Συμφώνησαν στην ανάγκη μεταρρύθμισης της απονομής δικαιοσύνης Νικόλας-Ιωνάς

Κοινή είναι η διαπίστωση για την ανάγκη μεταρρύθμισης της απονομής της δικαιοσύνης, ανέφεραν σήμερα μετά από συνάντηση ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς  Νικολάου και ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλου, στα γραφεία του κόμματος.
 
Στις δηλώσεις του, ο κ. Νικολάου είπε ότι ενημέρωσε το ΔΗΚΟ και τον Πρόεδρό του για την πορεία μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και τους ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον το οποίο επέδειξαν, σημειώνοντας ότι «με ικανοποίηση έχω διαπιστώσει ότι συνιστά και προτεραιότητα του ΔΗΚΟ».
 
Βρισκόμαστε στην ίδια, «θα έλεγα γραμμή, με τις ίδιες διαπιστώσεις ότι είναι απαραίτητη η μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης αν ουσιαστικά θέλουμε να διασφαλίζουμε στους πολίτες μια δίκαιη απονομή της δικαιοσύνης και από την άλλη να αποφύγουμε αυτό, που είναι κοινή διαπίστωση, ότι δυστυχώς το σύστημα καταρρέει και αν δεν ληφθούν μέτρα αυτή τη στιγμή, τα πράγματα θα είναι δύσκολα στη συνέχεια».
 
Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, είπε, «έχουμε προχωρήσει στην προετοιμασία μιας μελέτης από τους εμπειρογνώμονες» και ενημέρωσε τον ΔΗΚΟ για την μελέτη αυτή, τα μέτρα τα οποία προτείνονται για την ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος που αφορά τη μεταρρύθμιση του συστήματος της απονομής της δικαιοσύνης, που προσεγγίζει την ολότητα του συστήματος σε όλα τα επίπεδα και επεξήγησε ακριβώς το πώς προωθείται το κάθε ένα από αυτά, στα πλαίσια ενός σχεδίου δράσης το έχει ετοιμάσει με ορίζοντα υλοποίησης το 2020.
 
Ο κ. Νικολάου ζήτησε από το ΔΗΚΟ και ειδικότερα από τον Πρόεδρό του, «στήριξη, υποστήριξη και συνεργασία».
«Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι είμαστε ακριβώς στην ίδια πορεία πλεύσης, με τις ίδιες προτεραιότητες, με κοινές, θα έλεγα, θέσεις γύρω από τα θέματα αυτά, έγνοιες και προβληματισμούς», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Συζήτησαν επίσης πρόσθετες εισηγήσεις από πλευράς ΔΗΚΟ τις οποίες, είπε, θα λάβει σοβαρά υπόψη, ειδικότερα εκεί που αφορά την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων.
 
Είπε επίσης ότι έχει αναπτυχθεί συνεργασία και με το Ανώτατο Δικαστήριο και με άλλους φορείς όπως ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος καθότι οι αλλαγές αφορούν όλους.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι ο εκσυγχρονισμός και η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης είναι πάρα πολύ σημαντικά θέματα «καθώς όλοι διαπιστώνουμε, όσον αφορά το σκέλος της καθυστέρησης της απονομής της δικαιοσύνης, ο καθένας μας δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος όταν βλέπει υποθέσεις να παίρνουν χρόνια για να εκδικαστούν ενώ τα ζητήματα τα οποία αφορούν είναι ιδιαίτερα απλά».
 
Θέλουμε, είπε, να εξετάσουμε τους τρόπους για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε  τόσο το επίπεδο της απονομής της δικαιοσύνης όσο και τον χρόνο απονομής δικαιοσύνης, καθώς δικαιοσύνη η οποία δεν απονέμεται γρήγορα, δεν συνιστά δικαιοσύνη.
 
Με ικανοποίηση, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, ακούσαμε τις εισηγήσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης οι οποίες βασίζονται πάνω σε ειδική μελέτη που έχουν συντάξει ειδικοί εμπειρογνώμονες. Είπε ότι το ΔΗΚΟ είναι στη διάθεση του Υπουργού και του Υπουργείου για να συνεχίσουν αυτό το διάλογο αφού για μας, είπε, «αποτελεί θέμα ύψιστης προτεραιότητας».

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος