Ακόμα μετρούν πληγές από την σαρωτική κακοκαιρία-Ο μέχρι στιγμής απολογισμός

Συνεχίζεται και σήμερα η καταμέτρηση των ζημιών σε περιουσίες που προκλήθηκαν από την θεομηνία που έπληξε τα ξημερώματα της Τρίτης τη Λευκωσία και τη Λεμεσό, με τις Επαρχιακές Διοίκησης να βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διανυχτέρευσαν σε ξενοδοχεία οι πληγέντες, συνεχίζεται η καταμέτρηση με το πρώτο φως της ημέρας

Καταστροφές σε δεκάδες υποστατικά, πολίτες εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους, πλημυρισμένοι δρόμοι και υποστατικά, δέντρα να αποκόπτονται από τους σφοδρούς ανέμους οι οποίοι σάρωναν τα πάντα στο πέρασμα τους, μέχρι και κοντέινερ, και χωρίς ρεύμα χιλιάδες νοικοκυριά, ήταν τα χαρακτηριστικά του πολύωρου σκηνικού που προκάλεσε τρόμο στους πολίτες.
Οι Υπηρεσίες των Επαρχιακών Διοικήσεων, όπως επίσης και συνεργεία της Πολιτικής Άμυνας βρίσκονται από με το πρώτο φώς της ημέρας στις περιοχές που έχουν πληγεί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, συνδράμοντας στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί.
 
Στη Λεμεσό τα μεγαλύτερα προβλήματα από τα καιρικά φαινόμενα υπέστησαν οι κάτοικοι της Παρεκκλησιάς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μας, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ζημιές σε περίπου 30-40 οικίες, εκ των οποίων οι 11 κρίθηκαν ακατοίκητες.   
Από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή, το κοιμητήριο της κοινότητας μετατράπηκε σε βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ ζημιές υπέστησαν καλλιέργειες στην περιοχή της Γερμασόγειας.
Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε χθες ότι έγιναν διευθετήσεις προκειμένου να παρασχεθεί προσωρινή φιλοξενία σε ξενοδοχεία, σε ανθρώπους οι οποίοι είναι αδύνατο λόγω πλημμυρών να παραμείνουν στις κατοικίες τους.
 
Μάλιστα σε μια κίνηση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Γερμασόγεια άνοιξε τις πόρτες του στους πληγέντες και ενημέρωσε το Υπουργείο ότι μπορεί να τους φιλοξενήσει δωρεάν.
Στη Λευκωσία καταγράφηκαν μέχρι χθες το βράδυ ζημιές σε περίπου 15 οικίες στη Παλιά Λευκωσία, εκ των οποίων μια κρίθηκε ακατοίκητη και ο ένοικος διευθετήθηκε όπως διαμείνει σε ξενοδοχείο.
 
Εν τω μεταξύ η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε Λευκωσία και Λεμεσό ανταποκρίθηκε σε περίπου 150 κλήσεις.  
 
Μικρότερα προβλήματα σε Πάφο και Λάρνακα
 
Οκτώ κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση νερών από υποστατικά στην Επαρχία Πάφου, ωστόσο δεν προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές από την παρατεταμένη βροχόπτωση που έπληξε την επαρχία.

Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική δέχτηκε οκτώ κλήσεις για την άντληση νερών από υπόγεια, εργαστήρια και υποστατικά, με τελευταία κλήση στις 19:45 για πλημμυρισμένη κατοικία στα Κονιά.

Επίσης σε μια περίπτωση  μέλη του πυροσβεστικού σταθμού έσπευσαν στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Γεωργίου Πέγειας για τον απεγκλωβισμό οδηγού. Από την βροχόπτωση αρκετά δρόμοι στην ανατολική περιοχή της Γεροσκήπου μέχρι το αεροδρόμιο πλημμύρισαν. Ωστόσο, όλα τα περιστατικά αντιμετωπίστηκαν.
Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στη Λάρνακα χωρίς ωστόσο να προκληθούν οποιαδήποτε προβλήματα.
 
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η δύναμη ανταποκρίθηκε σε τρεις περιπτώσεις για ρυμούλκηση οχημάτων από πλημμυρισμένους λόγω των βροχών δρόμους, σε Λάρνακα, τα Λιβάδια και τους Αγίους Αναργύρους.
 
Επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε κλήση για άνοιγμα οχετού ομβρίων υδάτων σε δημόσιο δρόμο στη Λάρνακα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 33χρονος για κλοπή καλωδίων της ΑΗΚ αξίας 2.800 ευρώ
Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου