Ακάθεκτο το Συμβούλιο, αποφυλακίζει Σιαηλή-Οργή κρατουμένων κατά Περδίκη

Την ίδια ώρα που στις Κεντρικές Φυλακές επικρατεί τον τελευταίο καιρό αναβρασμός με τους κρατούμενους να διαμαρτύρονται και να καταγγέλλουν αναξιοκρατικές διαδικασίες στις αποφυλακίσεις επωνύμων, το Συμβούλιο Αποφυλακίσεως άναψε το πράσινο φως για την αποφυλάκιση ακόμη ενός καταδίκου που πρoέρχεται από τους «VIP».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκε η αίτηση αποφυλάκισης του πρώην δημοτικού σύμβουλου του ΑΚΕΛ Γιώργου Σιαηλή, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο ΣΑΠΑ και τελικά αποφυλακίζεται με το parole.
 
Yπενθυμίζεται ότι περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, αποφυλακίστηκαν από το Συμβούλιο ο πρώην Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, ο πρώην βουλευτής της ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας, ο πρώην δ/ντης του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαληκκίδης και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του ΑΚΕΛ Βάσος Βασιλείου.
 
Διαβάστε εδώ:Μετά τον Κιττή… πήραν σκυτάλη αποφυλάκισης Βέργας, Σαρίκας, Μαλικκίδης και Βασιλείου  

Οι απανωτές αποφυλακίσεις επωνύμων προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των υπόλοιπων φυλακισμένων, οι οποίοι καταγγέλλουν αναξιοκρατικές διαδικασίες, αφού άλλες αιτήσεις εδώ και μήνες παραμένουν στα συρτάρια.
 
Ενδεικτική είναι και η δήλωση της Πρόεδρου του Συνδέσμου Φίλων Φυλακισμένων, Άννας Αντωνίου, η οποία τόνισε ότι «υπήρχαν 174 αιτήσεις, ένα πρόσωπο υπέβαλε αίτηση πριν οκτώ μήνες και τις αιτήσεις τους ακόμα δεν τις έχουν δει», ενώ επισήμανε ότι «μέσα στις αιτήσεις υπάρχει καρκινοπαθής φυλακισμένος καθώς και πρόσωπα που βρίσκονται στη φυλακή για ανεξόφλητα εντάλματα».
 
Μετά τις μαζικές αποφυλακίσεις τέθηκε ζήτημα για τη νομοθεσία και όχι για τις αποφυλακίσεις των επωνύμων, με τον Βουλευτή των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη, να καταθέτει πρόταση για τροποποίηση του νόμου, η οποία θα συζητηθεί στις Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών.
 
Κι αυτό, μετά τις αποφυλακίσεις σχεδόν όλων των επωνύμων…
 
Η πρόταση του Βουλευτή έφερε νέες διαμαρτυρίες ανάμεσα στους κρατουμένους των Κεντρικών Φυλακών οι οποίοι στις 14:30 το μεσημέρι πραγματοποίησαν νέα ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας για περίπου μισή ώρα.
*Φωτογραφία που ανήρτησαν κρατούμενοι της Ανοιχτής φυλακής
 
Οι κρατούμενοι, όπως καταγγέλλουν, «είναι άδικο να τροποποιηθεί νομοθεσία αφού πρώτα αποφυλάκισαν όλους τους επώνυμους». Όπως υποστηρίζουν, η σχετική νομοθεσία, «είναι δικαίωμα όλων των φυλακισμένων και το πρόβλημα είναι ότι αποφυλακίζονται και εξετάζουν αιτήσεις κρατουμένων που θα έπρεπε να εξεταστούν σε μεταγενέστερο στάδιο.Επίσης οι κρατούμενοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους για την πρόταση τροποποίησης της νομοθεσίας από τον κ. Περδίκη, στέλλοντας του μήνυμα ότι «το πρόβλημα δεν είναι η νομοθεσία αλλά οι διαδικασίες που ακολουθεί το Συμβούλιο για την εφαρμογή της νομοθεσίας».
 
Το ψήφισμα των κρατουμένων:
 
Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

«Κόμβος αλληλεγγύης για τον κόσμο η Κύπρος»-Τιμήθηκε η επέτειος της ένταξης στην ΕΕ
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
LIVE: Σε εξέλιξη η εκδήλωση για την επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ παρουσία της Φον ντερ Λάιεν
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Νέα βίντεο από την έφοδο της Αστυνομίας στο πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ-Ο απολογισμός των ζημιών
Πολιτική κρίση στη Γεωργία μετά την άγρια καταστολή της διαδήλωσης κατά του «ρωσικού νόμου»
Επανέλαβε στήριξη της ΕΕ για λύση του Κυπριακού η Φον ντερ Λάιεν-«Έχετε γίνει ευρωπαϊκό επίκεντρο»