Ποινή φυλάκισης στον εργολάβο για την απάτη σε βάρος πρώην εκπαιδευτικού στην Πάφο

Πονή φυλάκισης έξι χρόνων, επέβαλε το Κακουργιοδικείο Πάφου, στον 56χρονο εργολάβο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, για απόσπαση μισού εκατομμυρίου με ψευδείς παραστάσεις, μαζί με άλλα δύο πρόσωπα από γυναίκα στην Πάφο.
 
Η γυναίκα, πρώην εκπαιδευτικός, είχε καταγγείλει τον περασμένο Ιανουάριο ότι ο κατηγορούμενος και τα άλλα δύο πρόσωπα της απέσπασαν το συγκεκριμένο ποσό με σκοπό να την βοηθήσουν να εγκριθεί η κατοικία της ως διατηρητέα και να τύχει αποζημίωσης για όσο ποσό χρειαστεί για την ανακαίνιση της. 
 
Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, κατά την ακροαματική διαδικασία, ουδέποτε υπεβλήθη αίτηση για κήρυξη της κατοικίας της ως διατηρητέας οικοδομής, ωστόσο πείσθηκε η γυναίκα να αναθέσει στον κατηγορούμενο την υλοποίηση οικοδομικών εργασιών ανακαίνισης της κατοικίας της.
 
Το Δικαστήριο στην ανακοίνωση της ποινής του 56χρονου ανέφερε πως λαμβάνει υπόψη τον χρόνο που αυτός παρέμεινε υπό κράτηση από την 3η Μαΐου του 2018 και πως οι ποινές συντρέχουν. Επίσης το Δικαστήριο έλαβε υπόψη την παραδοχή του, την μεταμέλεια του, το λευκό ποινικό μητρώο και ότι μετά την έκτιση της ποινής του επιθυμεί να κάνει μια νέα αρχή στην ζωή του.
 
Το Δικαστήριο είπε ακόμη πως τα αδικήματα στα οποία ενέχεται ο 56χρονος έχουν το αισθητήριο της απάτης και πως αυτός οργάνωσε και σχεδίασε να εξαπατήσει τα θύματα του αποσπώντας το χρηματικό ποσό των 571.145 ευρώ ενώ το πραγματικό κόστος των εργασιών ανέρχονταν σε 106.884 ευρώ.
Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Ανακοινώθηκαν στατιστικά για τις προσφυγές του Διοικητικού Δικαστηρίου
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Ηλεκτρική συσκευή προκάλεσε πυρκαγιά σε οικία στη Λεμεσό
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Έξι πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς για παράνομη εργοδότηση στην Πάφο
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
Σιγή ασυρμάτου για τη διερεύνηση του θανάτου αλλοδαπού στη Λεμεσό-Περιμένει στοιχεία η Λοττίδου
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου