Δεν παραδέχθηκαν ενοχή οι κατηγορούμενοι για το θάνατο του 18χρονου Ιωάννη

Δεν παραδέχθηκαν ενοχή οι δυο κατηγορούμενοι, ένας 25χρονος Αιγύπτιος και ένας 39χρονος Σύρος, για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του 18χρονου, που απεβίωσε στις 14 Ιουνίου, στη Λεμεσό, μετά από χρήση ναρκωτικών. Ο τρίτος κατηγορούμενος, ένας 28χρονος Σύρος, θα δικαστεί τελικά από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, καθώς αντιμετωπίζει μόνο την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών, για την οποίαν ήδη παραδέχθηκε ενοχή.
 
Υπενθυμίζεται πως ο 18χρονος μεταφέρθηκε, το βράδυ της 10ης Ιουνίου, σε κωματώδη κατάσταση, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου τοποθετήθηκε στον αναπνευστήρα και διαπιστώθηκε πως υπέστη ανακοπή καρδίας, λόγω χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Ακολούθως είχε κριθεί αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου απεβίωσε στις 14 Ιουνίου, μια μέρα πριν κλείσει τα 18 του χρόνια.
 
Ο 25χρονος είχε αναγνωριστεί από φιλικό πρόσωπο του 18χρονου, ως το άτομο που του πούλησε την ναρκωτική ουσία MDMA (τύπου έκσταση), στις 10 Ιουνίου, σε καφετέρια στο Τραχώνι, ενώ ο 28χρονος συνελήφθη, επίσης στον ίδιο χώρο, έχοντας στην κατοχή του ποσότητα ναρκωτικών. Ο δε 39χρονος διαχειριστής του υποστατικού συνελήφθη καθώς εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του, αφού λίγες μέρες προηγουμένως είχε ανευρεθεί στην καφετέρια ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
 
Οι αιτήσεις των τριών για νομική αρωγή, που είχαν καταθέσει στην προηγούμενη διαδικασία, έγιναν αποδεκτές από το Κακουργιοδικείο, το οποίο αφού έκρινε πως ο τρίτος κατηγορούμενος θα πρέπει να δικαστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο, κάλεσε τους δυο άλλους κατηγορούμενους να απαντήσουν στις κατηγορίες για ανθρωποκτονία και προμήθεια ναρκωτικών.
 
Οι δυο αρνήθηκαν ενοχή, ενώ ο δεύτερος κατηγορούμενος παραδέχθηκε ενοχή στην τρίτη κατηγορία που αντιμετωπίζει ξεχωριστά και που αφορά τη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Η ακρόαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 28 Φεβρουαρίου 2019.
 
Οι δικηγόροι των δυο κατηγορουμένων έφεραν ένσταση στην κράτηση τους με την κατηγορούσα αρχή να επισημαίνει τους κινδύνους φυγοδικίας, επηρεασμού μαρτύρων και τον κίνδυνο διάπραξης και άλλων αδικημάτων.
 
Λόγω του προχωρημένου της ώρας, το δικαστήριο αποφάσισε όπως η διαδικασία για το θέμα περαιτέρω κράτησης τους ή όχι, συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ
 
Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία