεις για την υπόθεση Ροδοθέου, ανευρέθηκαν ναρκωτικά σε διαμέρισμα που νοίκιαζε ο ένας εκ των υπόπτων που είχε φορέσει χειροπέδες για την απόπειρα φόνου.
 
Πρόκειται για 27χρονο ο οποίος ενώ αρχικά αρνείτο, στη συνέχεια ομολόγησε την εμπλοκή του και στις δύο υποθέσεις, ενώ ενέπλεξε σε αυτές και άλλα πρόσωπα.
 
Εκτός από τον Ιωσήφ Ιωσήφ ο οποίος εξακολουθεί να καταζητείται, ο 27χρονος ενέπλεξε στην υπόθεση ναρκωτικών και τον Αλέξη Μαυρομιχάλη αφού είχε αναφέρει ότι στην παρουσία του ο Σήφης μίλησε τηλεφωνικώς για τα ναρκωτικά με τρίτο πρόσωπο , που πιστεύει είναι το Αλεξούι.
 
Ως εκ τούτου, οι ανακριτές της υπόθεσης προχώρησαν στη σύλληψη του Μαυρομιχάλη αφού πρόκειται επίσης για ένα βαρυσήμαντο πρόσωπο για αυτούς. Ωστόσο πέντε μέρες μετά, ο Μαυρομιχάλης αφήνεται ελεύθερος καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία που να τον συνδέουν με την υπόθεση, ενώ στο τέλος οι Αρχές τον κατηγόρησαν γραπτώς για να κληθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου για… μη συμπλήρωση φορολογικής δήλωσης.      
 
Ξεκαθάρισμα με φόντο το τετραπλό φονικό
 
Στα συρτάρια των ανεξιχνίαστων δολοφονιών με φόντο τον υπόκοσμο παραμένει, και όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει, και η γκανγκστερική δολοφονία του 33χρονου Γκάρυ Μπόρις Χριστοδούλου που εκτελέστηκε το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου στην μέση του αυτοκινητόδρομου της Αγίας Νάπας.
 
Μια δολοφονία που φαίνεται να διαπράχθηκε από επαγγελματίες εκτελεστές που εισήχθησαν στην Κύπρο για αυτό το σκοπό, αφήνοντας πίσω τους μηδαμινά στοιχεία με την Αστυνομία ακόμη να ψάχνει τους δράστες.
 
Περίπου δυο εβδομάδες μετά την εκτέλεση του 33χρονου, οι Αρχές φόρεσαν χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα, γνωστά στην Αστυνομία, τα οποία ωστόσο στην συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα και ως εκ τούτου η δολοφονία παρέμεινε μέχρι σήμερα «ορφανή».
 
Όπως είχε αναφερθεί από τον ανακριτή ενώπιον του Δικαστηρίου, ο Χριστοδούλου ήταν γνωστό πρόσωπο της νύχτας και φίλος του Παναγιώτη Πένταυκα που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για το τετραπλό φονικό και ο οποίος «αποτελούσε θανάσιμος εχθρός του Καλοψιδιώτη».
 
Έτσι η Αστυνομία συνέδεσε τα δύο εγκλήματα, κάνοντας αναφορά σε απειλές που προηγήθηκαν και στην βεντέτα που υπάρχει ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα, ενώ υπέδειξε στο Δικαστήριο ότι ο ένας εκ των υπόπτων τραυματίστηκε κατά την ανταλλαγή πυρών στο τετραπλό φονικό. Ωστόσο οι ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν, αφού δεν υπήρχε μαρτυρία εναντίον τους.
 
Όπως προαναφέραμε, η δολοφονία του Χριστοδούλου έγινε από εισαγόμενους επαγγελματίες εκτελεστές που ήταν καλά διαβασμένοι και γνώριζαν τις κινήσεις του θύματος. Οι δράστες του έστησαν καρτέρι στο θύμα στην μέση του αυτοκινητόδρομου, λίγο πριν τον κυκλικό κόμβο της Αγίας Νάπας.
 
Περί η ώρα 10 και 56 ο Χριστοδούλου έφυγε από την οικία φιλικού του προσώπου και κατευθυνόταν με το όχημα του προς τον κυκλικό κόμβο της Αγίας Νάπας. Τότε οι δράστες άνοιξαν πυρ κατά του οχήματος του, το οποίο ο Γκάρυ ακινητοποίησε στο πακέτο του δρόμου και επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας προς την απέναντι πλευρά του αυτοκινητόδρομου. Ωστόσο καταδιώχθηκε αφού οι εκτελεστές τον ήθελαν πάση θυσία νεκρό, και ενώ επιχειρούσε να πηδήξει από περίφραξη, δέχθηκε τις θανατηφόρες βολές.
 
Ο Χριστοδούλου συμπλήρωσε τρίλιζα
 
Η ελεύθερη Αμμόχωστος από το 2012 όπου άρχισε το αιματοκύλισμα με τη διάπραξη του πενταπλού φονικού, μετρά 13 νεκρούς έπειτα από εννέα εγκληματικές ενέργειες.
 
Το πενταπλό φονικό, ο φόνος του Γιάννη Καλοψιδιώτη, του Μιχάλη Αναστασίου άλλως «Σιάλος, το τετραπλό φονικό, η δολοφονία του Κυριάκου Χατζησάββα άλλως Κούλλης, και ο Γκάρυ Χριστοδούλου.
 
Εκτός από το πενταπλό και το τετραπλό φονικό όπου υπήρξαν καταδίκες είτε εκτελεστών είτε συνεργών, σε κανένα από τα πιο πάνω εγκλήματα δεν συνελήφθη ο ηθικός αυτουργός, ενώ εκτός από τις μαζικές δολοφονίες, οι υπόλοιπες παραμένουν μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστες.  
 
Μετά το τετραπλό φονικό, διαπράχθηκε ο φόνος του Χατζησάββα και του Άντρου Ροδοθέου το 2017, όπου οι άριστοι των αρίστων εκτελεστές έφεραν εις πέρας την αποστολή τους δίνοντας ρεσιτάλ, αφήνοντας πίσω την Αστυνομία η οποία δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στα ίχνη τους.
 
Περίπου ένα χρόνο μετά, με την δολοφονία Χριστοδούλου που παραμένει στα «ορφανά» εγκλήματα, ο υπόκοσμος συμπλήρωσε νέα τρίλιζα.
 
Το split των δολοφονιών και η Ρωσική μαφία στη Λεμεσό
 
Λαμβάνοντας υπόψη τη δολοφονία του Γκάρυ και την απόπειρα φόνου κατά του Ροδοθέου, θα έλεγε κανείς ότι οι φόβοι για νέο αιματοκύλισμα υπό τον φόβο αντιποίνων, επικεντρώνεται σε Αγία Νάπα και Λευκωσία.
 
Οι δύο Επαρχίες βρίσκονται στο επίκεντρο τα τελευταία έξι χρόνια, μετά και τη διάπραξη του πενταπλού φονικού και του φόνου του Άντρου Ροδοθέου ο οποίος ήταν από τη Λευκωσία.

Στη Λεμεσό, κατά το 2018 και συγκεκριμένα την 8η Φεβρουαρίου (σ.σ τσικνοπέμπτη) τρία πρόσωπα που έφεραν καρναβαλίστικες μάσκες, εισέβαλαν σε ταβέρνα στον παραλιακό δρόμο της Γερμασόγειας και σκότωσαν εν ψυχρώ τον 47χρονο Ερνέστο Λεωνίδη.  
 
Οι ύποπτοι για την υπόθεση συμπλήρωσαν εντεκάδα, ενώ ενώπιον του Κακουργιοδικείου βρίσκεται μόνο ένας εξ αυτών, 36χρονος Λετονός.
 
Η δολοφονία είχε την σφραγίδα της Ρωσικής μαφίας και όχι του Κυπριανού υποκόσμου, αφού όπως αναφέρθηκε ενώπιον Δικαστηρίου, ο ένας από τους εκτελεστές ήθελε να ελέγχει τα παράνομα εισοδήματα τα οποία προέρχονταν από ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το θύμα ήταν αυτός που έλεγχε τους Γεωργιανούς στην Κύπρο και ένας από τους εκτελεστές ήθελε να βγάλει από τη μέση τον Λεωνίδη.
 
Έκλεισε η υπόθεση των Σέρβων
 
Αναπάντεχοι τίτλοι τέλους έπεσαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και στην πολύκροτη υπόθεση των Σέρβων εκτελεστών, η οποία είχε παραμείνει στα συρτάρια της Αστυνομίας, άνοιξε ξανά μετά το τετραπλό φονικό, διορίστηκαν ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές, εκδόθηκαν οι ύποπτοι στην Κύπρο και τελικά… η υπόθεση αναστάληκε.  
 
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη, του Ιωσήφ Ιωσήφ και του Χρίστου Δημητρίου, βρέθηκαν οι δύο εκτελεστές και ένας πρώην βαρυποινίτης με τον οποίον συνομιλούσαν, ενώ και στους τρείς είχαν απαγγελθεί βαριές κατηγορίες στις οποίες ωστόσο αρνήθηκαν ενοχή.
 
Για την υπόθεση είχε συλληφθεί άλλος ένας Ελληνοκύπριος 35 ετών, ένας Τουρκοκύπριος 30 ετών, ενώ καταζητούμενοι για την ίδια υπόθεση ήταν άλλοι δύο Σέρβοι και ο Γιώργος Φένεκ.
 
Την 24η Σεπτεμβρίου οι τρείς κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου, με την Νομική Υπηρεσία να ενημερώνει ότι αναστέλλεται η ποινική δίωξη τους και θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες για απέλαση τους από την χώρα.
 
Τέσσερις μήνες ο 46χρονος καταζητούμενος Γιώργος Φένεκ που καταζητείτο για την υπόθεση,  συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Σωτήρη Αργυρού, μετέβη στο Αρχηγείο όπου παραδόθηκε, ενώ μετά την κατάθεση του στους ανακριτές αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να προκύψει οτιδήποτε εναντίον του.
 
Για την απόπειρα φόνου κατά του Μαυρομιχάλη καταδικάστηκε νωρίτερα (πριν ανοίξει ξανά η υπόθεση) ο Μάριος Χριστοδούλου άλλως Μπένης που καταδικάστηκε παράλληλα σε ισόβια κάθειρξη και για το τετραπλό φονικό. 
 

Δειτε Επισης

Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου