Σταθερή, αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 15χρονου μαθητή

Σταθερή αλλά αρκετά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 15χρονου μαθητή που νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από χθες το απόγευμα όπου υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Ο νεαρός μαθητής μετά από λιποθυμικό επεισόδιο στην αίθουσα διδασκαλίας του σχολείου όπου φοιτά στην Πάφο, μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, εκεί όπου οι επί καθήκοντι ιατροί έκριναν αναγκαία τη μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, αφού παρουσίασε διάχυτη αιμορραγία εγκεφάλου.

Με την εισαγωγή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας,  αποφασίστηκε από τους νευροχειρουργούς που εξέτασαν τον 15χρονο, να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η οποία διήρκησε περίπου πέντε ώρες.

Υπενθυμίζεται πως στο νοσοκομείο, προς ενημέρωση της κατάστασης της υγείας του μαθητή, έσπευσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης και προϊστάμενοι του Υπουργείου Παιδείας, ενώ το Υπουργείο βρίσκεται σε επικοινωνία με τη Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη.

Τα δύο Υπουργεία βρίσκονται σε ετοιμότητα εάν και εφόσον κριθεί αναγκαία η μεταφορά του 15χρονου μαθητή σε ιατρική μονάδα θεραπείας στο εξωτερικό ή ακόμη και το ενδεχόμενο να έρθουν στην Κύπρο γιατροί από το εξωτερικό. Ωστόσο, επί του παρόντος, κάτι τέτοιο δεν έχει αποφασιστεί.

Σημειώνεται πως, ο 15χρονος που δεν έχει οποιοδήποτε ιατρικό ιστορικό, διαγνώστηκε με ανεύρυσμα στον εγκέφαλο και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες ιατρούς ως εξαιρετικά κρίσιμη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής