Η ομερτά για την ομολογία, το deal του μάρτυρα και οι…προσθαφαιρέσεις υπόπτων

Ομερτά επικράτησε για την ομολογία του 27χρονου υπόπτου σε σχέση με την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου και για την υπόθεση ναρκωτικών, ο οποίος ενώ αρχικά αρνείτο ανάμειξη, στη συνέχεια κελάηδησε και ενέπλεξε στις υποθέσεις και άλλα πρόσωπα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ομολογία που συνέλαβε Αλεξούι και εξέδωσε ένταλμα σε Σήφη ενώπιον Δικαστηρίου
 
O 27xρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο, σε αντίθεση με τον 37χρονο ύποπτος από τη Συρία, όπου ζητήθηκε η ανανέωση των διαταγμάτων προσωποκράτησης τους. Σε ότι αφορά τον 33χρονο ύποπτο από τη Λευκωσία, δεν οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου καθώς αφέθηκε ελεύθερος. 
 
Πριν την ακροαματική διαδικασία για την απόπειρα φόνου κατά του Νίκου Ροδοθέου που διαπράχθηκε στις 26 Νοεμβρίου, διεξήχθη η διαδικασία για την υπόθεση ναρκωτικών όπου στο εδώλιο βρέθηκε μόνο ο 24χρονος αδελφός του 27χρονου, αφού μετά την ομολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετατράπηκε σε υπό προστασία μάρτυρα κατηγορίας και απαλλάχτηκε από την υπόθεση. Το ίδιο ενδεχομένως να συμβεί και στην υπόθεση απόπειρας φόνου, ωστόσο επί του παρόντος παραμένει ο ένας εκ των δύο υπόπτων.
 
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση των ναρκωτικών τελεί υπό κράτηση και ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, τον οποίο ενέπλεξε στην υπόθεση ο 27χρονος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩΌσα κατέθεσε ο μάρτυρας που ενέπλεξε το Αλεξούι-Η συνάντηση και το τηλεφώνημα
 
3+2-1=4…
 
Για την απόπειρα φόνου κατά του Ροδοθέου, ύποπτοι παραμένουν ο 27χρονος που ομολόγησε και ο 37χρονος από τη Συρία, ενώ καταζητούνται άλλοι δυο. Πρόκειται για τον Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης και ο 37χρονος Balazovjech Miroslav, από τη Σλοβακία τους οποίους «έδειξε» ο 27χρονος.
 
Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν ενώπιον Δικαστηρίου από τον ανακριτή της υπόθεσης, στις 29 Νοεμβρίου η Αστυνομία έλαβε πληροφορία ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και τέταρτο πρόσωπο, ο 37χρονος Σλοβάκος που καταζητείται, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Κύπρο και εναντίον του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και καταζητείται.
 
Ταυτόχρονα διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος ύποπτος καταζητείται και από τις Αρχές της χώρας του για ποινικές υποθέσεις και διαμένει στην Κύπρο με πλαστά στοιχεία, ενώ τους τελευταίους μήνες διαμένει στην Αυστραλία.
 
Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του σκούτερ που βρέθηκε στην κατοχή των δυο υπόπτων, ενώ σε ότι αφορά τον οδηγό του βαν οχήματος που έχει συλληφθεί και αφέθηκε ελεύθερος, ανέφερε ότι του ζητήθηκε βοήθεια από τον 27χρονο για την μεταφορά της μοτοσικλέτας σε μηχανικό.
 
Ο 37χρονος είχε αναφέρει στους ανακριτές ότι έδωσε οδηγίες στον 27χρονος να χρησιμοποιεί την μοτοσικλέτα του για να μην υποστεί μηχανικές βλάβες, ενώ λίγες μέρες πριν την απόπειρα φόνου έδωσε οδηγίες στον μάρτυρα να την μεταφέρει στον μηχανικό. Όπως ανέφερε ο καταζητούμενος, η μοτοσικλέτα ήταν σταθμευμένη στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας που διαμένει, ωστόσο όπως ανέφερε ο ανακριτής αυτή ήταν σταθμευμένη σε άλλη πολυκατοικία. Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον ανακριτή, λήφθηκε πληροφορία ότι η μοτοσικλέτα τοποθετήθηκε στο μέρος το πρωί της 2ης Νοεμβρίου.
 
Ομερτά η ομολογία του 27χρονου
 
Την 1η Δεκεμβρίου ο 27χρονος, ενώ αρχικά έδινε άλλη εκδοχή, σε θεληματική του κατάθεση στην οποία ομολόγησε την εμπλοκή του στην απόπειρα φόνου, κατονομάζοντας ότι σε αυτή εμπλέκονται ο 37χρονος Σύρος, ο 37χρονος Σλοβάκος και ο Σήφης.
 
Ωστόσο η ομολογία του 27χρονου δεν αποκαλύφθηκε ενώπιον Δικαστηρίου αλλά παραδόθηκε στον Δικαστή για να την μελετήσει.
 
Η επιστημονική μαρτυρία
 
Δύο μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 3 Δεκεμβρίου, ο 37χρονος από τη Συρία ανακρίθηκε εκ νέου, όπου αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση και έδωσε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι συγκρούονται με όσα κατέθεσε ο 27χρονος μάρτυρας, σύμφωνα πάντα με τον ανακριτή της υπόθεσης.
 
Ο 37χρονος στην κατάθεση του ανέφερε ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον 27χρονο μάρτυρα και οι δυο είχαν συναντηθεί στις 11 το πρωί στις 27 Νοεμβρίου σε πρατήριο βενζίνης στη Λευκωσία. Ανακρινόμενος μετά τη σύλληψη του, ο 37χρονος είχε αναφέρει ότι περνούσε τυχαία από το σημείο στην ΠΕΟ και προσφέρθηκε να βοηθήσει τον 27χρονο να ξεκλειδώσει την μοτοσικλέτα.
 
Επίσης, ο ανακριτής ανέφερε ότι από εξετάσεις που διενεργήθηκαν επί των τεκμηρίων, ο 37χρονος έχει συνδεθεί επιστημονικά με το κράνος που παραλήφθηκε από την μοτοσικλέτα (κάτω από τη σέλλα) που φαίνεται να χρησιμοποίησαν οι δράστες της απόπειρας φόνου.
 
Η Αστυνομία με τα στοιχεία που εξασφάλισε ζήτησε την οκταήμερη κράτηση των υπόπτων αφού υπολείπεται ανακριτικό έργο, λήψη καταθέσεων και αξιολόγηση κλειστών κυκλωμάτων που παραλήφθηκαν από τις Αρχές.
 
Αναμένεται επίσης να γίνουν παγκύπριες έρευνες για τον εντοπισμό του πιστολιού, των εκρηκτικών υλών και του κράνους που χρησιμοποιήθηκαν στην απόπειρα φόνου, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για τον εντοπισμό των άλλων δύο καταζητούμενων για την υπόθεση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τις συλλήψεις για τον Ροδοθέου, στην υπόθεση ναρκωτικών και το Αλεξούι
 
Ένσταση από το δικηγόρο του Σύρου
 
Ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του πελάτη του έφερε ο δικηγόρος του 37χρονου Σύρου υπόπτου, ο οποίος προχώρησε με σειρά ερωτήσεων στον ανακριτή της υπόθεσης η οποία επικεντρώθηκε κυρίως στον διαφορετικό χειρισμό του 27χρονου από αυτόν του πελάτη του.
 
Μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του 37χρονου ρώτησε τον ανακριτή «γιατί ο 27χρονος ύποπτος φορά αλεξίσφαιρο και ο πελάτης του όχι», με τον ανακριτή να απαντά ότι ο 27χρονος είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του.
 
Ρώτησε ακόμα αν δόθηκαν ανταλλάγματα στον 27χρονο για να ομολογήσει και κατά πόσο άλλαξε κατάθεση γι’ αυτό το λόγο, με τον ανακριτή να απαντά ότι δεν γνωρίζει.
 
Ο δικηγόρος του 37χρονου έθεσε επίσης θέμα και για την παράνομη κατοχή περιουσίας, όπως και τι αδικήματα διερευνά η Αστυνομία εναντίον του πελάτη του. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κατοχή πυροβόλου όπλου και ρώτησε τι κατάθεση ή μαρτυρία έχει η Αστυνομία που να το αποδεικνύει αυτό το αδίκημα.
 
Τέλος, ο δικηγόρος κάλεσε τον ανακριτή να δώσει λίστα από ποιους θα πάρει καταθέσεις και ποιες αφορούν τον Σύρο πελάτη του.
 
Τελικά, το Δικαστήριο έκρινε αναγκαία την κράτηση των δύο υπόπτων, όπως ανέφερε, και ενέκρινε την οκταήμερη κράτηση που ζήτησε ο ανακριτής της υπόθεσης.

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη