Κυριακή 18 Αυγ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Ήσυχη η ψεσινή νύχτα, αλλά παραμένει επί ποδός η Πυροσβεστική Υπηρεσία  

  05/12/2018 09:01
Ήσυχη η ψεσινή νύχτα, αλλά παραμένει επί ποδός η Πυροσβεστική Υπηρεσία  

Ήσυχη η ψεσινή νύχτα, αλλά παραμένει επί ποδός η Πυροσβεστική Υπηρεσία  

  05/12/2018 09:01
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά τη διάρκεια της ψεσινής νύκτας δεν κλήθηκε σε επεισόδια τα οποία αφορούσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
 
Οι κλήσεις στην επαρχία Λευκωσίας από το προηγούμενο βράδυ ξεπέρασαν τις 260 και διεκπεραιώθηκαν όλες μέχρι αργά ψες. Επιπρόσθετα, υπήρξαν άλλες 13 ανταποκρίσεις  στις επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου και αφορούσαν ως επί το πλείστον αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγειους χώρους και υποστατικά.
 
Επίσης υπήρξαν ανταποκρίσεις για ρυμουλκήσεις οχημάτων σε ασφαλείς χώρους, μετακινήσεις δέντρων μετά από πτώσεις και διασώσεις ατόμων τα οποία βρίσκονταν εντός των οχημάτων τους σε πλημμυρισμένους δρόμους.
 
Από τις 06.20 σήμερα το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε μέχρι στιγμής σε 26 επεισόδια στην επαρχία Αμμοχώστου και συγκεκριμένα στις περιοχές Παραλιμνίου, Κάπαρι, Αγ. Τριάδας.
 
Τα επεισόδια αφορούν επίσης ως επί το  πλείστον αντλήσεις όμβριων υδάτων από υπόγειους και κατοικίες στις περιοχές Παραλιμνίου-Κάπαρι-Αγία Τριάδα.
 
Επίσης υπήρξαν ανταποκρίσεις για ρυμουλκήσεις οχημάτων σε ασφαλείς χώρους, μετακινήσεις  δέντρων μετά από πτώσεις και διασώσεις ατόμων τα οποία βρίσκονταν εντός των οχημάτων τους σε πλημμυρισμένους δρόμους.
 
Έχει κληθεί εκτός υπηρεσίας προσωπικό και εργάζονται επί του παρόντος τέσσερα συνεργεία τα οποία θα αυξηθεί ο αριθμός τους και θα ενισχυθούν και από την Πολιτική Άμυνα, Δήμους Παραλιμνίου και Άγια Νάπας.
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέας Κεττής, ανέφερε το πρωί- σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ), πως ψες ήταν μια ήσυχη νύχτα, προσθέτοντας ότι η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε όλα τα περιστατικά στη Λευκωσία, που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν την Κύπρο τις πρωινές ώρες της Τρίτης.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εργάζονταν ως αργά το βράδυ στη Λευκωσία για να διεκπεραιωθούν οι κλήσεις, που ανέρχονταν σε 260.
 
Ο κ. Κεττής είπε πως στις άλλες επαρχίες υπήρξαν έντεκα κλήσεις και ότι σήμερα το πρωί δέχθηκαν την πρώτη κλήση για την επαρχία Αμμοχώστου, στην οποία παρουσιάστηκαν κάποια φαινόμενα το πρωί.
 
«Έχουμε έξι κλήσεις στην επαρχία Αμμοχώστου μέχρι στιγμής και αφορούν πλημμυρισμένες οικίες. Έχουμε μια κλήση για διάσωση δύο οχημάτων που είχαν μέσα εγκλωβισμένα άτομα και μια μετακίνηση μετά από πτώση δέντρου σε ηλεκτρονικό πίνακα», συμπλήρωσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κεττής είπε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε επιφυλακή.
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας