Σε απόγνωση οι κάτοικοι, έζησαν στιγμές τρόμου-«Κρύφτηκα στο ερμάρι…»

Πρωτοφανές και σπάνιο φαινόμενο που δεν μπορεί να προβλεφθεί χαρακτήρισε τον ανεμοστρόβιλο που χτύπησε χθες λίγο μετά το μεσημέρι τις περιοχές Αγίων Τριμιθιάς και Παλιομετόχου, λειτουργός Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τέσσερις κάμερες σε 2.05 λεπτά καταγράφουν το μέγεθος του ανεμοστρόβιλου

Οι κάτοικοι των περιοχών βρίσκονται απόγνωση καθώς είδαν κατάματα τις περιουσίες τους μέσα σε λίγα λεπτά να καταστρέφονται από τον δυνατό κτύπημα του ανεμοστροβίλου.
 
Σε δηλώσεις της στον REPORTER, η Μαρία Θαλασσινού και ο σύζυγος της Κώστας, ανέφεραν ότι την ώρα του ανεμοστρόβιλου βρίσκονταν στο σπίτι, ενώ μόλις μια ώρα προηγουμένως είχαν φύγει τα παιδιά τους.
Όπως ανέφερε η κ. Θαλασσινού, η ίδια κρύφτηκε στο ερμάρι για να γλιτώσει όταν ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε το πάνω μέρος του σπιτιού.
 
«Μετά από λίγα λεπτά βγήκαμε έξω, το σπίτι ήταν άνω κάτω, ζημιές παντού, στα αυτοκίνητα, έσπασαν τζαμαρίες, ενώ ο ανεμοστρόβιλος πήρε μαζί του το σκύλο και το κλουβί».
 
Η οικογένεια του κ. Κώστα ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαν τοποθετήσει νάιλον στα σπασμένα παράθυρα για να κοιμηθούν, ενώ διαμαρτύρονται ότι από χθες το απόγευμα κανείς από τους αρμοδίους δεν τους επισκέφθηκε για καταμέτρηση των ζημιών.

Ο Αντρέας και η Αννίτα Γεωργίου απουσίαζαν από το σπίτι τους την ώρα που ο ανεμοστρόβιλος διέλυσε στην κυριολεξία μεγάλο μέρος της περιουσίας που με κόπο έφτιαξαν και με δάκρυα περιγράφουν τα όσα αντίκρισαν με την επιστροφή τους.
 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον REPORTER, ο λειτουργός της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Παναγιώτη Μούσκος το φαινόμενο του ανεμοστρόβιλου είναι σπάνιο και δεν μπορεί να προβλεφθεί.

«Ο τόπος και η ένταση του ανεμοστρόβιλου δεν μπορούν να προβλεφθούν από πριν. Αυτό που έγινε χθες είναι πρωτοφανές», είπε ο κ. Μούσκος.

Όσον αφορά τις έντονες βροχοπτώσεις που θα φέρει μαζί του το σύστημα «Ορέστης» το οποίο θα φθάσει στην Κύπρο την ερχόμενη Τετάρτη, ο κ. Μούσκος ανέφερε πως θα φέρει στην περιοχή περισσότερες βροχές από τις μικροαστάθιες των προηγούμενων ημερών.

«Φαίνεται πως οι βροχές θα παραμείνουν στην περιοχή μας μέχρι την Πέμπτη. Την Πέμπτη αναμένεται πως θα έχουμε περισσότερες βροχές, ωστόσο δεν περιμένουμε τα φαινόμενα τα χθεσινά δηλαδή ισχυρούς ανέμους και ανεμοστρόβιλου», τόνισε.

Επιπρόσθετα ο κ. Μούσκος, συμπλήρωσε πως οι έντονες βροχοπτώσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης θα συνοδεύονται από πτώση της θερμοκρασίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Ράφα, ενώ η πίεση για κατάπαυση του πυρός εντείνεται
Συνελήφθη 21χρονος για τα επεισόδια και τον εμπρησμό περιπολικού στον Ύψωνα
Με όνομα βαρύ σαν ιστορία-Τα παιδιά των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας που μπήκαν στην πολιτική
Αναζητώντας δικαίωση σε ένα ωκεανό αδικίας...
Το πραξικόπημα, η εισβολή, οι κόντρες και μία ύλη που δεν καλύπτεται
Σχεδόν 400 άτομα ζήτησαν βοήθεια για στέγαση το 2023-Διπλασιάστηκαν οι αριθμοί σε ένα χρόνο
Κρίσιμος μήνας για ΥΠΑΝ ο Μάιος, ανακοινώνει τις θέσεις για ενιαία εκπαίδευση-Τι ζητούν οι γονείς
Τι περιέχει η πρόταση για εκεχειρία που συμφώνησε η Χαμάς-Συμφωνία τριών φάσεων
Συνεχίζονται οι συλλήψεις στα κατεχόμενα για τα πλαστά διπλώματα-Χειροπέδες και σε δημοσιογράφο
Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα-Αρνητική η πρώτη αντίδραση Ισραήλ