Έτσι ξεγυμνώθηκε ο Τζιωνής-Πώς γκρέμισε το κάστρο της υπεράσπισής του

Λύγισε στον καταιγισμό ερωτήσεων της Κατηγορούσας Αρχής ο Λοϊζος Τζιωνής, αδειάζοντας στην κυριολεξία την γραμμή της υπεράσπισης του και τα όσα λέχθηκαν στις προηγούμενες ακροαματικές διαδικασίες περί πίεσης του και ότι δεν του δόθηκαν τα δικαιώματα του, από τους ανακριτές  της υπόθεσης, για το διπλό φονικό στο Στρόβολο.
 
Διαβάστε εδώ: Λύγισε ο Τζιωνής… «Πιέστηκα με τον εαυτό μου όταν έλεγα ψέματα για τον αδελφό μου»
 
Μετά από μια ριπή ερωτήσεων που δέχθηκε από την συνήγορο της Κατηγορούσας Αρχής, Πωλίνα Ευθυβούλου, ο Λοϊζος Τζιωνής αναγκάστηκε να μην διαψεύσει όσα του υποδείκνυε μέσα από τις ερωτήσεις της η κ. Ευθυβούλου και να απαντά στις πλείστες των ερωτήσεων με ένα σκέτο «Μάλιστα».
 
Η στιγμή που ουσιαστικά ξεγύμνωσε τους ισχυρισμούς του Λοϊζου Τζιωνή και του δικηγόρου του ήρθε σε ερώτηση της Κατηγορούσας Αρχής που αφορούσε τον αδελφό του Λοϊζου Τζιωνή, Λευτέρη.
 
Συγκεκριμένα στην ερώτηση η κ. Ευθυβούλου ανέφερε, «εσύ τότε είπες ότι θυμήθηκες το σπίτι των θυμάτων. Εξιστορείς πως μπήκες νόμιμα να κάνεις δουλειές ως αλουμιντζής και ότι είδες το χρηματοκιβώτιο. Και σε εκείνο το στάδιο εξηγάς ότι ο Λευτέρης μπήκε στο σπίτι, ότι σου άνοιξαν την πόρτα, ότι ο Λευτέρης είχε αίματα. Και ο Κωνσταντίνος κλειδώθηκε στο υπόγειο. Σε εκείνο σας είπε σκότωσε. Εκεί διέκοψες την κατάθεση απότομα σωστά»;
 
Τότε ο Λοϊζος Τζιωνής απάντησε «Σωστά», με την κ. Ευθυβούλου να τον ρωτά «Που πιέστηκες»; Τότε ο Τζιωνής έριξε την βόμβα, λέγοντας ότι «Πιέστηκα γιατί έλεγα ψέματα για τον αδελφό μου».
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο δικηγόρος του Τζιωνή, απέσυρε το πλαίσιο περί πίεσης και η διαδικασία διακόπηκε, έως ότου αποφασιστεί το πλαίσιο στο οποίο θα συνεχιστεί η δίκη εντός δίκης.
 
Μεταξύ άλλων, κατά την ασφυκτική αντεξέταση της Κατηγορούσας Αρχής στον Τζιωνή, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι σε κάθε στάδιο του είχαν δοθεί τα δικαιώματα του και κατανόησε ότι οι ανακριτές έκαναν τη δουλειά τους, υποβάλλοντας του ερωτήσεις για το φόνο.
 
Ο Τζιωνής, παραδέχθηκε επίσης, ότι ο ένας εκ των ανακριτών ήταν «εχθρικός μαζί του», ωστόσο στη συνέχεια εξήγησε ότι «μπορεί να έκανε τη δουλειά του και να το έπαιρνα λάθος».
 
Η Κατηγορούσα Αρχή τον ρώτησε αν αντιλαμβάνεται ότι η δουλειά των ανακριτών ήταν να διαλευκάνουν το φόνο και αφού ο ίδιος έπεφτε σε αντιφάσεις έπρεπε να του υποβάλουν ερωτήσεις, με τον Τζιωνή να απαντά «Ναι ήταν αναμενόμενο», συμφωνόντας με τη συνήγορο ότι δεν ένιωθε πίεση.
 
Επίσης αναφορά έγινε και στο πολυσυζητημένο άλμα στο γραφείο, με τον κατηγορούμενο να μην διαψεύδει ότι αυτό το συμβάν είχε συμβεί, όπως υποστήριξε σε προηγούμενη δικάσιμο ο δικηγόρος του.
 
Μετά τη διακοπή ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή ζήτησε χρόνο για να μελετήσει το πλαίσιο του για τη δίκη εντός δίκης, χωρίς να αποκλείεται ότι θα αποσυρθεί εξ' ολοκλήρου μετά τα όσα ανατράπηκαν από τον Τζιωνή και να συνεχίσει κανονικά η εκδίκαση του διπλού φονικού.
 
Η Κατηγορούσα Αρχή από την πλευρά της δεν έφερε ένσταση στο αίτημα του δικηγόρου και δήλωσε έτοιμη να παρουσιάσει τον πρώτο μάρτυρα σε περίπτωση που αποσυρθεί η δίκη εντός δίκης.

Δειτε Επισης

Στο νοσοκομείο κυνηγός μετά από δάγκωμα φίνας
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Έρευνες στη θάλασσα για το άλλο μισό πτώμα-Στο μικροσκόπιο δύο υποθέσεις αγνοούμενων μεταναστών
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρα για να καταθέσει υπέρ του φίλου της και συνελήφθη
Συνελήφθη 66χρονος για κλοπή μοτοσικλέτας στην Πάφο
Συνελήφθησαν δεκατρία πρόσωπα που εργάζονταν παράνομα
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης (pics)
Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Ιταλία για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων