Από τους μεγαλύτερους ζωέμπορες ο συλληφθείς με το παράνομο σφαγείο στο Δάλι

«Μεγάλος παίκτης» στην ε/κ αγορά φαίνεται να είναι ο ζωέμπορος που πιάστηκε το περασμένο Σάββατο στο Δάλι, επ' αυτοφώρω, να μεταφέρονται από τη φάρμα του εικοσιένα σφάγια αρνιά, που είχαν προηγουμένως σφραγιστεί με πλαστές σφραγίδες των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», περίπου το 30-40 τοις εκατό των αρνιών που διατίθενται στην κυπριακή αγορά ανήκει στον 65χρονο που συνελήφθη, αφού σφάζει περί των 300 με 400 αρνιών την εβδομάδα και τα προμηθεύει σε πελάτες, μεταξύ των οποίων δύο αλυσίδες υπεραγορών.
 
Η Αστυνομία διερευνά πάντως κατά πόσο τα σφάγια διοχετεύθηκαν στην αγορά, ενώ άγνωστη παραμένει η προέλευση του κρέατος, αν δηλαδή προέρχεται από Ε/κ κτηνοτρόφους, από το εξωτερικό ή από τα κατεχόμενα, όπως και ποιοι είναι οι παραλήπτες.
 
Δεν του έβαλαν λουκέτο
 
Μετά τη έρευνα που έγινε τόσο στη φάρμα του 65χρονου, όσο και σε εργαστήριο κοπής κρεάτων που διατηρεί στα Λατσιά τα υποστατικά δεν σφραγίστηκαν από την Αστυνομία, αφού η κατάσχεση των 33 σφαγών θεωρήθηκε αυστηρό μέτρο. Από το περιστατικό θορυβημένοι είναι πάντως τόσο οι Κτηνοτροφικές Υπηρεσίες, όσο και ο Σύνδεσμος Υπεραγορών ο οποίος αποκλείει το ενδεχόμενο μεγάλες υπεραγορές να παραλάμβαναν κρέατα με πλαστές σφραγίδες.
 
Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες για την επιχείρηση που στήθηκε στη φάρμα του υπόπτου πληροφορίες έδωσαν πολίτες, αλλά και ο ίδιος ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής ο οποίος ενημερώθηκε με τη σειρά του από άλλους πολίτες.
 
Ο ύποπτος πάντως αφού παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων, μεταξύ των οποίων η διάπραξη πλημμελήματος και η συνωμοσία προς καταδολίευση, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.
 
Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα
«Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν στη Ρωσία όλα τα στοιχεία για την προετοιμασία της τρομοκρατικής στη Μόσχα»
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους