Ήσυχη η ψεσινή νύχτα, αλλά παραμένει επί ποδός η Πυροσβεστική Υπηρεσία

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά τη διάρκεια της ψεσινής νύκτας δεν κλήθηκε σε επεισόδια τα οποία αφορούσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
 
Οι κλήσεις στην επαρχία Λευκωσίας από το προηγούμενο βράδυ ξεπέρασαν τις 260 και διεκπεραιώθηκαν όλες μέχρι αργά ψες. Επιπρόσθετα, υπήρξαν άλλες 13 ανταποκρίσεις  στις επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου και αφορούσαν ως επί το πλείστον αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγειους χώρους και υποστατικά.
 
Επίσης υπήρξαν ανταποκρίσεις για ρυμουλκήσεις οχημάτων σε ασφαλείς χώρους, μετακινήσεις δέντρων μετά από πτώσεις και διασώσεις ατόμων τα οποία βρίσκονταν εντός των οχημάτων τους σε πλημμυρισμένους δρόμους.
 
Από τις 06.20 σήμερα το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε μέχρι στιγμής σε 26 επεισόδια στην επαρχία Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στις περιοχές Παραλιμνίου, Κάπαρι, Αγ. Τριάδας.
 
Τα επεισόδια αφορούν επίσης ως επί το  πλείστον αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγειους και κατοικίες στις περιοχές Παραλιμνίου-Κάπαρι-Αγία Τριάδα.
 
Επίσης υπήρξαν ανταποκρίσεις για ρυμουλκήσεις οχημάτων σε ασφαλείς χώρους, μετακινήσεις  δέντρων μετά από πτώσεις και διασώσεις ατόμων τα οποία βρίσκονταν εντός των οχημάτων τους σε πλημμυρισμένους δρόμους.
 
Έχει κληθεί εκτός υπηρεσίας προσωπικό και εργάζονται επί του παρόντος τέσσερα συνεργεία τα οποία θα αυξηθεί ο αριθμός τους και θα ενισχυθούν και από την Πολιτική Άμυνα, Δήμους Παραλιμνίου και Άγια Νάπας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πνίγηκαν Παραλίμνι και Αγία Νάπα- Αδιάβατοι και πλημμυρισμένοι δρόμοι(pics)
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέας Κεττής, ανέφερε το πρωί- σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ), πως ψες ήταν μια ήσυχη νύχτα, προσθέτοντας ότι η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε όλα τα περιστατικά στη Λευκωσία, που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν την Κύπρο τις πρωινές ώρες της Τρίτης.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εργάζονταν ως αργά το βράδυ στη Λευκωσία για να διεκπεραιωθούν οι κλήσεις, που ανέρχονταν σε 260.
 
Ο κ. Κεττής είπε πως στις άλλες επαρχίες υπήρξαν έντεκα κλήσεις και ότι σήμερα το πρωί δέχθηκαν την πρώτη κλήση για την επαρχία Αμμοχώστου, στην οποία παρουσιάστηκαν κάποια φαινόμενα το πρωί.
 
«Έχουμε έξι κλήσεις στην επαρχία Αμμοχώστου μέχρι στιγμής και αφορούν πλημμυρισμένες οικίες. Έχουμε μια κλήση για διάσωση δύο οχημάτων που είχαν μέσα εγκλωβισμένα άτομα και μια μετακίνηση μετά από πτώση δέντρου σε ηλεκτρονικό πίνακα», συμπλήρωσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κεττής είπε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή.
 

Δειτε Επισης

Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε μετανάστη το πτώμα-«Υπάρχει υπόνοια ότι πρόκειται για γυναίκα»
Προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρα για να καταθέσει υπέρ του φίλου της και συνελήφθη
Συνελήφθη 66χρονος για κλοπή μοτοσικλέτας στην Πάφο
Συνελήφθησαν δεκατρία πρόσωπα που εργάζονταν παράνομα
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ονδούρας προχώρησαν στην κατάσχεση άνω των 2,8 τόνων κοκαΐνης (pics)
Συνελήφθησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Ιταλία για επιθέσεις σε βάρος ανηλίκων εγκλείστων
Πτώμα σε αποσύνθεση εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή στη Σωτήρα
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
Ενώπιον της Βουλής πρόταση νόμου για ποινές σε ακτιβιστές που κυνηγούν τους... κυνηγούς
Στο εδώλιο για κλοπή 77 ευρώ από παγκάρι, υποστήριξε πως τα είχα ανάγκη-«Να μου κοπούν τα χέρια αν το ξανά κάνω»