Στο μικροσκόπιο το πελατολόγιο για να διαφανεί πού διοχέτευε τα κρέατα

Αντικείμενο διερεύνησης από τις Αρχές αποτελεί ο κατάλογος των πελατών στους οποίους ο 65χρονος ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας στο Δάλι-στην οποία η αστυνομία μετά από συντονισμένη επιχείρηση εντόπισε αριθμό παράνομα σφαγμένων ζώων τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών-διοχέτευε τα σφάγια του.
 
Την ίδια ώρα, η αστυνομία διερευνά κατά πόσο αυτό γινόταν και στο παρελθόν, καθώς και για πόσο καιρό, με τις Αρχές να έχουν ήδη σχηματίσει εικόνα επί τούτου, αλλά επί του παρόντος να μην θέλουν ν’ αναφερθούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
 
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού ανέφερε πώς  υπό διερεύνηση βρίσκεται και το από πού διοχετευόταν τα σφάγια, σημειώνοντας πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται να γίνονταν «εισαγωγή» από τα κατεχόμενα.
 
«Πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις, φαίνεται να είναι πλαστές οι σφραγίδες, οπόταν μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης εύλογα πιστεύουμε πως η όλη διαδικασία γινόταν εντός του υποστατικού του 65χρονου», υπέδειξε ο κ. Στυλιανού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφοδος σε παράνομο σφαγείο στη Λευκωσία-Σφαγμένα πρόβατα με πλαστές σφραγίδες

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας: «Μετά από πληροφορία είχε γίνει συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας σε υποστατικό στην επαρχία Λευκωσίας.
 
Τα μέλη μας κατά την επιχείρηση είχαν εντοπίσει στην κτηνοτροφική μονάδα, ιδιοκτησίας 65χρονου ποσότητες σφαγίων. Συγκεκριμένα, ανακόπηκε αυτοκίνητο που αναχωρούσε από την κτηνοτροφική μονάδα και σε έρευνα που έγινε σε αυτό βρέθηκαν εντός του οχήματος 21 σφάγια. Ακολούθησε έρευνα και στην και στην κτηνοτροφική μονάδα όπου εντοπίστηκε αριθμός προβιών, ζωικά απόβλητα, πλαστές σφραγίδες του κτηνιατρείου, ένα πριόνι, μαχαίρια, τα οποία παραλήφθηκαν και αυτά ως τεκμήρια.
 
Επίσης έγινε έρευνα και στην κατοικία του 65χρονου, όπου βρέθηκαν άλλα τρία σφάγια, ενώ και σε άλλο υποστατικό ιδιοκτησίας του, άλλα εννέα. Παράλληλα, εξετάζεται και εναντίον δύο υπαλλήλων του υπόθεση που αφορά συνωμοσία προς καταδολίευση, για διάπραξη πλημμελήματος, αδικήματα που αφορούν στο νόμο για την προστασία της υγιεινής του κρέατος, στο νόμο για την ταξινόμηση των σφάγιων, των προβατοειδών, στο νόμο για την υγεία των ζώων και την προστασία και ευημερία των ζώων.
 
Έχουν ανακριθεί οι ύποπτοι, φαίνεται να συνεργάζονται με την αστυνομία και φαίνεται να παραδέχεται ο ύποπτος. Τη φύλαξη και τη διατήρηση των σφάγιων ανέλαβαν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και αναμένεται σύντομα η υπόθεση να συμπληρωθεί και οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης».

Δειτε Επισης

Μπαίνουν σε λειτουργία άλλες πέντε κάμερες στη Λεμεσό-Σε ποια σημεία θα βρίσκονται
Από την δολοφονία Αλέξη στο Δημητρούι-Ρήξη σχέσεων, απειλές και ερώτημα η αντίπαλη φατρία στους υπόπτους
Δυο μαχαίρια και ποσότητα κάνναβης στην κατοχή του 18χρονου που τραυμάτισε 17χρονο στα Λατσιά
Στο Νοσοκομείο αστυνομικός που τραυματίστηκε από τη διαμαρτυρία στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε δέκα
BINTEΟ: Κάνουν τη νύχτα μέρα οι οπαδοί της Ομόνοιας 29ης
Συλλήψεις στη Λεμεσό έπειτα από εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση
Συμπλοκή νεαρών στα Λατσιά με έναν τραυματία-Πρόσωπο ανέσυρε μαχαίρι
Στις 10 οι συλλήψεις για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Διέκοψε και ανακοινώνει την Κυριακή την απόφαση για κράτηση των εννέα το Δικαστήριο-Στο επίκεντρο ο πληροφοριοδότης
Άμεση παρέμβαση Τμήματος Δασών για έλεγχο πυρκαγιάς στον Κάτω Πύργου Τυλληρίας