Ο Δεκέμβριος του αίματος τις τελευταίες δεκαετίες στην Κύπρο (pics)

Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, τα δελτία τύπου της Αστυνομίας περιορίζονται, στις πλείστες των περιπτώσεων, σε διαρρήξεις, κλοπές, τζόγο και τέτοιου είδους αδικήματα.
 
Ωστόσο, υπήρχαν χρονιές που ο Δεκέμβριος στην Κύπρο βάφτηκε με αίμα, καθώς σημαδεύτηκε με στυγερές δολοφονίες που συγκλόνισαν και καθήλωσαν το παγκύπριο.
 
Κάποιες εξ αυτών είχαν φόντο τον υπόκοσμο, κάποιες άλλες όμως επρόκειτο για οικογενειακές τραγωδίες.
 
24/12/1991: Δολοφονία στην Ζανατζιά 

Η Γιαννούλα Ηλία Καυκαρή βρέθηκε με το κεφάλι της πολτοποιημένο σε παράγκα δίπλα στο σπίτι της, την παραμονή των Χριστουγέννων του 1991. Οι υποψίες της Αστυνομίας έπεσαν στον ανιψιό της Νικήτα Καυκαρή ο οποίος επισκέφθηκε το σπίτι της και την αναζήτησε από την κόρη της νωρίτερα εκείνο το απόγευμα.
 
Ο Καυκαρής συνελήφθη δύο ημέρες αργότερα σε σπίτι συγγενικού του προσώπου και παραδέχθηκε το έγκλημα.
 Το κίνητρό του, όπως δήλωσε ο ίδιος στους αστυνομικούς, ήταν η εξαφάνιση μιας «κούζας» με ναρκωτικά και τιμαλφή που είχε κρύψει στο σπίτι της θείας του και είχε εξαφανιστεί.
 
Απομόνωσε τη θεία του στην καλύβα για να του πει που τα έβαλε και όταν του είπε ότι πέταξε στο ποτάμι τα ναρκωτικά, τότε θόλωσε και τη σκότωσε.
 
24/12/1993: Ομηρία στη Χλώρακα 

Η περίπτωση της ομηρίας στη Χλώρακα είναι αναμφίβολα η μελανότερη σελίδα στα κυπριακά αστυνομικά χρονικά.
 
Ο Λευτέρης Ανδρονίκου καυγάδισε άγρια με την αρραβωνιαστικιά του Έλση και οι γείτονες κάλεσαν την Αστυνομία και τους γονείς της κοπέλας.
 
Σύντομα η κατάσταση κλιμακώθηκε και εξελίχθηκε σε ομηρία. Η Αστυνομία περικύκλωσε το διαμέρισμα και ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση της Έλσης.
 
Αργά το βράδυ αποφάσισαν να εισβάλουν στο σπίτι σε μια εντελώς αποτυχημένη επιχείρηση που κατέληξε στο θάνατο των δύο νέων.
 
Οι γονείς τόσο του Λευτέρη όσο και της Έλσης, κατηγόρησαν από την πρώτη στιγμή την Αστυνομία για τους χειρισμούς της και την βιασύνη που επέδειξε, εκφράζοντας τη θέση ότι θα μπορούσε η υπόθεση να λήξει αναίμακτα.
 
16 Δεκεμβρίου 1998: Νεκροί οι Αεροπόροι
 
Οι δολοφόνοι του Χαμπή Αεροπόρου, 36 χρόνων από το Κολόσσι, του έστησαν καρτέρι μέρα μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο της Λεμεσού σε ώρα κυκλοφοριακής αιχμής. Επέστρεφε μαζί με τον εξάδελφό του Χαράλαμπο Ονησιφόρου από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, το οποίο επισκεπτόταν για φυσιοθεραπεία και εξετάσεις από τότε που έγινε η πρώτη απόπειρα εναντίον του το 1995, κατά την οποία τραυματίστηκε σοβαρά.
 
Ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του στο δρόμο Ύψωνα – Λεμεσού, τόσο ο ίδιος όσο και ο Ονησιφόρου, αντιλήφθηκαν ότι σε αυτοκίνητο ενοικιάσεως που τους ακολουθούσε επέβαιναν κουκουλοφόροι οι οποίοι κρατούσαν όπλα.
 
Το ύποπτο αυτοκίνητο πλεύρισε το αυτοκίνητο του Χαμπή και ο ίδιος σε μια ύστατη προσπάθεια διάσωσής τους, ενήργησε αστραπιαία προκαλώντας δυστύχημα με τους εκτελεστές του, ωστόσο βγαίνοντας από το αυτοκίνητο για να γλιτώσει έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αυτόματων όπλων. Ο εξάδελφος του κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας.
 
Για την υπόθεση καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη τρία πρόσωπα. 
 
27/12/2000: Διπλή δολοφονία στους Αγίους Ομολογητές  

Ως ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ φατριών χαρακτηρίστηκε από την πρώτη στιγμή από την Αστυνομία η δολοφονία του Χρήστου Τζιακουρή και Α.Α έξω από την Ένωση Αγίων Ομολογητών στη Λευκωσία.
 
Οι δύο νέοι μαζί με έναν φίλο τους και τους τρεις συνοδούς τους, έβγαιναν από τη λέσχη όταν πρόσωπο που τους περίμενε άρχισε να πυροβολεί αρχικά με καλασνίκοφ και όταν αυτό έπαθε εμπλοκή με πιστόλι.
 
Οι Τζιακουρής και Α.Αυπήρξαν και στο παρελθόν στόχος επιθέσεων και στη μία περίπτωση είχε σκοτωθεί ο ξάδερφος του Αιμιλίου.
 
20/12/2004: Δολοφονία στα ιπποδρόμια

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2004 άγνωστος εκτελεί τον Ντίνο Σεργίδη άλλως «Γενάς» έξω από τα ιπποδρόμια στον Άγιο Δομέτιο.
Το θύμα μόλις είχε κλείσει το πρακτορείο στοιχημάτων που διατηρούσε στην περιοχή και κατευθύνθηκε στους στάβλους όπου διατηρούσε τα άλογα που είχε αγοράσει λίγο καιρό προηγουμένως.
 
Ο Γενάς υπήρξε στόχος εγκληματικής ενέργειας και στο παρελθόν και γι’ αυτό φορούσε αλεξίσφαιρο, κάτι που γνώριζε ο εκτελεστής ο οποίος τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση στο κεφάλι και το λαιμό.
 
28/12/2005: Ραντεβού θανάτου   
 
Ο 22χρονος Αρέστης Αρέστη συναντήθηκε με 40χρονο από τα Κούκλια για να λύσουν προσωπικές τους διαφορές στο χωριό Αχέλεια.
 
Ο Αρέστη λογομάχησε με τον θύτη ο οποίος έβγαλε το όπλο που είχε μαζί του και τον πυροβόλησε από κοντινή απόσταση.
 
Ο Αρέστη συνοδευόταν από τον αδερφό του Χρίστο ο οποίος δεν κατάφερε να αποτρέψει το κακό.
 
14/12/2006: Αποτρόπαιο έγκλημα στα Λατσιά
 
Ένα αποτρόπαιο έγκλημα που διαπράχθηκε στην περιοχή Νέα Λήδρα στα Λατσιά, 37χρονη μητέρα τριών παιδιών, συγκλόνισε το 2006 το παγκύπριο.
 
Η 37χρονη μητέρα τριών παιδιών, Ανδρούλα Γούμενου, από την Ποταμιά (ήταν σε διάσταση με το σύζυγο της), συναντήθηκε με τον 37χρονο οικοδόμο Κυριάκο Κακουλλή από τη Νήσου (νυμφευμένος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών).
 
Κατά την συνάντηση τους, η 37χρονη του ζήτησε να διακόψουν κάθε επαφή με αποτέλεσμα ο Κακουλλής να εκνευριστεί και να χάσει τον έλεγχο.
 
Αφού ανέσυρε μαχαίρι, της επιτέθηκε και άρχισε να τον ξυλοφορτώνει, με την 37χρονη να προσπαθεί να γλιτώσει από την μανία του 37χρονου. Στην συνέχεια ο οικοδόμος άρπαξε μια πέτρα και της έδωσε την χαριστική βολή στο κεφάλι και η άτυχη μητέρα έπεσε νεκρή.
 
Με σκοπό να εξαφανίσει τα ίχνη του, ο 37χρονος έσυρε την Γούμενου στο διπλοκάμπινο όχημα του που ήταν σταθμευμένο μερικά μέτρα μακριά, όπου την έσυρε στην κάσα και κατευθύνθηκε προς το χωριό Μοσφιλωτή, σε απόμερη δασώδη περιοχή. Στην συνέχεια περιέλουσε με πετρέλαιο το πτώμα και έφυγε. Ακολούθως ο 37χρονος επέστρεψε στην σκηνή του εγκλήματος όπου έκαψε το αυτοκίνητο της.
 
Η Aστυνομία έφτασε αστραπιαία στα ίχνη του και μέλη της δύναμης μετέβησαν στην οικία του όπου τον τσάκωσαν να πλένει το διπλοκάμπινο όχημα του με σκοπό να εξαφανιστούν οι κηλίδες αίματος.
 
«Εγώ θύμωσα τόσο πολύ που της έλεγα ότι θα την σκοτώσω. Με παρακαλούσε, αν αγαπάς τα μωρά μου λυπήσουμε, μην με σκοτώσεις. Εγώ δεν καταλάβαινα τίποτα και τη έσυρα στο χωματόδρομο, πήρα μία πέτρα και την κτύπησα τρεις φορές στο κεφάλι και γέμισε ο τόπος αίματα. Όταν κατάλαβα ότι πέθανε, έφερα το διπλοκάμπινο, την έβαλα στην κάσα και την πήρα στην Μοσφιλωτή, κοντά στην Αγία Θέκλη και την έκαψα» ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την ομολογία του ο 37χρονος ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου για ανθρωποκτονία, παραδεχόμενος ότι «έκανε λάθος».
 
Ο 37χρονος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια ποινή φυλάκισης.
 
29/12/2009: Φονική βόμβα στη Λεμεσό 

Με γκανγκστερικό, αδίστακτο και παράλληλα πρωτοφανή τρόπο δολοφόνησαν άγνωστοι τα ξημερώματα τον 42χρονο Κώστα Κωνσταντίνου ιδιοκτήτη ιντερνέτ καφέ και πατέρα ενός παιδιού, από τη Λεμεσό, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε η 20χρονη Ρουμάνα υπάλληλός του η οποία εκείνη τη στιγμή βρισκόταν μαζί του.
 
Ο 42χρονος ετοιμαζόταν να εισέλθει στο αυτοκίνητο του και αντιλήφθηκε ότι πάνω στο καπό υπήρχε ένα νάιλον σακούλι.
 
Μόλις το άρπαξε, προφανώς ανυποψίαστος για να το πετάξει, προκλήθηκε ισχυρότατη έκρηξη με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο ενώ από τα θραύσματα τραυματίστηκε κρίσιμα η υπάλληλός του.
 
11/12/2011: Το τριπλό φονικό που πάγωσε την Κύπρο
 
Η παθολογική ζήλια του 30χρονου Θεόδωρος Θεοφάνους στη Πάφο είχε τραγικές συνέπειες.
 
Η 24χρονη Μολδαβή, Τζούλια Οπόροκ, που ήταν στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της, εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στη θαλάσσια περιοχή Γεροσκήπου.
Ο 30χρονος κομμωτής, με τον οποίο συζούσε η Οπόροκ τον τελευταίο χρόνο, δήλωσε την εξαφάνιση των δυο γυναικών οι οποίες εντοπίστηκαν λίγες ώρες αργότερα.
 
Το πτώμα της 24χρονης εντοπίστηκε μέσα σε αυτοκίνητο, το οποίο ήταν παρατημένο στην παραλία ενώ έφερε τραύματα από σφαίρα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα.

Η 3χρονη κορούλα της Βικτώρια εντοπίστηκε νεκρή 50 μέτρα μακριά από το όχημα.
 
Βάσει της νεκροψίας, το κοριτσάκι είδε τη δολοφονία της μητέρας του και αργότερα ξεψύχησε βασανιστικά στα χέρια του 30χρονου κομμωτή, ο οποίος την απόφραξε από το στόμα και τη μύτη της, μέχρι να ξεψυχήσει.
Το ανήλικο θύμα έφερε εμφανή σημάδια κακοποίησης σε όλο του το σώμα με εντονότερα τα σημάδια στο πρόσωπο. Όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία, το τρίχρονο αγγελούδι σύρθηκε μετά το θάνατό του και πετάχτηκε κοντά στη θάλασσα ημίγυμνο.
 
Ο 30χρονος έτρεφε παθολογική ζήλια για τη νεαρή Μολδαβή, την οποία κακοποιούσε βάναυσα ασκώντας εις βάρος της σωματική βία. Μάλιστα, η Γιούλα νοσηλεύτηκε κατά το παρελθόν σε κλινική από βαριά κακοποίησή της.
 
13 Δεκεμβρίου 2011: Το γάζωμα στον «Βάτραχο»
 
Δύο κουκουλοφόροι γάζωσαν στην κυριολεξία τον 35χρονο Χαράλαμπο Χαραλάμπους άλλως «Βάτραχος», την ώρα που αυτός βρισκόταν στο όχημά του, έξω από το σπίτι του στον Αρχάγγελο.
 
Οι δράστες έστησαν καρτέρι στον «Βάτραχο» και όταν αυτός εμφανίστηκε και πριν κατέβει από το όχημά του, άνοιξαν πυρ εναντίον του με αυτόματο όπλο. Μια ριπή από οκτώ και πλέον σφαίρες ξεσήκωσε τη γειτονιά, ενώ ο 35χρονος έπεσε νεκρός στο τιμόνι του οχήματός του.
Οι δράστες στη συνέχεια διέφυγαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού. Σύμφωνα με μαρτυρία προσώπου που είδε τους δράστες, αυτοί ήταν δύο και φορούσαν κουκούλες, ο ένας εκτελούσε χρέη οδηγού, ενώ ο άλλος ήταν ο εκτελεστής.
 
27 Δεκεμβρίου 2012: Σκότωσε τη σύζυγο του
 
Ο Νίκος Ιορδάνου, 66 ετών, κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του Σταυρούλας Ιορδάνους 56 από τη Λάρνακα, που διαπράχθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2012 στο διαμέρισμα όπου ζούσε το ζεύγος στην Αραδίππου.
 
Η Κατηγορούσα Αρχή απέτυχε να αποδείξει στον αναγκαίο βαθμό την ύπαρξη προμελέτης εκ μέρους του κατηγορούμενου για τη θανάτωση της Σταυρούλας Ιορδάνους.
 
Το Κακουργιοδικείο κατέληξε ότι το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου 2012, ο κατηγορούμενος χρησιμοποιώντας παράνομα το κυνηγετικό του όπλο που ήταν οπλισμένο με δύο φυσίγγια, πυροβόλησε από κοντινή απόσταση το θύμα, ενώ αυτό καθόταν στον καναπέ του διαμερίσματος βλέποντας τηλεόραση, με σκοπό να το σκοτώσει, προξενώντας του τραύματα στην αριστερή κροταφοβρεγματική χώρα.
 
Οι σχέσεις μεταξύ κατηγορούμενου και θύματος είχαν συναισθηματικές διακυμάνσεις και εντάσεις, την ίδια ώρα που ο σύζυγος διατηρούσε εξωσυζυγικό δεσμό με άλλη γυναίκα και προσπαθούσε να καρπωθεί ολόκληρο το διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν στην Αραδίππου
 
29/12/2015: Η δολοφονία του «Τρέλα»
 
Ο 23χρονος ιδιωτικός φρουρός Τάσος Γεωργίου άλλως «Τρέλας» δολοφονήθηκε τα ξημερώματα εν ψυχρώ εξερχόμενος από πολυκατοικία στον Στρόβολο όπου βρισκόταν από ώρες προηγουμένως στο διαμέρισμα φίλου του. Ο εκτελεστής αφού του «κάρφωσε» εννέα σφαίρες, σχεδόν εξ επαφής, τράπηκε σε φυγή.
Δυο ώρες πριν τη δολοφονία του 23χρονου σημειώθηκε βομβιστική επίθεση σε όχημα που οδηγούσε 37χρονος από τη Λακατάμια και ανήκε σε αντίπαλο στρατόπεδο. Κατά τον επίδικο χρόνο ο 23χρονος είχε φύγει από το διαμέρισμα του φίλου του αναφέροντάς του ότι πάει στην οικία του και θα επιστρέψει. Ο εκτελεστής φαίνεται να γνώριζε τις κινήσεις του θύματός του και του έστησε ενέδρα θανάτου.
 
Φόντο της μαφιόζικης εκτέλεσης ο υπόκοσμος και οι ανοιχτοί λογαριασμοί που είχε το θύμα με συγκεκριμένα πρόσωπα.
 
7/12/2016: Το τροχαίο που αποδείχθηκε δολοφονία
 
O Βαλεντίνος Στυλιανού παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητο του, τον άλλοτε φίλο του Ανδρέα Στυλιανό «Αμερικάνο» ηλικίας 39 χρόνων, ο οποίος επέβαινε μοτοσικλέτας, στην περιοχή Αγίας Σοφίας στη Λεμεσό. Tο θύμα είχε πυροβολήσει εναντίον του σπιτιού του θύτη του λίγο προηγουμένως.
Μετά τη σύλληψη του ο Στυλιανού ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος του «Αμερικάνου» ήταν αποτέλεσμα τροχαίου δυστυχήματος. Έτσι οι προσπάθειες των ανακριτών επικεντρώθηκαν στο να αποδείξουν πέραν πάσης αμφιβολίας η εσκεμμένη πρόκληση του δυστυχήματος, που επέφερε το θάνατο του 39χρονου.
 
Ο Βαλεντίνος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.
 
10/12/2018: Ληστεία μετά φόνου
 
Νεκρός από την κόρη του εντοπίστηκε στην οικία του ο 86χρονος Μιλτιάδης Κλεάνθους, ο οποίος βρέθηκε σε λίμνη αίματος.
 
Μαρτυρία που είχε εξασφαλίσει η Αστυνομία, έκανε λόγο για φωνές που ακούστηκαν το βράδυ από το σπίτι του ηλικιωμένου, ενώ πληροφορίες ανέφεραν πως θεάθηκαν δύο άτομα να φεύγουν από την οικία του αμέσως μετά.
Το θύμα έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και τα άνω άκρα, πιθανό κατά την αντίσταση που προέβαλε στα χτυπήματα των δραστών, τα οποία προήλθαν από ένα αμπαζούρ που βρέθηκε πεσμένο και ματωμένο δίπλα από τη σωρό του Κλεάνθους. Ο δράστης ή οι δράστες, σκοπός των οποίων ήταν η ληστεία, είχαν βάλει στο στόμα του 86χρονου ύφασμα.
 
Για την υπόθεση είχε συλληφθεί 29χρονος γείτονας του, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος αφού η Αστυνομία δεν είχε στα χέρια της στοιχεία που να τον συνδέουν με την υπόθεση.

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»