Ενοχλημένη με την κριτική με φόντο τον Αλέξη Μαυρομιχάλη η Αστυνομία

Απάντηση σε δημοσιεύματα και δημοσιογράφους που επικρίνουν τους χειρισμούς της Αστυνομίας σε σχέση με την σύλληψη του Αλέξη Μαυρομιχάλη για υπόθεση ναρκωτικών που στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και κατηγορήθηκε για… μην συμπλήρωση φορολογικής δήλωσης, δίνει η δύναμη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τελικά κατηγόρησαν το Αλεξούι για… μη συμπλήρωση φορολογικής δήλωσης
 
Συγκεκριμένα, σε άρθρο-άπαοψη δημοσιογράφους της εφημερίδας Φιλελεύθερος, γράφει ότι η Αστυνομία «για άλλη μια φορά γελοιοποιήθηκε», αναφερόμενο στην είδηση ότι τελικά ο Μαυρομιχάλης κατηγορήθηκε για τη μη συμπλήρωσης της φορολογικής του δήλωσης, σχολιάζοντας ότι συλλαμβάνεται κάθε τρεις και λίγο για ψύλλου πήδημα, δίνοντάς του ταυτόχρονα την ευκαιρία να ηρωοποιείτε.
 
Η κριτική φαίνεται να ενόχλησε την Αστυνομία, η οποία ωστόσο αναφέρει ότι «η καλόπιστη κριτική που δέχεται η Αστυνομία από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη, στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού διαλόγου».
 
Την ίδια ώρα η Αστυνομία στην ανακοίνωση της μιλά «για αβασάνιστη και επιφανειακή κριτική», τόσο από συγκεκριμένη δημοσιογράφο ημερήσιας εφημερίδας όσο και από «μικρό αριθμό δημοσιογράφων» που ορθογραφούν στον ημερήσιο τύπο όσο και σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.
 
«Μας προβληματίζει ιδιαίτερα η στάση αυτών, των ευτυχώς ελαχίστων. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα γιατί επικεντρώνονται σε συγκεκριμένο άτομο από τη στιγμή που η Αστυνομία καθημερινά προβαίνει σε αριθμό συλλήψεων υπόπτων προσώπων, τα οποία είτε οδηγούνται ενώπιον Δικαστηρίου ή αφήνονται ελεύθερα, είτε εναντίον τους προσάπτονται κατηγορίες είτε όχι, στη βάση πάντα των εξουσιών που μας παρέχει η υφιστάμενη νομοθεσία. Μήπως είναι οι αρθρογραφήσεις αυτές που «δημιουργούν ένα λαϊκό ήρωα»; Ας αναλογιστεί ο κάθε ένας, μέσα από τον δικό του ρόλο και την ευθύνη που του αναλογεί», αναφέρει η Αστυνομία απαντώντας στο άρθρο με τίτλο «Πώς δημιουργείται ένας λαϊκός ήρωας;»

Τέλος, στην ανακοίνωση της η Αστυνομία αναφέρει ότι η δύναμη «με άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες θα συνεχίσει το έργο της όσον αφορά την καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, παραμένοντας ανεπηρέαστη από τέτοιες προσεγγίσεις».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Προσφεύγει στο Ανώτατο το Αλεξούι για τη σύλληψη του-Πού επικεντρώνεται η υπεράσπιση

Δειτε Επισης

Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Αποκαλυπτικό βίντεο ντοκουμέντο από την ενέδρα στην Ανθούπολη-Δίπλα δίπλα δράστες και θύμα
ΒΙΝΤΕΟ: Μάχη με τις φλόγες στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού-Σε ετοιμότητα για πιθανές εκκενώσεις