Χαιρετισμός Αρχηγού Αστυνομίας στην παρουσίαση του βιβλίου της Θέμιδας Σπανού με τίτλο «111 Μέρες στην Εντατική»

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η παρουσίαση του βιβλίου της Θέμιδας Σπανού με τίτλο «111 Μέρες στην Εντατική», στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Στροβόλου, στο παλιό Δημαρχείο Στροβόλου. 

Στον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου  ανάφερε ότι «Η οδική ασφάλεια, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θέματα δημόσιας υγείας που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι σύγχρονες κοινωνίες˙ για τούτο τις τελευταίες δεκαετίες, η παγκόσμια κοινότητα κινητοποιείται όλο και πιο εντατικά, σε μια προσπάθεια μείωσης των τροχαίων συγκρούσεων και των συνεπειών τους».

«Ως ο πλέον αρμόδιος φορέας σε θέματα καταστολής», τόνισε ο κ. Χρυσοστόμου, «έχουμε υιοθετήσει σύγχρονα μέσα «έξυπνης αστυνόμευσης» και διενεργούμε στοχευμένες αλλά και γενικές εκστρατείες σε παγκύπρια βάση, οι οποίες αποσκοπούν στην προστασία των πολιτών στους δρόμους. Ταυτόχρονα, υποβάλλουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, ή και, όποτε αυτό επιβάλλεται, εισηγήσεις, οι οποίες πιστεύεται ότι μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων παραβάσεων και κατ’ επέκταση των τροχαίων συγκρούσεων».

Ο Αρχηγός Αστυνομίας χαιρέτισε την προώθηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, τροποποιητικών νομοσχεδίων σχετικά με την αύξηση των ποινών, ώστε να είναι πραγματικά αποτρεπτικές και κατασταλτικές για τους παραβάτες τροχαίας. Το εν λόγω νομοσχέδιο έτυχε νομοτεχνικής επεξεργασίας από τη Νομική Υπηρεσία και σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή. 

Σε σχέση με το θέμα των ποινών, υπενθύμισε ότι βάσει σχετικής έρευνας, οι προβλεπόμενες από το Νόμο ποινές στην Κύπρο, είναι αρκετά χαμηλότερες συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα, στον τομέα της πρόληψης εφαρμόζονται προληπτικά προγράμματα και διαδραστικά εργαστήρια σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και άλλες πληθυσμιακές ομάδες, τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο. 

Ο κ. Χρυσοστόμου συνεχάρη και ευχαρίστησε την κυρία Θέμιδα Σπανού, η οποία «μετουσίωσε τον πόνο του παιδιού της και τον δικό της, σ’ ένα πολύτιμο εργαλείο ευαισθητοποίησης του κοινού και καλλιέργειας κουλτούρας οδικής συνείδησης».

Τέλος, Αρχηγός Αστυνομίας τόνισε ότι, «δηλώνουμε παρόντες στους συνεχείς αγώνες που διεξάγονται για την οδική ασφάλεια· σε μια αρένα που απαιτεί θάρρος, υπομονή, επιμονή, εργατικότητα και αποφασιστικότητα, ώστε η συνεχής και δραστική μείωση των τροχαίων οδικών συγκρούσεων να γίνει πραγματικότητα». 

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου, υπό την αιγίδα του οποίου τελούσε η εκδήλωση, ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους και ο Δρ. Κυπριανός Λούης, Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. 

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου