Τα 163 τεκμήρια που αναβίωσαν το φονικό-Ξέχασαν μέχρι και τσάντα με… εσώρουχο

Με την κατάθεση των 163 τεκμηρίων της υπόθεσης του διπλού φονικού που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγο του Ντίνα Σεργίου, άρχισε το πρωί η πολύκροτη δίκη του διπλού φονικού.
 
Κατά την πολύωρη σημερινή δικάσιμο ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, ξανά ζωντάνευσαν τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στις 19 Απριλίου στην οικία του ζεύγους, με τα ματωμένα τεκμήρια να προκαλούν στο ξέσπασμα των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι έκλαιγαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.  
 
«Όχι» στο αίτημα της Σάρας
 
Πριν την κατάθεση των τεκμηρίων, το Κακουργιοδικείο ανακοίνωσε ότι απορρίπτεται το αίτημα που υπέβαλε ο δικηγόρος της Σάρα Σιαμς Σωτήρης Αργυρού, εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας, με το οποίο ζητούσε την ακύρωση των κατηγοριών που αντιμετωπίζει η πελάτισσα του, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι το κατηγορητήριο είναι ελαττωματικό. 
 
Επίσης, ο δικηγόρος του Λοΐζου Τζιωνή Αντρέας Αναστασίου, ζήτησε όπως διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος, με το αίτημα του να γίνεται αποδεκτό από το Δικαστήριο, χωρίς όμως να διευκρινιστεί ο χρόνος.
 
Η κατάθεση τεκμηρίων
 
Ο μάρτυρας της Αστυνομίας Αντρέας Παναγή, μέλος της ανακριτικής ομάδας που διερευνούσε το διπλό φονικό, με την έναρξη της διαδικασίας αναφέρθηκε στα τεκμήρια που συνέλλεξε, τόσο από την οικία του ζεύγους όσο και σε αυτά που παραλήφθηκαν από την οικία του Λευτέρη Σολωμού, αδελφού του Τζιωνή και κατηγορούμενου, τα οποία έδωσε με την θέληση του.
 
Στη συνέχεια, ο μάρτυρας άρχισε να παρουσιάζει τα τεκμήρια ενώπιον του Κακουργιοδικείου, στην αίθουσα του οποίου βρίσκονταν συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι μόλις αντίκρισαν τα ματωμένα ρούχα του ζεύγους και το σεντόνι, ξέσπασαν σε κλάματα.
 
Ανάμεσα στα τεκμήρια ήταν:
  • Σπαθί σαμουράι που λήφθηκε από την βεράντα της οικίας και στο οποίο υπήρχαν αίματα
  • Το ματωμένο σεντόνι του κρεβατιού του ζεύγους
  • Μαύρο ρόπαλο που εντοπίστηκε σε τραπέζι στην τραπεζαρία της οικίας
  • Καρό παντελονάκι που λήφθηκε από την αποθήκη της οικίας και στο οποίο υπήρχαν ίχνη αίματος
  • Φανέλα που βρέθηκε μέσα σε ποδοσφαιράκι της οικίας η οποία ήταν ματωμένη
  • Παπούτσια αθλητικά που λήφθηκαν από χωράφι δίπλα από την οικία του ζεύγους
  • Ipad που παραλήφθηκε από κίτρινη τσάντα που βρισκόταν στον κήπο της οικίας (στάλθηκε στο εξωτερικό για εξετάσεις γιατί δεν κατέστη δυνατόν να ξεκλειδωθεί και ως εκ τούτου αναμένεται να καταχωρηθεί όταν επιστραφεί στις Αρχές)
  • Τα ματωμένα ρούχα που φορούσε το ζεύγος κατά την διάπραξη του εγκλήματος
  • Τρία κλειδιά εξωτερικής πόρτας
  • Κίτρινο σακίδιο που βρέθηκε έξω από την οικία,το οποίο περιείχε άσπρα δερμάτινα παπούτσια, μια μάσκα καρναβαλιών Anonymous, μια μπλούζα με σχέδια, αντρικό εσώρουχο, προστατεύτηκα γυαλιά, μαύρο πλαστικό φανάρι, κάλτσες και κολόνια.  
  • Μεταλλικό ψαλίδι
  • Κομμάτι χαρτομάντιλου
  • Σακούλι με πλαστικά κορδόνια
  • Headphones
  • Δυο κινητά που λήφθηκαν από όχημα
  • Σκουφί Bob Marley που παραλήφθηκε από σακίδιο μέσα από το ίδιο όχημα που χρησιμοποίησε ύποπτος
  • Ακόμη δυο μάλλινα σκουφιά που ήταν μέσα σε σακίδιο
  • Μια κουκούλα που βρέθηκε στο ίδιο όχημα
  • Μαύρο καπέλο που παραλήφθηκε από άλλη διεύθυνση στο Στρόβολο
  • Βιβλιάριο με σημειώσεις του υπόπτου
 
Κατά την διάρκεια της κατάθεσης των τεκμηρίων οι κατηγορούμενοι παρακολουθούσαν ατάραχοι και με σκυμμένο το κεφάλι τη διαδικασία.
 
Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη.
 
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο 33χρονος Λοΐζος Τζιωνής, η Σάρα Σιάμς, ο 23χρονος ετεροθαλής αδελφός του, Λευτέρης Σολωμού και ο 22χρονος Μάριος Χατζηξενοφώντος.
 
Όλοι έχουν δηλώσει μη παραδοχή και στις επτά συνολικά κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.
 
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο Τζιωνής είχε παραδεχθεί όλες τις κατηγορίες εκτός από την κατηγορία της διάρρηξης της κατοικίας του άτυχου ζεύγους, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπήρξε διάρρηξη διότι «ήταν ανοικτά». Στη συνέχεια όμως ζήτησε και άλλαξε την απάντηση του, δηλώνοντας μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες.
 
Όλοι οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν αρχικά οκτώ συνολικά κατηγορίες, ωστόσο η Κατηγορούσα Αρχή ανέστειλε στην πορεία την 3η κατηγορία που αφορά στη συνωμοσία για φόνο με το δικαστήριο να απαλλάσσει τους κατηγορούμενους από τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο