Το πισωγύρισμα του Τζιωνή και η ανατροπή της ομολογίας του για το διπλό φονικό

Άλλαξε τελικά την ομολογία του από παραδοχή σε μη παραδοχή για το φόνο του ζεύγους Χατζηγεωργίου στο Στρόβολο, τον περασμένο Απρίλιο, ο φερόμενος ως δολοφόνος τους, Λοϊζος Τζιωνής.
 
Ο Τζιωνής μετά τη πρόθεση που εξέφρασε στην προηγούμενη δικάσιμο για να αλλάξει τις απαντήσεις του στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, έκανε τα λόγια του πράξη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.
 
Η Κατηγορούσα Αρχή απήγγειλε ξανά κατηγορίες στον κατηγορούμενο, ο οποίος με απόλυτη ψυχραιμία απάντησε «δεν παραδέχομαι» σε όλες τις κατηγορίες.
 
Στο μεταξύ, πριν την έναρξη της διαδικασίας η Κατηγορούσα Αρχή ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την κατηγορία της συνομωσίας για φόνο, αλλά όχι και αυτή τη συνομωσίας για διάπραξη ληστείας.
 
Επίσης πριν την έναρξη της διαδικασίας η δικηγόρος Μιράντα Αγγελίδου ορίστηκε ως νέα συνήγορος του αδελφού του Λοϊζου Τζιωνή, Λευτέρη Σολωμού. Ο προηγούμενος δικηγόρος του Σολωμού είχε παραιτηθεί μετά από διαφωνία που είχαν ως προς τα γεγονότα της υπόθεσης στην προηγούμενη δικάσιμο.
 
Η σημερινή δικάσιμος διεξήχθη για προγραμματισμό της δίκης, με την επόμενη δικάσιμο να ορίζεται στις 19 Νοεμβρίου. Ορίστηκαν επίσης άλλες τέσσερις δικάσιμοι, στις 22,23,28 και 30 Νοεμβρίου.
 
Όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας στο Κακουργιοδικείο ήταν πιο ισχυρά μετά και από την θετική ένδειξη σε χρήση ναρκωτικών από τους τρεις εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων, οι οποίοι εντοπίστηκαν θετικοί σε χρήση κατά την επιστροφή τους στις Φυλακές μετά την προηγούμενη δικάσιμο.
 
Την ίδια ώρα στο Δικαστήριο βρέθηκαν και σήμερα συγγενείς, τόσο των κατηγορουμένων, όσο και των δύο θυμάτων του στυγερού εγκλήματος
 
 Πλέον οι τέσσερις κατηγορούμενοι, δηλαδή ο Λοϊζος Τζιωνή, η Σάρα Σιάνς, 21 χρόνων συμβία του Λοϊζου Τζιωνή, ο Μάριος Χατζηξενοφώντος,22 χρόνων φίλος των τριών άλλων υπόπτων και ο Λευτέρης Σολωμού, 23 χρόνων ετεροθαλής αδελφός του Τζιωνή αντιμετωπίζουν συνολικά επτά κατηγορίες.
 
Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ
Από το θανατηφόρο του 2012 στη δολοφονία Θανάση-Η αμφισβήτηση, η μη ανάληψη ευθυνών και η ανάγκη για αλλαγές
Τα κλειδωμένα σενάρια για την σορό που βρέθηκε στη Σωτήρα-Περιορίστηκαν φάκελοι ελλειπόντων