Βενετία ο Πρωταράς-Ορμητικός χείμαρρος σάρωσε τα πάντα (pics-video)

Πλημμυρισμένα υπόγεια ξενοδοχείων, πλημμυρισμένοι και κατεστραμμένοι δρόμοι, πεζοδρόμια που υποχώρησαν, εγκλωβισμένοι οδηγοί στα οχήματά τους και ζημιές σε δεκάδες υποστατικά, είναι το αποτέλεσμα των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τις τελευταίες ώρες τον Πρωταρά και την ευρύτερη επαρχία της Αμμοχώστου.
 
Τα μεγαλύτερα προβλήματα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Παραλιμνίου Θεόδωρο Πυρίλλη, εντοπίζονται στην περιοχή Περνέρα και στον δρόμο του Κάβο Γκρέκο από τον Πρωταρά προς την Αγία Νάπα.
 
Από το πρωί συνεργεία του Δήμου Παραλιμνίου εργάζονται στην περιοχή για αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν.
Από τις 06.20 σήμερα το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 26 επεισόδια στην Επαρχία Αμμοχώστου, στις περιοχές Παραλιμνίου, Κάπαρι, Αγ. Τριάδας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πνίγηκαν Παραλίμνι και Αγία Νάπα- Αδιάβατοι και πλημμυρισμένοι δρόμοι(pics)
 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα επεισόδια αφορούν ως επί το πλείστον αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγειους και κατοικίες στις περιοχές Παραλιμνίου – Κάπαρι – Αγία Τριάδα, ενώ υπήρξαν ανταποκρίσεις για ρυμουλκήσεις οχημάτων σε ασφαλείς χώρους, μετακινήσεις δέντρων μετά από πτώσεις και διασώσεις ατόμων, τα οποία βρίσκονταν εντός των οχημάτων τους σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχει κληθεί εκτός υπηρεσίας προσωπικό και εργάζονται επί του παρόντος τέσσερα συνεργεία τα οποία θα αυξηθεί ο αριθμός τους και θα ενισχυθούν και από την Πολιτική Άμυνα, Δήμους Παραλιμνίου και Άγια Νάπας.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, οι εργασίες για αποκατάσταση της κυκλοφορίας στον δρόμο Πρωταρά-Αγίας Νάπας ολοκληρώθηκαν και αυτός δόθηκε στους πολίτες ενώ στην περιοχή Περνέρα καταγράφονται οι ζημιές και συνεχίζονται οι εργασίες.
Συγκεκριμένα είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν αμέσως μετά τα Χριστούγεννα εργασίες για τη διοχέτευση των ομβρίων υδάτων, αλλά, όπως δήλωσε ο κ. Πυρίλλης «μας πρόλαβαν οι βροχές».

Μετά την καταιγίδα τα νερά της βροχής δημιούργησαν χείμαρρο που περνούσε μέσα από τους κάθετους δρόμους του Πρωταρά για να καταλήξουν στη θάλασσα αφήνοντας πίσω τους εικόνες βιβλικής καταστροφής.
 

Δειτε Επισης

Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν