Συνάντηση διευθυντών των φυλακών Ελλάδας–Κύπρου στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης συνάντησης των διευθυντών των φυλακών της Ελλάδας, με την παρουσία της Διευθύντριας φυλακών της Κύπρου, Άννας Αριστοτέλους, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, όπως έχει καθιερωθεί από το έτος 2015. Τη συνάντηση χαιρέτισαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης.

Ακόμη, ομιλία απηύθυνε, μετά από σχετική πρόσκληση του υπουργείου Δικαιοσύνης, η Διευθύντρια φυλακών Κύπρου, 'Αννα Αριστοτέλους, η οποία παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας, τις δράσεις και πρωτοβουλίες των φυλακών Κύπρου. Η συμμετοχής της κυρίας Αριστοτέλους εντάσσεται στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης των δύο χωρών.

Παρέστησαν, επίσης, η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνη Μαρία Γιαννακάκη και ο 'Αριστος Τσιάρτας από τον τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης της Κύπρου.

Τη διημερίδα απασχόλησαν θέματα σωφρονιστικού ενδιαφέροντος, αλλά και ζητήματα οικονομικής διαχείρισης, διοικητικής δομής και οργάνωσης των φυλακών, επιμόρφωσης του προσωπικού και λειτουργίας της Σχολής Σωφρονιστικών Υπαλλήλων,

Κατά τις εργασίες της διημερίδας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης, κεντρικό θέμα αποτέλεσε ο υπερπληθυσμός των φυλακών, ενώ κατεγράφησαν προτάσεις για την αντιμετώπιση του συνόλου των θεμάτων που αναπτύχθηκαν. Οι προτάσεις θα κατατεθούν στα αντίστοιχα όργανα και νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τέλος, οι διευθυντές των φυλακών αντάλλαξαν πληροφορίες και τις πρακτικές που αποκόμισαν από επισκέψεις τους στο εξωτερικό και συμμετοχές τους σε συναντήσεις και συνέδρια ευρωπαϊκού και διεθνούς σωφρονιστικού ενδιαφέροντος.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του εδώ και δύο μέρες 38χρονος Τούρκος
Ανήλικος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Τους έπιασαν να οδηγούν αυτοκίνητο στο οποίο τοποθετήθηκε μηχανή κλεμμένου οχήματος
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου
Επιτέθηκαν σε 26χρονο, του άρπαξαν την τσάντα και τον έριξαν στο έδαφος
Δεκτή από το Εφετείο η έφεση του Γ. Εισαγγελέα για έκδοση Ρωσογερμανού υπηκόου
Λίστα 100 ατόμων με πλαστά πτυχία έδωσε ο Όζερσαϊ στην «αστυνομία»
Στήριξη στον Νίκο Λοϊζίδη από Συμβούλιο Γραμματειακού Προσωπικού ΙΣΟΤΗΤΑΣ
Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 29χρονο για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών