Τα αδελφικά μαχαιρώματα, η αυτο-ηρωοποίηση του Τζιωνή και η οργή του Λευτέρη

Ένταση, φωνές και κλάματα κατά τη σημερινή δικάσιμο για το διπλό φονικό, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του σώματος του Κακουργιοδικείου να διατάξει τη διακοπή της διαδικασίας.
 
Κατά την ανάγνωση της κατάθεση του Λοΐζου Τζιωνή, ο οποίος τα έριχνε τόσο στον αδελφό του Λευτέρη Σολωμού που είναι κατηγορούμενος, όσο και στον άλλο του αδελφό, ο Λευτέρης ξέσπασε φωνάζοντας εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου.
 
«Τι σου έκαμα ρε και έβαλες με φυλακή; Ίντα αρφός είσαι εσύ;» φώναζε εκτός ελέγχου ο Λευτέρης Σολωμού ο οποίος στη συνέχεια ξέσπασε σε κλάματα, ενώ στη συνέχεια έπεσε στην αγκαλιά του συγκατηγορούμενου του Μάριου Χατζηξενοφώντος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Μετά την ένταση, συνέχεια στη δίκη του διπλού φονικού-Συστάσεις Δικαστή
 
Η κατάθεση του Τζιωνή που άναψε τα αίματα
 
Διαβάζοντας την πρώτη κατάθεση του Τζιωνή, ο λοχίας της Αστυνομίας ανέφερε πως σε συνάντηση που είχε ο Τζιωνής με τον Ανδρέα Χαραλάμπους και τον αδελφό του Ηλία, του ζήτησαν να υποδείξει σπίτια για διάρρηξη.
Τότε τον απείλησαν με όπλο και είπε για το σπίτι στη Ζαλόγγου 7. «Του έβαλαν το πιστόλι στο κεφάλι και τότε τους έβαλε στο όχημα του παππού του και τους πήγε στο σπίτι στις 18 Απριλίου. Στάθμευσε στην απέναντι πολυκατοικία και κατέβηκε ο Ανδρέας και ο Ηλίας που πήραν το σπαθί».
 
Σύμφωνα πάντα με τα πρώτα σενάρια του Τζιωνή που ανέγνωσε στο δικαστήριο ο ανακριτής, ο Ηλίας πήρε τα παπούτσια και τα άφησε έξω για να τον ενοχοποιήσει. Μετά όπως λέει έφυγε με τη Σάρα για Αγία Νάπα.
 
Στη συνέχεια όπως ισχυρίστηκε ο Τζιωνής, ο Ηλίας σκαρφάλωσε στην κληματαριά με τη βοήθεια του Αντρέα, πήδηξε στη βεράντα και μπήκε από το παράθυρο του μπάνιου. Άκουσε γυναικείες κραυγές από τον πάνω όροφο και πήγε μετά στο σπίτι και είδε τον Ηλία να μαχαιρώνει τον κ. Χατζηγεωργίου.
 
Ακολούθως κλότσησε τον Ηλία και προσπάθησε να τον σταματήσει. Υπέδειξε το τραύμα στους ανακριτές όπως και ακόμα ένα. Ο Τζιωνής επεσήμανε ότι δεν φοβήθηκε και προσπάθησε να τον αφοπλίσει αφού έκανε παλιά μαθήματα με πολεμικές τέχνες.
 
Ο Αντρέας έμεινε έξω και εισήρθε μετά από συρόμενο παράθυρο της κουζίνας. Ο Τζιωνής έτρεξε στο δωμάτιο του μικρού, του είπε να μη φοβάται γιατί έχει και εκείνος ένα γιο. Μετά έβαλε τον μικρό να ανοίξει την πόρτα από την οποία εισήλθε ο Αντρέας Χαραλάμπους και έβαλε τον μικρό στο υπόγεια.
 
«Ο Τζιωνής ανέβηκε στο ισόγειο και έφυγε, ενώ δεν ξέρει πως έφυγαν τα αδέλφια Χαραλάμπους. Ο ίδιος δεν είχε κλέψει κάτι από την οικία όπως ισχυρίστηκε. Έκανε βόλτες στη Λευκωσία και μετά πήγε στο σπίτι» συνεχίζει η κατάθεση του Τζιωνή.
 
Στη συνέχεια ο Λοίζος Τζιωνής ενέπλεξε τον Χατζηξενοφώντος και είπε ότι δεν τον έδωσε από την αρχή γιατί ο «ήταν άνθρωπος του Αλεξουθκιού και φοβόταν. Αλλά δεν ήξερε παραπάνω στοιχεία».
 
Ξέσπασε ο αδερφός του 
 
Στη συνέχεια ο Λοχίας αναφέρθηκε σε τσαντα που βρέθηκε στο φούρνο της οικίας του Τζιωνή και ότι επιχειρήθηκε η καταστροφή τεκμηρίων. Τότε ο Τζιωνής, όπως ανέφερε ο μάρτυρας ενοχοποίησε και πάλι τον αδελφό του Λευτέρη.
 
Μετά από τα όσα άκουσε από τον Λοχία της Αστυνομίας ο Λευτέρης, ξέσπασε σε κλάματα και φώναζε κατά του Τζιωνή «τι σου έκαμα, γιατί με έβαλες φυλακή; Επειδή δεν σε βοήθησα τη ληστεία; Ήντα αρφός είσαι εσύ».
 
Ο Λευτέρης ξέσπασε σε κλάματα και έπεσε στην αγκαλιά του συγκατηγορούμενου του Μάριου Χατζηξενοφρώντος.
Μετά την ένταση το Δικαστήριο διέταξε τη διακοπή της διαδικασίας.
 

Δειτε Επισης

Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης
«Πρέπει να σκληρύνει» έγραφε ο πατέρας που κακοποίησε τον 6χρονο γιο του σε διάδρομο γυμναστηρίου
Συνεχίζεται η παράδοση με τη συνάντηση Επιταφίων στην Πάφο
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ για 40 μέρες εξετάζει η Χαμάς
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
Η συγκλονιστική ιστορία μιας ατρόμητης κοπέλας που σκότωσε πάνω από 100 ναζί με μια πανέξυπνη τεχνική
Η EΣΚ ενώνει τη φωνή της με τη  Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων-Καλεί το Ισραήλ να αφήσει τον Τύπο να εισέλθει στη Γάζα
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες