Σε δίκη οι ύποπτοι για Ροδοθέου και ναρκωτικά-Πώς διαμορφώνεται η λίστα

Σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας παραπέμπονται οι ύποπτοι για την  απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου και της υπόθεσης  ναρκωτικών που αποκαλύφθηκε μια μέρα μετά η οποία ήταν η αφετηρία των συλλήψεων. 
 
Για την υπόθεση της απόπειρας φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου κατηγορούμενοι θα είναι τελικά και οι τρείς ύποπτοι που συνελήφθησαν αρχικά και όχι μόνο οι δύο που τελούν υπό κράτηση, οι οποίοι είναι:
 
-Ο 27χρονος που ομολόγησε την εμπλοκή του και έδειξε και άλλα πρόσωπα.
-Ο 37χρονος από τη Συρία που πιάστηκε με τους υπόλοιπους να φορτώνουν την μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα φόνου σε βαν όχημα και ισχυρίστηκε ότι περνούσε τυχαία από το σημείο και προσφέρθηκε να βοηθήσει τον 27χρονο που γνωρίζει.
-Ο 33χρονος οδηγός του βαν οχήματος
 
Οι τρείς πιάστηκαν όταν επιχειρούσαν να φορτώνουν σκούτερ σε όχημα τύπου βαν, το οποίο ομοίαζε με αυτό που χρησιμοποίησαν οι δράστες που άνοιξαν πυρ κατά του Ροδοθέου, οι οποίοι παρακολουθούνταν για άλλη υπόθεση της ΥΚΑΝ.
 
Για την ίδια υπόθεση καταζητείται ο Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης καθώς και ο Balazovjech Miroslav, 37 ετών, από τη Σλοβακία, τους οποίους ενέπλεξε στην υπόθεση ο 27χρονος που πιθανόν να χρησιμοποιηθεί και ως μάρτυρας κατηγορίας για την υπόθεση.
 
Όπως ανέφερε ο ανακριτής ενώπιον του Δικαστηρίου, διαπιστώθηκε ότι σε ότι αφορά τον 37χρονο από την Σλοβακία, ο συγκεκριμένος ύποπτος καταζητείται και από τις Αρχές της χώρας του για ποινικές υποθέσεις και διαμένει στην Κύπρο με πλαστά στοιχεία.
 
Ο εντοπισμός της μοτοσικλέτας και η αφετηρία για συλλήψεις
 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν από τον ανακριτή ενώπιον Δικαστηρίου, την επόμενη μέρα της απόπειρας φόνου του Νίκου Ροδοθέου, γύρω στις 15:40 μέλη της ΥΚΑΝ στα πλαίσια διερεύνησης υπόθεσης για εμπορία ναρκωτικών, παρακολουθούσαν όχημα ενοικιάσεως που οδηγούσε ο 27χρονος και ακόμα ένα όχημα τύπου βαν που οδηγείτο από τον 33χρονο, που αναχώρησαν από την Ανθούπολη με κατεύθυνση τη Λευκωσία.
 
Γύρω στις 16:10 τα δύο οχήματα στάθμευσαν έξω από πολυκατοικία κοντά στο κτίριο της ΠΕΟ στη Λευκωσία.
 
Στη συνέχεια ο 27χρονος έδωσε οδηγίες στον 33χρονο για να οδηγήσει το βαν όχημα στην είσοδο χώρου στάθμευσης. Ακολούθως ο 27χρονος κατέβηκε στο υπόγειο της πολυκατοικίας και ο 33χρονος άνοιξε την πόρτα του βαν.
 
Λίγο αργότερα στο σημείο έφθασε και ο τρίτος ύποπτος, 37χρονος από τη Συρία, ο οποίος κινείτο πεζός και πλησίασε τον 27χρονο, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας.
 
Μετέπειτα ο πρώτος ύποπτος έπιασε ένα κομμάτι ξύλο από το βαν και το προσάρτησε στο όχημα δημιουργώντας ράμπα, ενώ στη συνέχεια ο 27χρονος με τον 37χρονο  εξήλθαν από το υπόγειο της πολυκατοικίας οδηγώντας ο ένας εκ των δυο το λευκό σκούτερ εντός του οχήματος.
 
Τα μέλη της ΥΚΑΝ προσέγγισαν τους τρεις υπόπτους και ζήτησαν εξηγήσεις για τη μηχανή, αφού ήταν παρόμοια με αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες της απόπειρας φόνου κατά του Ροδοθέου, χωρίς όμως να δώσουν οποιαδήποτε απάντηση και ως εκ τούτου συνελήφθησαν.
 
Οι πρώτες ανακρίσεις…
 
Ανακρινόμενος ο 33χρονος που συνελήφθηκε και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος αλλά τελικά κατηγορείται για την υπόθεση, είχε αναφέρει ότι του τηλεφώνησε ο 27χρονος να μετακινήσουν μια μοτοσικλέτα, ενώ υποστήριξε ότι τον 37χρονο από την Συρία, τον τρίτο της παρέας, δεν τον γνωρίζει και τον είδε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη στιγμή.
 
Ανακρινόμενος ο 27χρονος είχε αναφέρει αρχικά ότι του είπε ο ιδιοκτήτης που είναι στο εξωτερικό να πάρει την μοτοσικλέτα του στον μηχανικό. Όπως ανέφερε από το σημείο περνούσε τυχαία ο τρίτος ύποπτος και τον βοήθησε να την μετακινήσουν.
 
Ανακρινόμενος ο 37χρονος από τη Συρία ανέφερε από την πλευρά του ότι πήγαινε βόλτα πεζός και συνάντησε τυχαία τον 27χρονο που τον γνωρίζει εδώ και τρία χρόνια και τον βοήθησε να την μετακινήσουν για να την μεταφέρουν στον μηχανικό.
 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ιδιοκτήτης του σκούτερ με την Αστυνομία ο οποίος βρίσκεται στην Αυστραλία, ανέφερε στους ανακριτές ότι έδωσε οδηγίες στον 27χρονο να χρησιμοποιεί την μοτοσικλέτα του για να μην υποστεί μηχανικές βλάβες, ενώ λίγες μέρες πριν την απόπειρα φόνου έδωσε οδηγίες στον νεαρό να την μεταφέρει στον μηχανικό.
 
Όπως ανέφερε, η μοτοσικλέτα ήταν σταθμευμένη στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας που διαμένει, ωστόσο όπως ανέφερε ο ανακριτής αυτή ήταν σταθμευμένη σε άλλη πολυκατοικία. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον ανακριτή, λήφθηκε πληροφορία ότι η μοτοσικλέτα τοποθετήθηκε στο μέρος το πρωί της 2ης Νοεμβρίου.
 
Η ομολογία του 27χρονου λίγες μέρες, τα ναρκωτικά και ο αδελφός
 
Την 1η Δεκεμβρίου ο 27χρονος, ενώ αρχικά έδινε άλλη εκδοχή, σε θεληματική του κατάθεση στην οποία ομολόγησε την εμπλοκή του στην απόπειρα φόνου, κατονομάζοντας ότι σε αυτή εμπλέκονται ο 37χρονος Σύρος, ο 37χρονος Σλοβάκος και ο Σήφης.
 
Ωστόσο η ομολογία του 27χρονου δεν αποκαλύφθηκε ενώπιον Δικαστηρίου αλλά παραδόθηκε στον Δικαστή για να την μελετήσει.
 
Την ίδια ώρα, ο 27χρονος παραδέχθηκε την εμπλοκή του και στην υπόθεση ναρκωτικών στην οποία επίσης ενέπλεξε το Σήφη και τον Αλέξη Μαυρομιχάλη, ο οποίος συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον του.
 
Διαβάστε εδώ:Όσα κατέθεσε ο μάρτυρας που ενέπλεξε το Αλεξούι-Η συνάντηση και το τηλεφώνημα
 
Για την υπόθεση τελεί υπό κράτηση μόνο ο αδελφός του 27χρονου, με τον ίδιο να απαλλάσσεται από τις κατηγορίες και στο εδώλιο να παραμένει μόνο ο 24χρονος που συνελήφθη από την ΥΚΑΝ κατά την παρακολούθηση του διαμερίσματος στο οποίο ανευρέθηκαν τα ναρκωτικά.
 
Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, ο 24χρονος εισήλθε σε  πολυκατοικία που παρακολουθούσαν μέλη της ΥΚΑΝ στη Λακατάμια, παρέλαβε μια τσάντα με 2 κιλά κάνναβη και 700 γραμμάρια κοκαΐνη, από διαμέρισμα και την οποία πέταξε στο φρεάτιο του ανελκυστήρα πριν εξέλθει από την πολυκατοικία.
 
Ο ύποπτος, όπως ισχυρίστηκε, είχε μεταβεί στο διαμέρισμα μετά από τηλέφωνο που δέχθηκε με απόκρυψη από άγνωστο πρόσωπο ο οποίος τον ενημέρωσε ότι ο αδελφός του συνελήφθη, γι’ αυτό έπρεπε «να εξαφανίσει κάποια πράγματα», όπως είπε ότι του ανέφερε.
 
Ωστόσο ο 24χρονος αρνήθηκε εμπλοκή στην υπόθεση ναρκωτικών, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το διαμέρισμα ενοικιαζόταν πλέον από τον αδελφό του, ενώ προηγουμένως διέμενε αυτός με την φίλη του με την οποία είχε χωρίσει.
 
Από την πλευρά του ο 27χρονος ανέφερε ότι από τον Μάιο του 2018 μέχρι και σήμερα ο Σήφης ανέθεσε στον νεαρό να κρατήσει το διαμέρισμα που βρέθηκαν τα ναρκωτικά και του έδινε κάθε μήνα 450 για το ενοίκιο, ενώ τον έδειξε ως το πρόσωπο που του προμήθευσε τα ναρκωτικά.
 
Κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία για ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης των υπόπτων, στο εδώλιο βρέθηκε μόνο ο 24χρονος, χωρίς τον αδελφό του.
 
Διαβάστε εδώ:Από τις συλλήψεις για τον Ροδοθέου, σε γιάφκα ναρκωτικών-Η σύλληψη του αδελφού
 

Δειτε Επισης

Όχλαγωγούσαν και έβαζαν φωτιές σε καλάθους στο Παπαδόπουλος-Επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ στους ΜΜΑΔίτες
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
Ζευγάρι προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση στο Ηράκλειο-Ζητωκραύγασαν οι επιβάτες για την απομάκρυνσή του
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Συνεχίζεται η αναταραχή στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ-Χειροπέδες σε 2.100, oι μισοί δεν ήταν φοιτητές
ΒΙΝΤΕΟ: Φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε 29 μαθητές, ξέχασε το χειρόφρενο ο οδηγός
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Ο Αμερικανός ΥΠΑΜ λέει ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως η Χαμάς σχεδιάζει επίθεση κατά αμερικανικών στρατευμάτων
BINTEO: Τα γέλια Λαβρόφ όταν ακούει για τα περί αποστολής νατοϊκών στρατευμάτων του Μακρόν