Πέμπτη 9 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σκυτάλη στους φωτογράφους του εγκληματολογικού στη δίκη του διπλού φονικού

  19/12/2018 06:46
Σκυτάλη στους φωτογράφους του εγκληματολογικού στη δίκη του διπλού φονικού

Σκυτάλη στους φωτογράφους του εγκληματολογικού στη δίκη του διπλού φονικού

  19/12/2018 06:46
Συνεχίζεται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου η κυρίως δίκη για το διπλό φονικό που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο Στρόβολο, μετά και την αναγκαστική απόσυρση των ενστάσεων της υπεράσπισης του κατηγορούμενου Λοΐζου Τζιωνή, ο οποίος κατά την αντεξέταση του στα πλαίσια της δίκης εντός δίκης άδειασε τον δικηγόρο του και άλλαξε γραμμή πλεύσης στα περί καταπίεσης του.  
 

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου υποστήριζε ότι οι ανακρίσεις και οι καταθέσεις που έδωσε ο πελάτης του στις 27/4/2018 ως επίσης και οι υποδείξεις σκηνών και η παραλαβή τεκμηρίων από την οικία του πατέρα του στην Αγλαντζιά ήταν αποτέλεσμα πιέσεων που δέχθηκε από τους ανακριτές της υπόθεσης και του στερητικού συνδρόμου από το οποίο έπασχε λόγω της διακοπής της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, κάνοντας λόγο για παραβίαση των δικαιωμάτων του.

Στο πλαίσιο της δίκης, ο Τζιωνής είχε διαβάσει γραπτή δήλωση που ετοίμασε και η οποία κατατέθηκε στο δικαστήριο ως μέρος της κύριας εξέτασής του, προβάλλοντας τους πιο πάνω ισχυρισμούς, ωστόσο κατά την αντεξέταση του υπέκυψε στον καταιγισμό ερωτήσεων από την Κατηγορούσα Αρχή.
 
Ο κατηγορούμενος εξέφρασε συγκεκριμένα τη θέση ότι τελικά δεν πιέστηκε από τους ανακριτές του ΤΑΕ αλλά από το γεγονός ότι έλεγε ψέματα κατά την ανάκριση του, λέγοντας επί λέξη ότι «δεν πιέστηκα από τους αστυνομικούς, πιέστηκα από το εαυτό μου» επειδή, όπως εξήγησε, έλεγε ψέματα στους ανακριτές ως προς το τι πραγματικά έγινε το βράδυ του φόνου.
 
Στη σημερινή δικάσιμο παρουσιάζονται νέοι μάρτυρες κατηγορίας από πλευράς Κατηγορούσας Αρχής και συγκεκριμένα κλήθηκαν να καταθέσουν μέλη της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών( ΥΠΕΕΓΕ), τέσσερεις φωτογράφοι, γραφολόγος και δακτυλοσκόπος.
 
Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, όπου άρχισε η κυρίως δίκη της πολύκροτης υπόθεσης, κατέθεσε ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας, ο Αστυφύλακας Ανδρέας Παναγή, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που παρέλαβε και χειρίστηκε τα τεκμήρια της υπόθεσης.
 
Ο κ. Παναγή παρουσίασε και κατέθεσε στο δικαστήριο τα τεκμήρια της υπόθεσης που δεν είχαν κατατεθεί σε προηγούμενη δικάσιμο, στα οποία συμπεριλαμβάνονται, ανάμεσα σε άλλα, ένα σημειωματάριο, δυο μαχαίρια, ρούχα, σύριγγες, κυλινδρικός μεταλλικός σπαστήρας, φυτική ξηρή ουσία, αποτσίγαρα και αναπτήρες που εντοπίστηκαν σε υποστατικό στην περιοχή Κορνος.
 
Εκτός από τον Τζιωνή, κατηγορούμενοι στην υπόθεση της στεγερής δολοφονίας του Γιώργου Χατζηγεωργίου και Ντίνας Σεργίου στον Στρόβολο, είναι ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού, η Σάρα Σιάμς και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.
 
Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν δηλώσει μη παραδοχή και στις επτά συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.
 
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο Τζιωνής είχε παραδεχθεί όλες τις κατηγορίες εκτός από την κατηγορία της διάρρηξης της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά». Στη συνέχεια όμως ζήτησε και άλλαξε την απάντηση του, δηλώντας μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες.
 
Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν αρχικά οκτώ συνολικά κατηγορίες, ωστόσο η Κατηγορούσα Αρχή ανέστειλε στην πορεία την 3η κατηγορία που αφορά στη συνωμοσία για φόνο με το δικαστήριο να απαλλάσσει τους κατηγορούμενους από τη συγκεκριμένη κατηγορία.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας