Τα στοιχεία που καίνε τον ύποπτο για το φονικό, μονόδρομος η ομολογία του

Παγωμένη η κοινή γνώμη από τις λεπτομέρειες της φρικτής δολοφονίας της 56χρονης Γιαννούλας Χατζηγιάννη, μητέρα δυο ενήλικων παιδιών, η οποία μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου χθες το μεσημέρι στον Οίκο Μαθαράσας, της ορεινής Λευκωσίας.
 
Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη, με το έγκλημα να οδηγείται προς εξιχνίαση μετά και τη σύλληψη του 40χρονου αλλοδαπού λίγο μετά το φονικό.
 
Όπως προκύπτει από τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ο 40χρονος είχε προσχεδιάσει το έγκλημα του, κάτι που διαφαίνεται από τις ενέργειες του πριν τη διάπραξη του φόνου.
-Είχε βάλει άδεια από την εργασία του την ημέρα του φόνου
-Είχε αγοράσει μαχαίρι από περίπτερο το πρωί
-Είχε κλειστό αεροπορικό εισιτήριο για να αναχωρήσει από την Κύπρο το βράδυ του φόνου 
 
Το θύμα εντόπισε το μεσημέρι νεκρό στο όχημα του πολίτης ο οποίος σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία, μέλη της οποίας έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν μαχαιρωμένη στο λαιμό και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματος του.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 
Από τη πρώτη στιγμή δόθηκε πληροφορία στις Αρχές ότι από τη σκηνή θεάθηκε να διαφεύγει ένα πρόσωπο και ως εκ τούτου εξαπολύθηκε ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό του.
 
Λίγες ώρες αργότερα, ο 40χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη, ενώ στην κατοχή του είχε το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ, ποσό το οποίο είχε στην κατοχή της η 56χρονη και επρόκειτο για τις εισπράξεις της υπεραγοράς όπου εργαζόταν. Επίσης στα ρούχα του υπόπτου υπήρχαν κηλίδες αίματος.
 
Ο ύποπτος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας σήμερα. 
 
Καλά διαβασμένος ο δράστης
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν ενώπιον των Αρχών, ο δράστης φαίνεται να γνώριζε τις κινήσεις της 56χρονος, καθώς και ότι μετέφερε χρηματικό ποσό κατά την μεσημβρινή ανάπαυση της. Γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα στους ανακριτές και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στη διάπραξη του εγκλήματος να ενέχονται και άλλα πρόσωπα.
 
Ο 40χρονος είχε στήσει καρτέρι στο θύμα και ανέμενε σε σημείο μέχρι που έκανε σήμα για ωτοστόπ, με το θύμα να τον παραλαμβάνει για να τον μεταφέρει στο οινοποιείο του χωρίου όπως ζήτησε. Κατά το δεδομένο χρόνο στο όχημα επέβαινε φίλη της 56χρονης η οποία  αποβιβάστηκε λίγα μέτρα πιο κάτω.
 
Τότε, ο 40χρονος από το πίσω μέρος του οχήματος, επιτέθηκε στην 56χρονη με μαχαίρι και αφού την σκότωσε και άρπαξε τα χρήματα που είχε στην κατοχή της, τράπηκε σε φυγή.
 
Ωστόσο τον δράστη «έδειξε» η φίλη της 56χρονης, ο οποίος μετά τη σύλληψη του οδηγήθηκε στο τμήμα για ανάκριση, χωρίς όμως να παραδεχθεί τη διάπραξη του εγκλήματος.
 
Από τη σκηνή του φόνου παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για εξετάσεις, μεταξύ των οποίων και μαχαίρι του δράστη, ενώ ανακριτές συνεχίζουν τη λήψη καταθέσεων τόσο από μάρτυρες όσο και από πρόσωπα που γνώριζαν τον φερόμενο δολοφόνο.
 
Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί και η νεκροτομή επί της σορού της 56χρονης, η οποία εκ πρώτης όψεως διαφάνηκε ότι φέρει αρκετά τραύματα στο λαιμό και σε διάφορα μέρη του σώματος της.
 

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου