Ζητά να δικαστεί μόνο για συνομωσία για ληστεία η Σάρα

Την τροποποίηση του κατηγορητηρίου για την πελάτισσα του Σάρα Σιανς, ζήτησε ο δικηγόρος της Σωτήρης Αργυρου, στην υπόθεση του διπλού φονικού στο Στρόβολο που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο.

Διαβάστε εδώ:Συνέχεια στην πολύκροτη δίκη για το διπλό φονικό-Κατατίθενται παραδεκτά γεγονότα

Κατά τη διαδικασία που διεξήχθη το πρωί, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας  ο κ. Αργυρού ζήτησε ακύρωση όλων των κατηγοριών που αντιμετωπίζει η πελάτισσα του, πλην της συνωμοσίας για διάπραξη φόνου και συνωμοσία για ληστεία. Ωστόσο το αδίκημα της συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου αποσύρθηκε από την Κατηγορούσα Αρχή κατά την προηγούμενη δικάσιμο.

Όπως ανέφερε ο κ. Αργυρού, το κατηγορητήριο είναι «ελαττωματικό», λέγοντας ότι είναι η θέση της κατηγορούμενης «ως το κατηγορητήριο έχει συνταχθεί (1,2,5,8) δημιουργούν για την υπεράσπιση της κατηγορουμένης τέτοια περιστατικά και γεγονότα, ότι παραβιάζεται το άρθρο 12(5) του συντάγματος».

Ο κ. Αργυρού ανέφερε επίσης ότι έπρεπε να συγκεκριμενοποιεί η Κατηγορούσα Αρχή τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται η πελάτισσα του.

Μετά την αγόρευση του και τους λόγους που ζητά την τροποποίηση του κατηγορητηρίου, ο Δικαστής Χάρης Πογιατζής ρώτησε τον δικηγόρο της κατηγορούμενης, τι είναι αυτό που ζητά, με τον Σωτήρη Αργυρού να απαντά την ακύρωση των κατηγοριών που έχει αναφέρει.

Από την πλευρά της η Κατηγορούσα Αρχή θα πρέπει να απαντήσει στην επόμενη δικάσιμο στο αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορουμένης.

Μετά από αυτή την εξέλιξη θεωρείται ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη των καταθέσεων από τους μάρτυρες, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη, έως ότου αποφασιστεί κατά πόσο θα γίνει ή όχι αποδεκτό το αίτημα της κατηγορούμενης.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να κατατεθούν παραδεκτά γεγονότα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, εντούτοις ζητήθηκε χρόνος και η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί στις 21 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ , η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνα Ευθυβούλου ανέφερε στο Δικαστήριο ότι υπήρχε ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε σχέση με μάρτυρες, που οι καταθέσεις τους θα γίνουν παραδεκτές και η κατηγορούσα αρχή θα ετοιμάσει κείμενο για κοινό κατάλογο, τον οποίο θα παραδώσει στο Δικαστήριο.

Στη λίστα υπάρχουν 111 μάρτυρες, εκ των οποίων 70 είναι οι παραδεκτοί.

Τελικά η δίκη αναβλήθηκε και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη με τους τέσσερις κατηγορούμενους να οδηγούνται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις Κεντρικές Φυλακές.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο στην αίθουσα βρίσκονται συγγενείς και φίλοι, τόσο των κατηγορουμένων όσο και των θυμάτων
 

Δειτε Επισης

Χειροβομβίδα σε οικία επιχειρηματία και εμπρησμός σε όχημα στη Λάρνακα-Δύο χτυπήματα σε λίγες ώρες
ΒΙΝΤΕΟ: Ιερέας σκόρπισε τον τρόμο στη Λεμεσό-Έτρεχε στην πλατεία χωριού και προκάλεσε τροχαίο
Νέες έρευνες στα Περβόλια για «Δημητρούι»-Γεμιστήρας το τεκμήριο που εντοπίστηκε σε ανοιχτό χώρο
Έφτασαν στα κατεχόμενα και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές οι μετανάστες
Επανέρχεται ο Δρουσιώτης για την αγωγή από Αναστασιάδη-«Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί»
Νέα άφιξη μεταναστών στον Κάτω Πύργο-Ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά
«Παιδάκι πήρε δώρο ένα παιχνίδι και έτρεχε στον κήπο… Ήταν χαρά και λύπη μαζί»
Γυρίζουν την πλάτη στα ορεινά, πάνε παραλία όσοι θα εκμεταλλευτούν τις εορτές του Πάσχα
Σε δύο μέτωπα οι έρευνες για την βουτιά θανάτου του 24χρονου στη Λεμεσό-Παραλήφθηκαν οι φάκελοι
Η θεσμική αντιπαράθεση, οι αναπόφευκτες πολιτικές αποφάσεις και οι μεταρρυθμίσεις στα σκαριά