Σε κατάσταση μέθης ο ληστής που καταδιώχθηκε και εισήλθε σε σχολείο στη Λάρνακα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εναντίον 29χρονου από τη Δρομολαξιά, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις απόπειρας ληστείας, μαχαιροφορίας, οπλοφορίας προς διέγερση τρόμου, απειλής και παράνομης εισόδου, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν στις 18 Οκτωβρίου 2018 στη Κοινότητα Μενεού της επαρχίας Λάρνακας.
 
Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, χθες λίγο μετά τις 10 το πρωί, ο ύποπτος, που είχε καλυμμένο το πρόσωπο του με κουκούλα, φέρεται να μπήκε σε περίπτερο στο Μενεού και αφού πρόταξε μαχαίρι κουζίνας μήκους 30 εκατοστών εναντίον της υπευθύνου του υποστατικού, ζήτησε χρήματα.
 
Στη σκηνή βρισκόταν και ο σύζυγος της υπευθύνου και ο ύποπτος φέρεται να κτύπησε το μαχαίρι που κρατούσε στο πάγκο του ταμείου και να φώναξε «λεφτά-λεφτά». Ο ύποπτος πρόταξε το μαχαίρι εναντίον του συζύγου εξακολουθώντας να φωνάζει για να του δώσουν χρήματα, σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης.
 
Η υπεύθυνη του περιπτέρου άρχισε να φωνάζει βοήθεια, με αποτέλεσμα ο ύποπτος να τραπεί σε φυγή με κατεύθυνση το Δημοτικό Σχολείο Μενεού, ωστόσο έγινε αντιληπτός από πολίτες, οι οποίοι τον καταδίωξαν.
 
Στην προσπάθεια του να διαφύγει, ο ύποπτος φέρεται να πήδηξε πάνω από το κάγκελο του σχολείου, να μπήκε στην αυλή και κρατώντας το μαχαίρι έτρεξε προς το γήπεδο, όπου ανακόπηκε και ακινητοποιήθηκε από τους πολίτες που τον καταδίωκαν.
 
Οι πολίτες κατάφεραν να πάρουν από τον ύποπτο το μαχαίρι που κρατούσε το οποίο και παρέδωσαν σε μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κιτίου που μετέβησαν στη σκηνή.
 
Ο ύποπτος συνελήφθηκε για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης εισόδου και αφού του επιστήθηκε η προσοχή του στο Νόμο απάντησε «Παναγία μου, συγνώμη, έκαμα λάθος».  
 
Ο ύποπτος διαπιστώθηκε, όπως αναφέρει η Αστυνομία, ότι ήταν σε κατάσταση μέθης ενώ από το σημείο όπου ακινητοποιήθηκε παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.
 
Η Αστυνομία μετά από γραπτή συγκατάθεση, διενήργησε έρευνες στο αυτοκίνητο και την κατοικία του υπόπτου χωρίς όμως να εντοπιστεί οτιδήποτε επιλήψιμο.
 
Ανακρινόμενος προφορικά ο ύποπτος παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι προέβη στη απόπειρα ληστείας επειδή χρωστούσε χρήματα σε διάφορα άτομα, χρήματα που έχασε στο τζόγο.
 
Ο εξεταστής της υπόθεσης ζήτησε και πήρε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διάταγμα κράτησης του υπόπτου για τέσσερις ημέρες.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παρανάλωμα του πυρός δύο οχήματα ζεύγους-Καταστράφηκαν ολοσχερώς
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)