Αυτή είναι η μαρτυρία που έφερε τη σύλληψη του Μαυρομιχάλη-Φρούριο το Δικαστήριο

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε το πρωί ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, μετά τη σύλληψη του, για την υπόθεση εντοπισμού δυο κιλών κάνναβης και 700 γραμμαρίων κοκαίνης σε διαμέρισμα στην Ανθούπολη.
 
Η διαδικασία έκδοσης εντάλματος προσωποκράτησης του ήταν πολύωρη και διεξήχθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με δεκάδες πάνοπλους αστυνομικούς να βρίσκονται στους χώρους των Δικαστηρίων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, χθες προέκυψε γραπτή μαρτυρία ενός εκ των υπόπτων για την ίδια υπόθεση, η οποία ενέπλεκε στη υπόθεση τόσο τον Αλέξη Μαυρομιχάλη όσο και ακόμα ένα πρόσωπο που αναζητείται.
 
Η σύλληψη του Αλέξη Μαυρομιχάλη έγινε στις 12 και 40 τα ξημερώματα στη Λευκωσία. Στην κατοχή τυ Μαυρομιχάλη εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, μια κάρτα κινητής τηλεφωνίας, καθώς και 2600 ευρώ. Επίσης ερευνήθηκε η οικία του χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το παράνομο.
 
Σύμφωνα με τη μαρτυρία που έχει ενώπιον της η Αστυνομία, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι μαζί με ακόμα ένα πρόσωπο που αναζητείται παράλαβαν ποσότητα ναρκωτικών από ανοιχτό χώρο κοντά στο Απολλώνειο, με το καταζητούμενο πρόσωπο να μιλά και να συνεννοείται  στο τηλέφωνο με το Αλεξούι, κατά την εκτίμησή του. 
 
Στην παρουσία του μάρτυρα το αναζητούμενο πρόσωπο ανάφερε στον ύποπτο (στο τηλέφωνο), ότι πρόκειται για 13 συσκευασίες και όχι για 14, χωρίς όμως ο μάρτυρας να είναι σε θέση να ακούει τα λεχθέντα απο πλευράς του υπόπτου. 
 
Μάλιστα ο μάρτυρας ανέφερε στους ανακριτές πως όταν ρώτησε το αναζητούμενο πρόσωπο που βρήκε τόσα ναρκωτικά, αυτός του απάντησε πως τα έφερε στην Κύπρο από την Ελλάδα με τον ύποπτο.
 
Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξη Μαυρομιχάλη έφερε ένσταση τόσο προς το αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του υπόπτου, όσο και στις μέρες που ζητά η Αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει μαρτυρία που να συνδέει το Αλεξούι με τη διάπραξη όποιαδήποτε αδικήματος.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Πελεκάνος πρόκειται για εξακοής μαρτυρία και διερωτήθηκε γιατί οι ανακριτές δεν ρώτησαν τον 27χρονο ύποπτο εάν το Αλεξούι είχε οποιαδήποτε εμπλοκή.
 
Η Αστυνομία ζήτησε από το Δικαστήριο διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη. Ο Δικαστής ωστόσο ενέκρινε διάταγμα κράτησης πέντε ημερών. 
 
Υπενθυμίζεται πως για την ίδια υπόθεση ναρκωτικών τελούν ήδη υπό κράτηση άλλα δύο πρόσωπα.
 
Πρόκειται για δύο αδέρφια 24 και 27 ετών. Σημειώνεται πως ο 27χρονος βρίσκεται υπό κράτηση και για δεύτερη υπόθεση. Πρόκειται για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Νίκου Ροδοθέου αφού εντοπίστηκε να μετακινεί μαζί με άλλα δύο πρόσωπα το σκούτερ, που αναγνωρίστηκε από το θύμα της υπόθεσης, ως αυτό που τον ακολουθούσε το βράδυ της απόπειρας.
 

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)