Τα ενόρκως τερτίπια του Τζιωνή, η αυτοκαταστροφή και η πρώτη επίσημη ήττα

Τα τερτίπια του Λοΐζου Τζιωνή που ταλαιπώρησαν τις Αρχές από τη μέρα τη σύλληψης του, οπότε και έδωσε τρία διαφορετικά σενάρια ως προς τη διάπραξη του στυγερού εγκλήματος στο Στρόβολο, ταλαιπωρούν πλέον και το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, όπου δικάζονται ενώπιον του οι τέσσερις κατηγορούμενοι.
 
Παρότι από την ημέρα της σύλληψης του έδειξε έτοιμος να συνεργαστεί με τις Αρχές, για διαλεύκανση του φόνου, με την πάροδο των ημερών ο Τζιωνής άρχισε να εμπλέκει όλο και περισσότερα άτομα στην υπόθεση, όπως τα αδέλφια Χαραλάμπους, κάποιον Χατζή από την Αγλαντζιά, μέχρι και τον αδελφό του, μέχρι να σπάσει και να παραδεχτεί τη διάπραξη του στυγερού εγκλήματος.
 
Ακολούθως αφού ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου και παραδέχθηκε ενοχή σε όλες τις κατηγορίες, αποφάσισε ότι ήθελε δικηγόρο. Μετά την ανάληψη της υπεράσπισης του από τον Ανδρέα Αναστασίου, ο Λοΐζος Τζιωνής άλλαξε την απάντηση του στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε από παραδοχή σε μη παραδοχή.
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή επικαλέστηκε ότι ο πελάτης του δέχθηκε πίεση, δεν γνώριζε ότι έδινε καταθέσεις, όπως επίσης και ότι ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη, κάτι που απέκρυψαν σύμφωνα με τον ισχυρισμό του οι Αρχές. Αποτέλεσμα των ισχυρισμών του δικηγόρου του ήταν να αρχίσει μια διαδικασία δίκης εντός δίκης για να διαφανεί κατά πόσο ίσχυαν αυτά που ανέφερε στο Δικαστήριο ο δικηγόρος του Τζιωνή.
 
Έστειλε στο καναβάτσο τον δικηγόρο
 
Όταν έφθασε η στιγμή της κατάθεσης του Λοΐζου Τζιωνή, ο κατηγορούμενος ορκίστηκε στο Ευαγγέλιο να πει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Μεταξύ άλλων ανέφερε:
 
«Από το πρωί τις 27/4/2018 με ξύπνησαν περίπου 1 ώρα πριν να έρθουν να με παραλάβουν από το ΤΑΕ. Εγώ από το προηγούμενο βράδυ δεν είχα κοιμηθεί καλά καθώς η ψυχολογική μου κατάσταση δεν ήταν καλή εφόσον βρισκόμουν έγκλειστος και εφόσον μέχρι αργά το βράδυ έγραφα σημειώσεις σε κόλλες.
 
Κανένας δεν μου ανέφερε κατά την προηγούμενη μέρα ότι θα με παραλάβουν πρωί πρωί για ανακρίσεις».
 
Είπε ακόμα ότι, οι ανακριτές τον πίεσαν και ο κ. Θεμιστοκλέους τον ρωτούσε συνέχεια που είναι τα πράγματα και επέμενε να τους τα δείξει.
 
«Ξεκίνησαν να με ρωτούν ερωτήσεις ενώ ο κο Τόμας στεκόταν. Ο κος Θεμιστοκλέους με ρωτούσε ερωτήσεις συνέχεια και όταν δεν απαντούσα κτυπούσε το χέρι του κάτω στο γραφείο με δύναμη. Αυτό το έκανε 3 φορές θυμάμαι κατά την προφορική εξέταση.
 
Μετά όταν ξεκίνησαν να μου πιάσουν γραπτώς κατάθεση συνέχισε το ίδιο πράγμα. Ούτε μου εξήγησαν ότι μπορώ να μιλήσω με δικηγόρο.
 
Οι ερωτήσεις συνεχίστηκαν γραπτώς χωρίς να καταλάβω τι σοβαρότητα του τι έλεγα. Ούτε καταλάβαινα ότι ξεκίνησαν να με ανακρίνουν γραπτώς γιατί κατά την προφορική ανάκριση έγραφε ο κος Τόμας σε κάποιες φάσεις και κάποτε κάτι έκανε στον υπολογιστή ο κος Θεμιστοκλέους. Για τον λόγο αυτό, του έλεγα αφήστε με να λέω με την άνεση μου, γιατί μου έκαναν συνέχεια ερωτήσεις και με πίεζαν να τους πω τι έγινε».
 
Υπέκυψε στην αντεξέταση
 
Ακολούθως την επόμενη δικάσιμο έγινε η αντεξέταση του ο Λοΐζου Τζιωνή, με τη συνήγορο της Κατηγορούσας Αρχής Πωλίνα Ευθυβούλου, να βάζει τον κατηγορούμενο «στα σχοινιά» με τις ερωτήσεις της και να τον αναγκάζει να απαντά ως επί το πλείστον με ένα σκέτο «Μάλιστα».
 
Ο Τζιωνής μη μπορώντας να στηρίξει με τα λεγόμενα του, αλλά και αυτά του δικηγόρου του έριξε την «βομβά» λέγοντας ότι «πιέστηκα γιατί έλεγα ψέματα». Η διαδικασία μετά το «ξεγύμνωμα» του Λοΐζου Τζιωνή διακόπηκε, με τον δικηγόρο του να ανακοινώνει κατά την ακροαματική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε το πρωί ότι αποσύρει εντελώς το πλαίσιο για δίκη εντός δίκης.
 
Ουσιαστικά πέρασε ενάμιση μήνας από την έναρξη της δίκης, η οποία βρίσκεται ακόμα στο πρώτο της στάδιο και έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για τα τερτίπια και πάλι του Τζιωνή.
 
Απέσυρε ο δικηγόρος του
 
Μετά την απόσυρση του πλαισίου, συνεχίστηκε σήμερα η κατάθεση τεκμηρίων από τον χειριστή των τεκμηρίων της υπόθεσης Ανδρέα Παναγή.
 
Μεταξύ άλλων κατατέθηκαν ως τεκμήρια τέσσερα καλτσάκια που βρίσκονταν μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για επιστημονικές εξετάσεις καθώς επίσης και αρκετά από τα τεκμήρια από ένα αγρόκτημα στον Κόρνο, το οποίο υπέδειξε ο Λοΐζος Τζιωνής στην Αστυνομία.   
 
Από το αγρόκτημα παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο μεταξύ άλλων, μία σύριγγα και άγνωστο υγρό που περιέχετο στην σύριγγα καθώς επίσης και ένα μαχαίρι που βρισκόταν μέσα στο ψυγείο του αγροκτήματος.
 
Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των τεκμηρίων από τον πρώτο μάρτυρα της υπόθεσης, η διαδικασία ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη με την κατάθεση φωτογράφων της ΥΠΕΓΕ.
 
Διαβάστε επίσης:

 

Δειτε Επισης

Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν