Στη δίνη ακραίων καιρικών φαινομένων η Κύπρος (pics-video)

Την ίδια ώρα που οι πολίτες μετρούν τις πληγές τους από τις καταιγίδες τα ξημερώματα, κυρίως σε Λευκωσία και Λεμεσό, η κακοκαιρία συνεχίζει να χτυπά όλες τις επαρχίες με χαλαζόπτωση στη Λάρνακα και έντονα καιρικά φαινόμενα στην Πάφο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο πορτοκαλί η επικινδυνότητα του καιρού-Έρχονται ισχυρές καταιγίδες

 

Φωτογραφίες και βίντεο από τις βιβλικές καταστροφές κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και μονοπωλούν το ενδιαφέρον των πολιτών. Πολίτες που πλήγηκαν από τα καιρικά φαινόμενα φωνάζουν για την απουσία των αρμόδιων υπηρεσιών, και μετρούν τις ζημιές τις οποίες υπέστησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:: Η θεομηνία μέσα από 50 κλικ-Έσπασαν τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής (pics&vid)

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ κυρίως σε κατεστραμμένα αυτοκίνητα, στέγες σπιτιών που αποκολλήθηκαν, πλημμυρισμένα υπόγεια, το οδικό δίκτυο και βλάβες στο δίκτυο της ΑΗΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κραυγή απόγνωσης από πληγέντες-Τεράστιες ζημίες, πυρά κατά αρμοδίων

Τρέχουν και δεν προλαβαίνουν Πυροσβεστική, Δήμοι και Κοινότητες 

Παράλληλα οι κρατικές υπηρεσίες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι τοπικές αρχές έχουν επιδοθεί σε ένα σαφάρι με στόχο να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και ταυτόχρονα να προετοιμαστούν κατάλληλα για τα νέα έντονα καιρικά φαινόμενα που σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία θα πλήξουν την Κύπρο τις επόμενες ώρες.

Από τα ξημερώματα η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό για να ανταποκριθεί στις περίπου 150 κλήσεις που δέχθηκε για αντλήσεις νερού και απεγκλωβισμού οδηγών από οχήματα.


O εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Αντράς Κεττής, είπε πως για αντιμετώπιση της κατάστασης κλήθηκε προσωπικό που ήταν εκτός Υπηρεσίας και πως ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας από τις 4 το πρωί βρέθηκε στο Κεντρικό Σταθμό της Λευκωσίας για εποπτεία και συντονισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αναποδογυριστήκαν κοντέινερ από τους σφοδρούς ανέμους στη Λεμεσό

Τεράστια προβλήματα στην Παρεκκλησια 

Τα μεγαλύτερα προβλήματα από τα καιρικά φαινόμενα εντοπίζονται στην Κοινότητα της Παρεκκλησιάς στη Λεμεσό. 

Μιλώντας στον REPORTER ο κοινοτάρχης Σωκράτης Παύλου, έκανε λόγο για πρωτοφανή φαινόμενα που παρόμοια τους δεν ξαναέζησε η περιοχή. 

Συνεργεία της κοινότητας και της επαρχιακής διοίκησης βρίσκονται επί ποδός από την πρώτη στιγμή για να βοηθήσουν τους πολίτες που πλήγησκαν από τα φαινόμενα αλλά και να καταγράψουν το μέγεθος της καταστροφής. 

 

Πάντως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. 

Από τον ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή, το κοιμητήριο της κοινότητας μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Την ίδια ώρα ξεκόλλησαν στέγες από σπίτια, αναποδογυρίστηκαν αυτοκίνητα, πλημμύρισαν υποστατικά, κόπηκαν αιωνόβια δέντρα και προκλήθηκαν ζημιές στο δίκτυο της ΑΗΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανεμοστρόβιλος...λεηλάτησε το κοιμητήριο Παρεκκλησιάς (pics)

Κίτρινος Συναγερμός μέχρι αύριο 

Υπενθυμίζεται ότι η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε στις 11 το πρωί προειδοποίηση κίτρινου συναγερμού για νέο γύρο κακοκαιρίας που θα διαρκέσει 24 ώρες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά την περιοχή με την ένταση της βροχόπτωσης να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα.

Το απόγευμά ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναµένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά ή σε καταιγίδα µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόµενα, ενδέχεται να είναι έντονα, ενώ πιθανό να σηµειωθεί και χαλαζόπτωση. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δεν αποκλείεται να πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νότιοι, µέτριοι, 4 µποφόρ και τοπικά ή σε καταιγίδα, µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κίτρινος συναγερμός από τη Μετεωρολογική

H κατάσταση το μεσημέρι
 
Από το μεσημέρι καταιγίδες πλήττουν όλες τις Επαρχίες του νησιού, ιδιαίτερα όμως την Πάφο, Λάρνακα και Αμμόχωστο.

Ήδη στη Λάρνακα πλημμύρισαν κεντρικοί δρόμοι της πόλης ενώ πέφτει χαλάζι σε πολλές περιοχές.

Στην Πάφο έντονη βροχόπτωση πλήττει όλη την επαρχία, ενώ παρατηρείται χαμηλή ορατότητά στον αυτοκινητόδρομο προς Λεμεσό. Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

 

 
 
 
 
 
 
 

 

Δειτε Επισης

Πώς απαντά η Υπ. Ασθενοφόρων για το περιστατικό με τη λιπόθυμη μαθήτρια-«Δεν ήταν επείγον»
Φρικτό έγκλημα στο Σικάγο-Σκότωσαν 19χρονη έγκυο και της αφαίρεσαν το μωρό
Προειδοποιεί το Ιράν-«Έχουμε εντοπίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη»
Καταβολή επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας σε μητέρα ζητά η Λοττίδη-Απέρριπταν αιτήσεις της για 2,5 χρόνια
Διευκρινήσεις Δήμου Λεμεσού για την κατάρρευση προέκτασης οροφής κτιρίου
Αρνήθηκε της χημειοθεραπείες για να γεννήσει το παιδί της-Έζησε μαζί του μόλις οκτώ μήνες
Επιλύουν το θέμα των πολλαπλών συντάξεων με μια απλή δήλωση αποποίησης τα κόμματα
Ικανοποίηση Ιωάννου με την πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης της ΤΑ-Συνεχίζει τις επαφές
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Διπλωμάτης λάμβανε επίδομα εξωτερικού ενώ υπηρετούσε στην Κύπρο-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής για ΥΠΕΞ