Οικογένειες στον δρόμο και ένα εκ. ζημιές άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος

Τεράστιες ζημιές και προβλήματα άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος, που έπληξε το μεσημέρι την περιοχή Αγίων Τριμιθιάς-Παλιομετόχου στη Λευκωσία.
 
Πέραν των υλικών ζημιών, που δεν έχουν υπολογιστεί μέχρι στιγμής, η περιοχή έμεινε χωρίς ρεύμα και νερό με τους κατοίκους περίπου 40 σπιτιών να βρίσκονται σε απόγνωση.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο των Αγίων Τριμιθιάς Γιώργο Ιακώβου, οι ζημιές εκτιμάται ότι φτάνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ και αφορούν καταστροφές σε οικίες, σε κτηνοτροφικές και γεωργικές μονάδες, στο οδικό δίκτυο, στο δίκτυο υδροδότησης και σε αυτό της ΑΗΚ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:ΒΙΝΤΕΟ: Χαλασμός Κυρίου στη Λευκωσία-Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές
 
Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και ζητούν βοήθεια από την πολιτεία. Ο ανεμοστρόβιλος σύμφωνα με μαρτυρίες μπήκε από την μια πλευρά του χωριού και βγήκε από την άλλη, σκορπώντας στους επτά ουρανούς ότι βρέθηκε στο διάβα του.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πως δημιουργούνται οι ανεμοστρόβιλοι
 
Σπίτια έμειναν χωρίς παράθυρα και στέγες, δέντρα αποκόπηκαν, καλώδια της αρχής ηλεκτρισμού μπλέχτηκαν, ωστόσο ο ακριβής υπολογισμός των καταστροφών αναμένεται να γίνει αύριο το πρωί.
Συνεργεία της ΑΗΚ βρίσκονται στην περιοχή για αποκατάσταση των ζημιών, ενώ έσπευσαν και κλιμάκια της πολιτικής άμυνας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκλεισε και από τις δύο κατευθύνσεις ο δρόμος κάτω από τη γέφυρα του ΜΕΤΡΟ
 
Οι κάτοικοι που τα σπίτια τους υπέστησαν σοβαρές καταστροφές, απόψε θα διανυκτερεύσουν σε φιλικά σπίτια ή ξενοδοχεία.
Την ίδια ώρα, σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε άλλες περιοχές της επαρχίας Λευκωσίας με τα κυριότερα να εντοπίζονται σε Λακατάμεια, Αρχάγγελο, Παλιομέτοχο, Μακεδονίτισσα και Κοκκινοτριμιθα.
Από τις καταρρακτώδεις βροχές σε πολλούς δρόμους υπάρχει συσσώρευση νερού και χαμηλή ορατότητα, ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν υπήρξαν κλήσεις σε σχέση με ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο, ωστόσο η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε κάποια τηλεφωνήματα που αφορούσαν διάνοιξη δρόμων.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, οι Υπηρεσίες της Επαρχιακής Διοίκησης όπως και συνεργεία της Πολιτικής Άμυνας βρίσκονται από το απόγευμα στις πληγείσες περιοχές του Παλαιομετόχου και Αγίων Τριμιθιας , αμέσως, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις περιοχές αυτές.
 
Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών σε συνεργασία και με άλλες κρατικές υπηρεσίες, παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες κατοίκους της περιοχής και συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών, το ενωρίτερο δυνατό. 
Γίνονται,  επίσης, διευθετήσεις από την Πολιτική  Άμυνα, για προσωρινή φιλοξενία σε ξενοδοχεία, για όσους κατοίκους είναι αδύνατο λόγω ζημιών να παραμείνουν στις κατοικίες τους.
 
Τα συνεργεία του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία και με άλλες κρατικές υπηρεσίες έχουν αρχίσει έλεγχο  του βαθμού  επικινδυνότητας των υποστατικών της περιοχής και θα ξεκινήσουν από αύριο πρωί καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, για παροχή οικονομικής ή άλλης βοήθειας που θα αποφασισθεί.
 
Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, βρίσκεται σε επικοινωνία με τους κοινοτάρχες των δυο κοινοτήτων και επισκέφθηκε την κοινότητα Αγίων Τριμιθιας όπου σημειώθηκαν και οι περισσότερες ζημιές.
 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων